Vejledninger

Fix: Channel Surround Sound fungerer ikke i Windows 10

Windows 10-opgradering fra tidligere versioner af Windows er gratis, og mange brugere har valgt at opgradere, hver gang du opgraderer, er der sandsynligvis konflikter og kompatibilitetsproblemer mest med de drivere, du tidligere havde, der blev designet og udviklet til dit tidligere operativsystem.

Windows 10 understøtter de fleste af dine tidligere installerede applikationer og drivere, men du skal muligvis opgradere dem. Kanal-surroundlyden fungerer ikke i Windows 10 er et af sådanne problemer, som brugere, der opgraderede til Windows 10., står over for. Brugere får grundlæggende lyd fra fronthøjttalere; dog får de ingen lyd fra baghøjttalerne.

Normalt er problemet udbredt i systemer, der har Realtek's 5.1 lydkort. Da Realtek's 5.1-lydkort fungerer korrekt i Windows 7 og 8.x, ser brugerne mod Microsoft efter løsningen på dette problem. Microsofts supportpersonale meddelte, at de arbejder på problemet. Imidlertid har Microsoft stadig ikke leveret en løsning.

Opdatering: Efter mere end to år er surroundlyden stadig delvist brudt i Windows 10. Selvom rettelser blev implementeret på builds 10586.1 og bygge 10586.3, er problemet stadig delvist. Lige nu påvirker problemet kun surround sound kodet i realtid som spil eller DTS Live. Forindspillede surroundspor som dem, der findes på DVD'er og Blu Rays, fungerer nu fint under Windows 10. Med de nye lydteknologier som Dolby Atmos og Sonic er det usandsynligt, at Microsoft nogensinde frigiver en officiel patch til 5.1-surroundproblemet til Windows 10. Microsoft bruger igen planlagt forældelse til at tvinge forbrugerne til at migrere til Sonic og Atmos.

Mens vi venter spændt på, at Microsoft frigiver en officiel løsning til dette problem, lad os gå over nogle løsninger, der har gjort det muligt for brugere at løse deres kanalsurroundproblemer på Windows 10. Følg hver metode i rækkefølge, indtil du finder en løsning, der fungerer for dig.

Metode 1: Aktivering af højttalerfyldning

En løsning, der synes særlig effektiv for brugere, der kæmper med 5.1-kanalsproblemet, er at muliggøre forbedringer og højttalerfyldning. Selvom dette giver dig mulighed for at bruge alle dine højttalere, når du kører Windows 10, sænkes den samlede lydkvalitet. I stedet for at få det fulde lydspektrum muligt gennem alle kanaler, bruger baghøjttalerne virtualisering til at give en surroundlignende effekt. Her er hvad du skal gøre for at aktivere højttalerfyldning:

 1. Trykke Windows-tast + R og skriv “Mmsys.cpl”. Hit Gå ind at åbne Dialogboksen Lyd.

 2. Gå til Afspilning skal du vælge dine 5.1 surroundhøjttalere og klikke på Ejendomme.

 3. I Højttaleregenskaber, gå til Forbedring fanen og fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Deaktiver alle lydeffekter. Rul derefter ned til menuen nedenfor, og marker afkrydsningsfeltet ud for Højttalerfyldning. Hit ansøge for at gemme din konfiguration.

 4. Genstart din enhed og se om du kan høre lyd fra dine bageste højttalere. Hvis du har det samme problem, skal du gå over til den næste metode.

Metode 2: Ændring af lydformat til 24/96

Denne følgende metode er især effektiv, hvis din lyd udsendes via S / PDIF. Nogle brugere har aktiveret 5.1-surroundlyd med succes efter at have ændret lydformatet til 24 bit, 96000 Hz. Dette viste sig også at være effektivt med brugere, der havde problemer med at aktivere Dolby Direct Live. Følg trinene nedenfor for at ændre lydformatet til 24/96:

 1. Trykke Windows-tast + R og skriv “Mmsys.cpl”. Hit Gå ind at åbne Dialogboksen Lyd.

 2. Gå til Afspilning skal du vælge dine 5.1 surroundhøjttalere og klikke på Ejendomme.

 3. Gå derefter til Fremskreden fanen og brug rullemenuen nedenfor Standardformat for at ændre lydformatet til 24 bit, 96000 Hz (Studiokvalitet). Hit ansøge for at gemme dine ændringer.

 4. Genstart dit system, og se om 5.1-kanals surround nu fungerer. Hvis intet ændres til det bedre, skal du gå til den næste metode.

Metode 3: Afinstallation af Windows Audio Driver

Nogle brugere har løst dette problem ved at afinstallere lyddriveren fra Enhedshåndtering. Dette vil tvinge Windows til at geninstallere driveren, og ofte vil den automatisk installere en nyere version. Her er hvad du skal gøre:

 1. Hold Windows-nøgle og Tryk på X og vælg Enhedshåndtering.
 2. Dobbeltklik Audioindgange og -udgange for at vise underemnerne. Højreklik på de installerede enheder en efter en, og klik Afinstaller. Klik på Okay i Bekræft dialogboksen Afinstaller enhed.
 3. Efter afinstallation af de gamle enhedsdrivere skal du klikke på Scan efter hardwareændringer fraFanen Handling.

Windows 10 forsøger automatisk at installere driverne til dine lydenheder ved næste genstart. Klik på, hvis du bliver bedt om det Søg automatisk efter opdateret driversoftware, og lad Windows 10 installere driverne. I de fleste tilfælde vil du være i stand til at få din 5.1-surroundlyd tilbage, når du har geninstalleret lyddrevene.

Bemærk: Hvis Windows ikke automatisk downloader og installerer lyddriveren, skal du gå til dit indbyggede lydkortproducentens websted og manuelt downloade driveren (for Realtek ombord skal du downloade High Definition Audio Driver herfra). Derefter skal du kontrollere din lyd og se, om 5.1-surroundlyden fungerer.

Hvis du stadig ikke får signal til baghøjttalerne, har du ikke meget andet at gøre end at købe en højttaler med den nyeste teknologi (drevet af Atmos eller Sonic) eller købe et dedikeret 5.1-lydkort, der vides at fungere korrekt under Windows 10 ( der er ikke mange). En mere desperat løsning ville være at vende tilbage til Windows 8.1 eller Windows 7, når 5.1 surround-kanaler var fuldt understøttet.