Vejledninger

Hvad er: Mrtstub

Hvis du er Windows-bruger, kan du muligvis se mrt.exe_p og mtrstub.exe på et af dine drev. Disse filer vil være i en mappe med et alfanumerisk navn som 890fhg08erut (eller en variation af det). Du bemærker muligvis, at disse filer / mapper vises og forsvinder alene. Og hvis du prøver at slette disse filer, kan du ikke. I nogle tilfælde kan du muligvis slette disse filer, men du vil bemærke, at disse filer kommer tilbage alene. En anden ting, som du måske bemærker, er, at disse filer også er til stede på din eksterne harddisk. I disse tilfælde kan du muligvis se, at alle dine originale filer placeres i en ny mappe sammen med disse to filer. Dette er dog ikke almindeligt for alle med den eksterne harddisk.

Mrt.exe- og mtrstub-filerne er Windows-egne filer. Disse filer er tilknyttet værktøjet til fjernelse af skadelig software. Da disse filer er en del af Microsoft Windows, er det almindeligt at finde disse i C-drevet (eller det drev, hvor du installerede din Windows). Den sædvanlige placering af disse filer er C: \ Windows \ System32. Hvis du ser disse filer på et andet drev, kan det være et rødt flag. Nu, årsagen til, at du ser filerne forsvinde og gentage, det er faktisk på grund af Windows-værktøjet til fjernelse af skadelig software kører på hver Windows-opdatering, og det sletter automatisk de filer, det opretter under dets kørsel / scanning. Så hvis du ser filerne og derefter forsvinder, betyder det normalt, at værktøjet kørte, og det slettede filerne, når det var færdigt. Det kan dog også være en virus / malware, der fungerer som det originale værktøj, men der er også en måde at kontrollere det på (givet i nedenstående metoder). Dette forklarer også, hvorfor filerne vises igen, når disse er slettet. Endelig, hvis du undrer dig over, hvorfor du ikke kan slette filerne, kan det simpelthen være, fordi værktøjet muligvis kører på det tidspunkt.

Kort sagt, mrtstub er en Windows-fil, men det kan være en virus / malware afhængigt af dens opførsel og placering. Metoderne nedenfor hjælper dig med at afgøre, om filen er legitim eller en virus / malware.

Metode 1: Kontroller digital signatur

Den bedste måde at kontrollere, om filen er legitim eller en virus, er at kontrollere egenskaberne. I egenskaberne kan du kontrollere filens digitale signatur. Hvis den digitale signatur tilhører Microsoft, er der ingen grund til at bekymre sig.

Her er trinene til kontrol af den digitale signatur

  1. Gå til det sted, hvor du ser filerne.
  2. Højreklik på mrtstub.exe og vælg Ejendomme
  3. Klik på Digitale signaturer fanen
  4. Kontroller, om Navn på underskriver er Microsoft Windows. Hvis det er tilfældet, er filen i orden. Hvis der er noget andet, skal du downloade et godt antivirus / malware-værktøj og scanne din pc med det samme.

Metode 2: Tjek Mrt.log

Når Windows-værktøjet til fjernelse af skadelig software kører, rapporterer det resultaterne i filen mrt.log. Hvis du ser filen vises og forsvinde, og du ikke er sikker på, om filerne er legitime eller ej, fungerer denne metode for dig. Du kan bare kontrollere mrt.log-filen og se, om rapporterne blev givet på det tidspunkt, hvor filerne blev vist. Dette giver mening, for når filerne vises, betyder det, at Windows Fjernelsesværktøj til ondsindet software kører, og når dette værktøj kører, opretter det en rapport i mrt.log. Så hvis der ikke er nogen rapport i mrt.log på det tidspunkt, du så filerne, er det et rødt flag.

Denne metode skal også være nyttig for folk, der ikke kan se filernes signatur, fordi de forsvinder hurtigt. Så hvis du ikke kunne følge instruktionerne i metode 1, skulle dette også løse dette problem.

Gere er trinene til placering og kontrol af mrt.log-filen

  1. Holde Windows-nøgle og tryk på R
  2. Type % systemroot% \ debug og tryk på Gå ind

  1. Find og dobbeltklik på den navngivne fil log

Kontroller tidsstemplet på rapporteringen. Hvis tidspunktet for scanningen matcher det tidspunkt, hvor du så filerne, er der ingen grund til at bekymre sig. Ellers skal du straks scanne din computer.

Metode 3: Scan din computer

Dette skal gøres uden at sige, men du skal scanne din computer i denne situation. Selvom du fulgte instruktionerne i metoderne ovenfor, tilrådes det at udføre en komplet systemscanning bare for at være på den sikre side. Det værste, der kan ske, er at du spilder et par timer af din dag.

Så download et antivirus- og malware-detekteringsværktøj efter eget valg, og kør en komplet systemscanning. Hvis du ikke er sikker, vil vi anbefale Malwarebytes.

  1. Klik her for at downloade Malwarebytes til Windows.
  2. Når du er downloadet, skal du køre Malwarebytes og scanne dit system.

Når det er gjort, skal dit system være fri for malware.

Bemærk: Hvis du så filerne vises på din eksterne harddisk, er der ingen grund til panik. Scan også dit eksterne drev. Du kan kontrollere filernes signaturer og også kontrollere tiden i mrt.log. Alle disse metoder fungerer også for et eksternt drev.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found