Vejledninger

Hvad er .DAT-fil og hvordan man åbner den i Windows?

DAT-fil er en almindelig generisk datafil oprettet af forskellige applikationer. Brugere finder denne formatfil normalt i deres Windows-operativsystemer. Nogle vil måske undre sig over, hvad denne fil er, og hvad er behovet for denne fil. Få brugere vil prøve at åbne disse filer for at kontrollere de data, de indeholder. I denne artikel vil vi tale om, hvad DAT-filen er, og hvordan man åbner den i Windows.

Hvad er .DAT-fil i Windows?

DAT-filen indeholder specifikke oplysninger relateret til det program, der oprettede filen. Dataene i DAT-filen vil være i form af et tekst- eller binært format. Navnet på DAT-filen vil for det meste give idéen om, hvad filen handler om, men nogle gange er det svært at fortælle, om dataene er tekst, film, billeder eller noget andet. Der er mange applikationer, der opretter en DAT-fil, som kun bruges / åbnes i det program og ikke kan åbnes manuelt af brugeren.

Sådan åbnes .DAT-filen i Windows

Åbning af DAT-filen afhænger af filens art. Nogle gange er det svært at fortælle, hvad DAT-filen handler om, medmindre den er oprettet af software, som brugerne kender. DAT-fil indeholder tekst-, video-, konfigurations- eller billedrelaterede data, så åbning af filen afhænger af de data, den indeholder. Hvis filen kan åbnes i applikationen, fungerer åbning af den som standard åbningsmetode i Windows. De fleste filer kan dog ikke åbnes ved normale procedurer.

Den mest almindelige åbningsmetode er at åbne DAT-filen med et hvilket som helst af teksteditorprogrammet, fordi det for det meste indeholder teksttekst. Nogle gange kan Notepad ++ vise filen i bedre form snarere end normal notesblok eller en hvilken som helst anden teksteditor. Selvom dataene ikke er almindelig tekst, vil det i det mindste vise, hvad denne fil handler om.

Kontrol af placeringen af ​​DAT-filen kan også fortælle brugeren om, hvad denne fil kan være. Oftest kan brugere finde .DAT-filen i mappen med deres spil. Disse filer vil indeholde data fra bestemte dele af spillet, der kan være billeder, videoer eller andet, som spillet indlæser under gameplay.

Det sidste er, at brugeren også kan ændre filtypenavnet for at konvertere DAT-filen. Konvertering af DAT-filen til det format, der er relateret til de data, den indeholder, gør det let at åbne. Hvis filen indeholder nogle videoer, konverteres filen ved at ændre udvidelsen til .dat til .mp4. Derefter kan en bruger ganske enkelt åbne filen i enhver medieafspiller uden problemer.

Mærker DAT
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found