Vejledninger

Hvad er Zam.exe, og skal jeg fjerne det?

Nogle Windows-brugere har nået os med spørgsmål efter at have opdaget en proces (Zam.exe), der ser ud til kontinuerligt at bruge en solid mængde systemressourcer, der enten påvirker den samlede systemydelse, eller de gør internetforbindelsen langsommere. På grund af denne adfærd undrer nogle brugere sig over, om de har at gøre med en ondsindet eksekverbar. Zam.exe-filen er ikke eksklusiv for en bestemt Windows-version, da den findes på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hvad er ZAM.exe?

Den ægte zam.exe-fil er den vigtigste eksekverbare, der tilhører Zemana AntiMalware - et meget værdsat kit til fjernelse af malware. Selvfølgelig er den eksekverbare zam.exe på ingen måde vigtig for dit operativsystem, da det kun er en tredjepartskomponent uden relation til systemtjenester.

Det er også muligt, at denne eksekverbare fil blev bragt ind af Zemana AntiLogger (selvom du ikke har installeret Zemana AntiMalware).

OPDATERING: Som det viser sig, kan denne eksekverbare også nedenfor til et par andre applikationer: League of Legend, Watchdog Anti-Malware, Malware Killer, MalwareFox AntiMalware

Hvis filen tilhører Zemana AntiMalware, er formålet med denne eksekverbare at kalde på og administrere de tjenester, der er involveret i driften af ​​scanning og fjernelse af malware, adware og en anden type vira (håndteret af Zemana AntiMalware).

Vi har bekræftet, at denne eksekverbare har potentialet til at bruge mange systemressourcer, men kun i de scenarier, hvor Zemana Antimalware eller Zemana AntiLogger aktivt udfører en scanning.

Er ZAM.exe sikkert?

Den ægte zam.exe-eksekverbare er en integreret del af en antimalwarekomponent (hvis du har Zemana AntiMalware installeret), så du har intet at bekymre dig om, når det kommer til et sikkerhedsbrud. Men nøgledelen her er at finde ud af, om den eksekverbare fil, du har at gøre med, virkelig er ægte.

Imidlertid er de mest succesrige moderne malware-produkter designet med tilsløringsfunktioner for at undgå detektion af sikkerhedssuiter - Dette betyder, at de er programmeret til at camouflere sig selv som andre pålidelige processer for at undgå afsløring.

Med dette i tankerne anbefaler vi stærkt, at du tager dig tid til at undersøge, om den eksekverbare fil, du har at gøre med, er ægte eller ej. Det bedste sted at starte her er at se, om du har installeret nogen af ​​de overordnede applikationer, der muligvis installerer zam.exe. Her er en liste over software, der har denne eksekverbare (zam.exe):

  • League of Legend
  • Watchdog Anti-Malware
  • Malwaremorder
  • MalwareFox AntiMalware
  • Zemana AntiLogger
  • Zemana AntiMalware

Hvis ingen af ​​denne software er installeret på din computer (og ikke blev installeret på et eller andet tidspunkt), kan du begynde at overveje muligheden for en uhyggelig eksekverbar.

Bemærk: Hvis det lykkes dig at identificere den overordnede applikation, og du bekræfter, at den eksekverbare zam.exe er ægte, kan du flytte direkte til Skal jeg fjerne Zam.exe? afsnit.

Hvis ingen af ​​de overordnede applikationer er installeret, skal du begynde at undersøge placeringen for at se, om filen er en restfil fra et tidligere installeret program. For at gøre dette skal du trykke på Ctrl + Skift + Esc for at åbne et Task Manager-vindue.

Inde i Jobliste skal du vælge Processer til fane fra den vandrette menu, rul derefter ned til listen over baggrundsprocesser og find zam.exe.

Hvis placeringen ikke er placeret i en undermappe af programfiler eller programfiler (x86), og du ikke installerede den på en brugerdefineret placering, er chancerne for, at du muligvis har at gøre med en sikkerhedspakke. Hvis placeringen er en systemsti som C: \ Windows eller C: \ Windows \ System32,chancerne for at håndtere en eksekverbar malware er store.

Hvis filen er placeret et mistænkeligt sted, anbefales det stærkt, at du uploader zam.exe-filen til en viradatabase, der skal analyseres. Denne proces giver dig mulighed for at afgøre, om filen faktisk er inficeret eller ej. Flere forskellige viradatabaser giver dig mulighed for at gøre dette, men vi anbefaler VIrusTotal, da det i det væsentlige er en aggregator, der omfatter de fleste viradatabaser, der aktuelt er på markedet.

For at uploade filen til VirusTotal skal du blot få adgang til dette link (her), upload filen og vent på, at analysen er færdig.

Hvis analysen ikke afslørede uoverensstemmelser med filen zam.exe, kan du sikkert flytte direkte til Skal jeg fjerne Zam.exe? afsnit.

Men hvis VirusTotal-analysen peger mod en sikkerhedsinfektion, skal du fortsætte med det næste afsnit nedenfor for trinvise instruktioner om løsning af virusinfektionen.

Håndtering af sikkerhedstruslen

Hvis ovenstående undersøgelser rejste mistanke om legitimiteten af ​​zam.exe, skal du udføre en række oprydningsopgaver for at fjerne alle spor af malware-infektion (inklusive zam.exe).

Husk, at i tilfælde af tilsløring af malware-filer er det notorisk sværere at opdage og håndtere dem end med traditionelle malware-filer. Ikke alle sikkerhedssuiter er i stand til at opdage dem og fjerne dem korrekt. Hvis du har et Premium-sikkerhedsscannerabonnement, kan du starte en scanning med det.

Men hvis du ikke gør det, og du leder efter et alternativ, der ikke koster noget, skal du installere og bruge Malwarebytes. Denne sikkerhedsscanner er gratis og giver dig mulighed for at fjerne langt størstedelen af ​​malware med tilsløringsfunktioner.

Nøglepunktet, når du bruger Malwarebytes, er at implementere en Deep-scanning (ikke en standardscanning). For at sikre, at du gør dette rigtigt, kan du følge denne artikel her.

Hvis scanningen lykkedes at identificere og fjerne de inficerede emner, skal du genstarte din computer og overvåge situationen for at se, om zam.exe stadig bruger en masse systemressourcer.

Hvis det samme problem vedvarer, skal du gå ned til den næste metode nedenfor for at få instruktioner om, hvordan den legitime eksekverbare fil begrænses af systemets ydeevne.

Skal jeg fjerne 'ZAM.exe'?

Hvis undersøgelserne ovenfor ikke afslørede nogen sikkerhedsproblemer, kan du med sikkerhed antage, at den eksekverbare fil, du har at gøre med, er ægte. Hvis ressourceforbruget af zam.exe stadig er højt, kan du sikkert fjerne det uden frygt for, at det vil påvirke nogen af ​​dine Windows-komponenter.

Men husk at for at fjerne Zam.exe effektivt skal du afinstallere det overordnede program, som sandsynligvis er en sikkerhedssuite. Afinstallation af sikkerhedspakken betyder dog ikke, at du efterlader dit system udsat for andre malwareinfektioner - Så snart AV-pakken fra tredjepart er fjernet, genaktiverer Windows automatisk den indbyggede sikkerhedsindstilling (Windows Defender) .

Hvis du er fast besluttet på at fjerne zam.exe sammen med dets overordnede applikation, skal du gå ned til næste metode nedenfor.

Hvordan fjernes ‘ZAM.exe’?

Hvis alle de undersøgelser, du har udført ovenfor, har bekræftet, at den eksekverbare fil ikke er skadelig, men du stadig bemærker, at zam.exe bruger en masse systemressourcer, kan du sikkert fjerne den sammen med den overordnede applikation for at løse problemet.

Husk, at sletning kun af den vigtigste eksekverbare fil (zam.exe) uden at afinstallere appen vil sandsynligvis ikke løse problemet. I dette tilfælde er der stor chance for, at den primære appinstallation genopretter den eksekverbare, selvom du ender med at slette den.

Din bedste mulighed her er at afinstallere zam.exe sammen med patentansøgningen for at sikre, at det overdrevne ressourceforbrug stopper. Her er en hurtig guide til at gøre dette:

  1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Appwiz.cpl”og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner vindue.
  2. Når du er inde i Programmer og funktioner vindue, rul ned gennem listen over applikationer og find den overordnede applikation af zam.exe.
  3. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Afinstaller fra den nyligt viste kontekstmenu.
  4. Når du er inde i afinstallationsskærmen, skal du følge vejledningen på skærmen for at fuldføre handlingen og derefter genstarte computeren.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found