Vejledninger

Hvad er Hal.dll og hvad bruges der til?

Det hal.dll filen er ofte forbundet med BSOD-nedbrud, men i virkeligheden er filen næsten aldrig eneansvarlig for nedbrud på et Windows-operativsystem.

Hal.dll står for Hardware abstraktion lag og betragtes som mellemware mellem kernen og råmetallet. Computeringeniører beskriver hal.dll fil som en abstrakt kernedriver, der gør det muligt for Windows-drevne computere at arbejde med både Intel- og AMD-CPU'er.

Uden eksistensen af Hardware Abstraction Layer (hal.dll), Ville Windows ikke have været i stand til at grænseflade med unikke chipsæt, der tilhører specifikke bundkort. Dette ville have betydet, at slutbrugere skulle have medbragt Windows-versioner, der er specielt skræddersyet til hver bundkortproducent og -model.

Det tekniske bag hal.dll

Abstraktion af hardware er et ret tungt udtryk, men vi vil gøre vores bedste for at forklare det så tydeligt som muligt. Det hal.dll -fil er en ekstremt vigtig del af opstartsprocessen i hver Windows-version.

Det hal.dll -fil giver en solid hardwareplatform, så Windows kan køre applikationer. Det gør det ved at fungere som en grænseflade mellem systemets software og hardware. Når hal.dll-filen bruges i en operation, har applikationer ikke adgang til systemets hardware direkte, men snarere via et proxy-lag leveret af HAL-miljøet.

Svarende til hvordan API'er (applikationsprogrammeringsgrænseflader) fungerer, tillader hal.dll-filen, at et program er uafhængigt af den enhed, de kører på.

Ældre Windows-versioner havde tidligere flere hal.dll filer. Disse var nødvendige under OS-installationsprocessen - Installationsprogrammet ville vælge den relevante hal.dll-fil ved at se på maskinens hardware. Sådan er HAL'er struktureret på ældre Windows-versioner:

  • Standard-pc (ikke-ACPI) - Hal.dll
  • MPS Uniprocessor PC - Halapic.dll
  • MPS Multiprocessor PC - Halmps.dll
  • Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC - Halacpi.dll
  • ACPI Uniprocessor PC - Halaacpi.dll
  • ACPI Multiprocessor PC - Halmacpi.dll

På de nyere Windows-versioner rulles alle variationer af hal.dll til en enkelt fil. Da der er mindre og mindre variation på, hvad Windows i øjeblikket understøtter, bruges Windows HAL mest i dag til at skelne mellem forskellige hukommelsesarkitekturer og I / O-bustyper.

Rettelse af fejl, der er forbundet med Hal.dll

På de nyeste Windows-versioner er et nedbrud forbundet med eh hal.dll filen er ofte en falsk læsning. Siden lanceringen af ​​Windows 7, tilfælde hvor hal.dll filen ødelægges og interfererer med opstartsprocessen er næsten ikke eksisterende.

I langt de fleste tilfælde er problemet ikke med hal.dll fil, men med en hardwarekomponent eller et program, der interagerer med hardwareabstraktionslaget. Hvis du i øjeblikket har at gøre med et hal.dll-relateret problem, skal du følge vores dybdegående vejledning (her) ved fejlfinding af BSOD-nedbrud.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found