Vejledninger

Sådan læses et Mac-drev (HFS + og APFS) på pc

Desværre er Windows ikke som standard i stand til at læse Mac-formaterede drev. Hvis du endte med at tilslutte et Mac-formateret drev til din pc, tilbød Windows sandsynligvis at slette det helt ved at omformere det for at blive brugbart. Men det behøver ikke at være sådan.

Der er nogle tredjepartsværktøjer, som du kan bruge til at omgå denne ulejlighed og få adgang til de MAC-formaterede drev på Windows - uanset om de er HFS + eller APFS.

HFS + vs APFS

Indtil for nylig, HFS + var det eneste filsystem, der blev understøttet af macOS og OS X. Men med lanceringen af ​​den nyeste macOS High Sierra introducerede Apple en ny drevtype kaldet Apple File System (APFS).

HFS +

HFS + blev først introduceret i 1998 med lanceringen af ​​Mac OS 8.1 tilbage, da Apple skiftede til Intel-baserede processorer. Selvom HFS + understøttes på alle versioner af Mac OS X og macOS, tillader det ikke samtidig adgang til filsystemet og understøtter ikke datoer ud over 6. februar 2040.

APFS

APFS er det nyere filsystem, der blev bredt udgivet for offentligheden i 2017 med lanceringen af ​​macOS High Sierra. APFS er normen for en opgradering eller en ny installation, medmindre brugeren angiver, at han har brug for det ældre filsystem.

De vigtigste fordele ved at bruge APFS er den eksponentielle stigning i læse- og skrivehastigheder på SSD-drev (SSD'er) og stigningen i det maksimale understøttede lagerplads.

Læsning af et Mac-drev fra Windows

Da Windows ikke er udstyret til at forstå noget af Apples filsystemer, vil det forsøge at konvertere dem til et brugbart filsystem. Men inden du klikker på Formater disk og slet alt indholdet af det Mac-formaterede drev, overvej alternativerne.

Heldigvis er der mange tredjepartsværktøjer, der giver dig mulighed for at læse Mac HFS + og APFS-drev fra en Windows-pc. For at spare dig for besværet med at lede efter dem selv har vi samlet en liste med det absolut bedste. Vælg og vælg hvilken software der synes mere udstyret til at håndtere det, du ønsker at opnå.

MacDrive (HFS + og APFS)

MacDrive er pålidelig og alsidig, i stand til at læse både HFS + og APFS systemfilformater. Men den største fordel ved at bruge MacDrive er, at den er ekstremt intuitiv. Når du har installeret det, holder MacDrive en baggrundsproces åben og gør enhver HFS + eller APFS formated-drive synlig hver gang du opretter forbindelse til din pc.

Endnu mere kan du gennemse indholdet af HFS + eller APFS formaterede drev med Windows File Explorer eller enhver anden placeringsbrowser. Bortset fra at hjælpe dig med at gennemse Mac-formaterede drev, er MacDrive også udstyret med en ret solid reparationsfunktion, der vil lykkes med at løse nogle korruptionsproblemer med dine drev.

Hvis du beslutter at prøve MacDrive, kan du ansøge om en gratis 5-dages prøveperiode fra dette link (her). Denne prøveperiode skal være nok til at redde det, du har brug for fra det Mac-formaterede drev. Hvis du har brug for det i en længere periode, skal du betale $ 50 for standardudgaven.

UFS Explorer (HFS + og APFS)

UFS Explorer er et program, der er i stand til at håndtere adgangsdata på virtuel disk og komplekse raid-systemer. Det er dog også i stand til at fungere som en HFS + og APFS-fremviser, så du kan udpakke data fra det Mac-formaterede drev.

Selvom det ikke giver dig mulighed for at åbne det Mac-formaterede drev i File Explorer, har det en nem grænseflade med et par grundlæggende kommandoer, der giver dig mulighed for at redde enhver fil. Hvis du har meget indhold på drevet, kan du bruge søgefunktionen til lettere at finde den ønskede fil. Når du har fundet det, skal du højreklikke og vælge Gem dette objekt til ... og vælg derefter den rette vej til at starte overførslen.

UFS Explorer har en gratis version (du kan downloade den fra her), men du har kun et begrænset udvalg af funktioner. Standardlicensen for USF Explorer koster omkring $ 25.

Paragon HFS + (kun HFS +)

En ekstremt tilgængelig software, der giver dig mulighed for at skrive og læse HFS + -drev er Paragon HFS +. Softwaren fungerer som en systemdriver, der bruger Windows Disk Management til at montere HFS + -partitionerne.

Paragon HFS + er udstyret med en opstartsproces, der kontinuerligt overvåger og automatisk monterer alle HFS + -formaterede drev, som den formår at finde. Du kan bruge denne software til at overføre dokumenter og andre typer filer, der understøttes under Windows.

Når opstartsprocessen formår at montere dit HFS + -drev, kan du få adgang til drevet via File Explorer eller enhver anden mappeviser-software, som du muligvis bruger. Da drevet bliver anvendeligt i File Explorer, kan du trække og slippe og kopiere og indsætte frit, ligesom du ville gøre med det oprindelige Windows-drev.

Husk, at Paragon HFS + ikke understøtter APFS. Hvis du vil åbne et APFS-drev under Windows, skal du bruge et andet program fra denne liste.

Paragon HFS + er tilgængelig på en gratis prøveperiode (her). Hvis du vil have hele pakken, kan du købe standardversionen til lidt over $ 20.

APFS til Windows af Paragon (kun APFS)

Hvis du elskede interface og funktionalitet afParagon HFS + men du skal montere et APFS-drev på din pc, se ikke længere end APFS til Windows.Dette stykke software bruger den samme grænseflade, der giver dig mulighed for at få adgang til og udtrække filer fra et APFS-formateret drev.

Når du har installeret applikationen, scanner og monterer baggrundsprocessen ethvert APFS-drev, der i øjeblikket er tilsluttet din maskine. Alt dette sker automatisk, så du behøver ikke klikke på noget. Når alt er på plads, bliver APFS-drevet tilgængeligt via File Explorer eller et andet placeringsbrowserprogram.

Bemærk: Husk, at du kun har læsetilladelser på de monterede APFS-drev. Dette betyder, at du vil være i stand til at kopiere filer fra APFS-drevet til andre NTFS32- eller FAT32-drev, men du kan ikke redigere eller slette filer, der er gemt på APFS-drevet.

Paragon HFS +er gratis og har ikke en betalt version - du kan downloade den fra dette link (her). Når du har installeret softwaren, monteres alle APFS-drev automatisk og gøres tilgængelige via File Explorer, så snart du forbinder dem.

HFS Explorer (kun HFS +)

Hvis du kun har brug for at redde nogle få filer af et HFS + -formateret drev, skal du ikke gå ud over HFS Explorer. Denne software er helt gratis, men forvent ikke noget for fancy.

Du har ikke mange funktioner til din rådighed, og du kan ikke bruge den til at skrive på Mac-formaterede drev. Endnu mere, i modsætning til de fleste andre muligheder i denne artikel, vil HFS Explorer ikke installere en systemdriver, der integrerer drevet med File Explorer.

Du kan dog bruge det til at læse et HFS-formateret drev og kopiere filer fra det til dit Windows-pc-drev uden for meget besvær (og uden at betale noget). Endnu mere kan du også bruge softwaren til at montere .dmg-diskbilleder og hente filer fra dem.

Bemærk:HFS Explorer kræver Java for at køre. Chancerne er, at du allerede har Jave installeret på dit system. Men hvis du ikke gør det, kan du downloade det fra dette link (her).

For at bruge HFS Explorer skal du slutte dit Mac-formaterede drev til din pc og gå til Fil> Indlæs filsystem fra enhed. Softwaren finder automatisk og indlæser det tilsluttede drev til dig. Du begynder så at se indholdet af HFS + -drevet i et nyt grafisk vindue. For at kopiere filmapper skal du markere dem og klikke på Uddrag knap.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found