Vejledninger

Hvad er cpx.exe og hvordan fjerner jeg det?

Nogle brugere har nået os med spørgsmål om at afslutte eller fjerne cpx.exe behandle. Nogle er blevet modstridende, uanset om processen faktisk er ægte eller er skadelig, i betragtning af at den normalt nægter at lukke, når brugeren forsøger at vælge Afslut proces i Jobliste. Typisk vil brugeren finde flere forskellige navngivne baggrundsprocesserGoogle Integreret applikation efter inspektion af de processer, som kaldes af cpx.exe.

Hvad er cpx.exe?

Cpx.exe betragtes generelt som en PUP (potentielt uønsket program). Det cpx.exe eksekverbar er ikke en systemfil, og det er ikke væsentligt for dit operativsystems velbefindende på nogen måde. En hurtig efterforskning i Jobliste afslører, at den eksekverbare kalder en enkelt baggrundsproces: Google Integreret applikation.

På trods af navnet er Google Embedded Application ikke relateret til Google på nogen måde. Det er faktisk en adware-proces, der er en del af s5Mark adware suite. Denne adware leveres ofte med mange populære installationsprogrammer, der er let tilgængelige fra mange pålidelige downloadsider.

Det er kendt, at CPX-eksekveringen spiser mange CPU-ressourcer og forbliver aktiv på trods af nogle brugers bedste indsats for at lukke den ned. På grund af dette er den generelle konsensus, at processen bruges til at udvinde kryptokurver.

Hvad er et potentielt uønsket program?

PUP'er ankommer regelmæssigt til en bestemt pc ved at blive pakket med anden software. PUP'er er ofteskjult inde i installatørerne af populære software downloads på internettet og installeres automatisk sammen med det respektive program.

PUP'er kan forårsage problemer med dit system af to forskellige grunde:

 • PUP'er kan indeholde adware eller spyware.
 • PUP'er kan "låne" dine systemressourcer for at udvinde kryptokurver - dette vil alvorligt dræne dine systemressourcer.

Skal jeg fjerne cpx.exe?

Det korte svar er Ja. Der er meget få grunde til, at du bevidst vil have en software, der konstant spiser en stor del af dine CPU-ressourcer. Det er dog meget sandsynligt, at du ikke kun kan fjerne den eksekverbare cpx.exe.

De fleste brugere, der beskæftiger sig med dette særlige problem, har rapporteret, at de kun var i stand til fuldstændigt at håndtere cpx.exe efter geninstallation af Chrome. Tilsyneladende er denne ondsindede proces i stand til at ændre Google Chrome og andre afledte builds (som Chromium). I dette tilfælde er den eneste løsning til at fjerne det på ubestemt tid at geninstallere en ren version af Chrome.

Potentiel sikkerhedstrussel

Som vi tidligere har fastslået nedenfor, er cpx.exe faktisk en adware-proces, der tilhører s5Mark adware suite. Du kan bekræfte dette ved at åbne en Jobliste vindue (Ctrl + Skift + Esc)og kontrollere for Google Integreret applikation poster. Hvis du finder flere poster, der alle bruger et betydeligt antal ressourcer, kan du være sikker på, at dette skyldes s5Mark adware suite.

Sagen med adware er, at de slags fungerer i et gråt lovlighedsområde. På grund af dette vil de fleste antivirussuiter ikke behandle dem som et sikkerhedsbrud og vil derfor ikke behandle dem. Der er dog et par software, der vil.

En sådan software er Malwarebytes. Sikkerhedsscanneren er fremragende til at identificere adware, der normalt glider gennem andre generelle scannere, der er meget specialiserede på malware, spyware og ransomware. Hvis du har problemer med at bruge Malwarebytes, skal du følge vores detaljerede artikel (her) om brug af softwaren til at rense dit system.

Sådan fjernes cpx.exe

Hvis du brugte Malwarebytes, er der stor chance for, at softwaren allerede karantæneprocessen, der forsvandt dine systemressourcer. Det er dog meget sandsynligt, at denne proces efterlod en hel del resterende filer, der ikke automatisk blev fjernet af sikkerhedsscanneren.

Brug de to metoder nedenfor til at slette alle spor afs5Mark adware suite fra dit system:

Metode 1: Sletning af cpx-relaterede nøgler fra Registreringseditor

Nogle brugere har efter sigende været i stand til at fjerne cpx.exe ved at slette hver eneste registreringsdatabasenøgle, der refererer til processen med Registreringseditor. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne et Run-vindue. Skriv “regedit”Og ramte Gå ind at åbne Registreringseditor.

 2. Inde Registreringseditor, klik på Computer for at sikre, at du er i rodplaceringen, og tryk derefter på Ctrl + F at åbne Finde vindue.

 3. I Finde vindue, skriv “cpx”I søgefeltet, og marker derefter de felter, der er knyttet til Nøgler, Værdierog Data. Til sidst skal du markere afkrydsningsfeltet tilknyttet Match kun hele strenge og ramte Find Næste knap.

 4. Når listen begynder at udfyldes, skal du slette hver nøgle, der henviser til cpx.exe (placeret i Programfiler x86).
 5. Når du formår at fjerne enhver begivenhed, skal du lukke Registreringseditor og genstart din pc. Når din pc er startet op igen, skal du ikke længere være i stand til at få øje på cpx.exe proces indeni Jobliste.

Hvis du stadig ser cpx.exe proces, eller hvis denne metode ikke var anvendelig, skal du gå til Metode 2.

Metode 2: Afinstallation af s5Mark adware

Når det lykkes dig at rense dit Windows-register for nøgler, der tilhører cpx.exe, er det tid til at fjerne applikationspakken, der er ansvarlig for at regenerere adware-filerne.

Fjernelse af adware-pakken er så simpelt som at afinstallere s5Mark fra Programfiler.Men hvis afinstallationen mislykkes, fjerner vi de resterende filer manuelt. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Trykke Windows-tast + Rfor at åbne en Run-kommando. Skriv “appwiz.cpl”Og ramte Gå ind at åbne Programmer og funktioner.

 2. I Programmer og funktioner, rul ned gennem applikationslisten og afinstaller s5Mark software.

  Bemærk: Hvis afinstallationen mislykkes, skal du navigere til C:> Programfiler (x86) og slet cxp mappe helt.

 3. Genstart din computer og se om problemet er løst.

I tilfælde af at du ikke kunne afinstallere s5Mark suite fra Programmer og filer, fortsæt med den endelige metode. Selvom du ikke længere ser spor af cxp.exe-processen, anbefales det stærkt at følge op med Metode 3.

Metode 3: Geninstallation af en ren version af Chrome (eller Chromium)

Som det viser sig, er cpx.exe ikke kun indkvarteret af s5Mark adware suite. Nogle brugere har opdaget, at denne ondsindede proces også kan opholde sig i en inficeret Chrome- eller Chromium-version. Disse ændrede versioner af Chrome er normalt tilgængelige i skyggefulde downloadsteder.

Uanset om du var i stand til at afinstallere s5Mark-pakken eller ikke bruger Metode 2skal du åbne et Kør-vindue (Windows-tast + R) og skriv “appwiz.cpl" at åbne Programmer og funktioner igen. Gennemse derefter applikationslisten og afinstaller hver post, der nævnes Chrome eller Krom.

Bemærk: Husk, at hvis din Chrome faktisk er skadelig, vil den sandsynligvis have en anden udgiver end Google Inc..

Når du har fjernet Chrome eller Chromium, skal du afinstallere en ren version til et af følgende links:

 • Chrome (her)
 • Chrom (her)
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found