Vejledninger

Hvad betyder WYD?

Hjem/Lære/ Hvad betyder WYD?

Hvad betyder WYD?

Af Habiba Rehman 18. februar 2020 3 minutter læst

WYD er et akronym, der betyder 'hvad du laver'. Bruges mest i sms'er, når man spørger nogen, hvad de har i øjeblikket. Det er en meget almindelig kort form, der bruges i sms'er eller sociale medier, især blandt den unge generation.

Den faktiske form

WYD er faktisk et dårligt grammatikeksempel for det originale spørgsmål, der er 'Hvad laver du?'. Vi ved alle, at grammatik ikke tillægges særlig stor betydning, når man sender sms'er. For når man sender en sms, og hvis du er en tekst-holik, ville du vide, at du skriver med så meget hastighed og så ofte, at du finder det unødvendigt at skrive de fulde stavemåder for hvert ord, du bruger. Det er grunden til, at vi laver korte formularer / akronymer / sms'er for at gøre livet lettere for dem, der elsker at skrive.

Det bruges ikke kun til sms'er

SMS er ikke det eneste sted, hvor unge bruger akronymer som WYD. Sociale netværksfora som Facebook og Twitter har skabt denne tendens, og forkortelser bruges også på sådanne sociale mediefora. Brugere bruger også hashtags med så korte formularer, som er blevet en anden tendens i den sociale medieverden.

Finder det svært at forstå?

Det er sandsynligvis fordi du ikke har holdt dig godt informeret om de ændringer, der sker i den sociale medieverden. Oprindeligt, da internettet opstod, var der kun en til tre akronymer, der blev brugt. Nogle blev også populære på grund af tegneserien 'Winnie the Pooh', hvor Tigger altid sagde TTFN, hvilket betyder 'ta ta for nu'. Også IDK-akronymet, der blev populariseret af internettet til at betyde "jeg ved det ikke".

Og nu, fordi internettet er et gammelt fænomen, støder vi stadig på beskeder, tweets, Facebook og Instagram-indlæg, der bruger sådanne akronymer.

Bliv ikke forvirret. Og rolig heller ikke, for du kan altid læse artikler som disse for at informere dig selv bedre om de ændringer, der sker i alles sociale liv.

WYD

WYD var også nyt for mig. Jeg havde ingen idé om, hvad det betød, da jeg først så det i en tekst. Og så brugte jeg mine kilder til at vide bedre om, hvad det betyder. Fordi du virkelig kan lave så mange betydninger fra enkle akronymer som WYD.

Andre former for WYD

'Hvad laver du' er en mere simpel form for WYD. Det har en mere formel ring til det. Det samme spørgsmål kan stilles i forskellige former som 'Hvad er der op', 'Hvad laver du', 'Whatchu laver' og 'Hvad sker der?'.

Alle ovenstående eksempler betyder 'WYD' (hvad du laver).

Hvordan bruges WYD?

Hvis du vil stille de spørgsmål, som jeg lige har nævnt tidligere, kan du bruge kortformularen WYD i stedet for at skrive hele sætningen. Og nu ved du, hvornår du får en WYD i en personlig besked eller et eller andet sted på sociale medier, hvad det betyder.

Lad os se på et par eksempler på, hvordan WYD kan bruges i en samtale.

Eksempel 1:

Jake: Hej

Blair: Hej, WYD?

Jake: Intet, lige kommet tilbage fra arbejde.

Dette eksempel er den mest almindelige måde at bruge WYD på. Det er en simpel samtale mellem to venner. En af dem vil bare vide, hvad de laver.

Eksempel 2:

Sam: Kommer du til festen?

Jim: Nej, jeg er hjemme.

Sam: Hvorfor? WYD mand!

Denne WYD viser mere af 'skuffelse' fra Sams side, da hans ven Jim ikke kommer til den fest, de havde planlagt at gå på. Betydningen her kan forklares som et udtryk betyder dybest set 'kom mand kommer til festen'.

Eksempel 3:

Der er mennesker på sociale netværk, der lægger billeder eller indlæg, der er meget underlige eller får den person, der ser dem, til at føle sig væmmet eller irriteret over, hvad de laver. For eksempel lægger nogen op en video af dem, der forstyrrer deres kat eller hund eller gør ondt, så den person, der ser denne video, kan kommentere billedet / videoen eller endda personlig besked til den person som et udtryk for vrede eller afsky som 'WYD med katten! '.

Eksempel 4:

Du ser et intenst spil med dine venner. Og under spillet ser du din søster eller bror gøre noget meget distraherende uden for huset, og du kan se det lige fra det sted, hvor du sidder. I denne situation kan du sende en besked til dem, der siger WYD midt i himlen. Dette er mere en hypotetisk slags spørgsmål. Her mener du ikke bogstaveligt talt 'hvad du laver', men faktisk betyder 'hvorfor gør du hvad du laver. Dette svarer til de tanker, du får, når din yndlingsspiller ikke spiller spillet, som du forventer, at de skal spille.

WYD er en forkortelse, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Fra glad til trist til enhver form for følelser. Du kan helt give den tone, der bruges i disse eksempler. Og jeg håber, det hjælper dig med at forstå bedre.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found