Vejledninger

Hvad er: DSAPI ‘dsapi.exe’ og skal det være deaktiveret?

Jobliste viser alle de programmer og tjenester, der i øjeblikket kører på operativsystemet. Et sådant program er “DSAPI.exe“; “.exe” i slutningen af ​​programmet indikerer, at det er en eksekverbar fil, der muligvis automatisk blev udført ved opstart. Det er kendt, at mange eksekverbare filer beskadiger din computer, og de kan være skadelige. Derfor vil vi i denne artikel guide dig om den "dsapi.exe" eksekverbare og fortælle dig, om det er sikkert at deaktivere eller afinstallere den.

Hvad er “DSAPI.exe”?

"Dsapi.exe" er en tjeneste, der indikerer, at "DellhardwareSupportbehandle er for tiden kører i baggrunden er processen relaterede til "PCLæge forWindows“. Den eksekverbare, der ses i task manager, er ikke den eneste, der køres af programmet, og der er også nogle andre. Det er placeret inde i følgende mappe og har relativt lille størrelse.

C: \ Program Files \ Dell \ SupportAssistAgent \ PCDr \ SupportAssist \ 6.0.6992.1236/

Problemer med “DSAPI.exe”

Der har været mange rapporter om brugere, der har problemer med den eksekverbare. En sådan rapport viser, at tjenesten forstyrrede visse baggrundopgaver og forårsagede træg ydelse fra computeren. I nogle tilfælde blev det også set så sikkert trojanske heste / malware kan forklæde sig under sit navn og erhverve personlige oplysninger fra computeren.

Denne rapport blev faktisk bakket op af mange brugere og beviser. Der er dog nogle måder, der kan bruges til at afgøre, om det faktisk er malware eller den normale service, der leveres af Del Hardware Support. Først og fremmest anbefales det at kontrollere det vej hvor tjenesten er placeret. Hvis det er i “System32”-Mappen eller enhver anden mappe, der er placeret inde iWindows”-Mappe, kan det være malware eller en virus.

Den anden metode til at kontrollere, om den eksekverbare er overtaget af en trojan, er at kontrollere, om den bruger unormale mængder ressourcer. Normalt bruger den normale / sikre version af tjenesten minimale ressourcer, mindre end “1%”RAM og CPU. Hvis tjenesten bruger mere end “10%”Af ressourcerne kan det være en virus, der forklædes som“ dsapi.exe ”.

Hvordan deaktiveres “DSAPI.exe”?

Først og fremmest anbefales det at installere et antivirusprogram og sørge for regelmæssigt at kontrollere dit system for vira. Hvis du allerede har gjort det, kan du følge en af ​​vejledningerne nedenfor afhængigt af dine krav. Husk, at afinstallation eller deaktivering af den eksekverbare fil ikke har nogen indvirkning på din computer, medmindre du måske mister funktionaliteten i pc-læge-applikationen ved at deaktivere den eksekverbare.

Midlertidig løsning:

Først og fremmest anbefales det at installere et antivirusprogram og sørge for regelmæssigt at kontrollere dit system for vira. Hvis du midlertidigt vil deaktivere “DSAPI.exe”, skal du følge vejledningen nedenfor.

  1. Tryk på “Windows” + “x”Taster samtidigt.
  2. Klik på “OpgaveManager" mulighed.
  3. Klik på “Meredetaljer”Valgmulighed og vælg“detaljer”-Fanen.
  4. Find “DSAPI.exe” proces på listen.
  5. Retklik på processen og vælg “EndeOpgave“.
  6. Dette vil midlertidigt deaktivere processen, indtil du genstarter din computer.

Permanent løsning:

Hvis du permanent vil deaktivere processen og dens relaterede program, skal du afinstallere “PC Doctor” fra din computer. Nedenstående proces angiver metoden til at gøre det:

  1. Tryk på “Windows” + “jeg”For at åbne indstillinger.
  2. Klik på “Apps”Valgmulighed og vælg“Apps & Funktioner”Mulighed fra venstre rude.
  3. Klik på “PCLæge”Valgmulighed og vælg“Afinstaller“.
  4. Følg instruktionerne på skærmen for at fjerne applikationen helt fra din computer.