Vejledninger

Driver registrerede en controllerfejl på Device Ide IdePort1

Det 'Dfloden opdagede en controller-fejl på \ Device \ Ide \ IdePort1‘Fejl opdages typisk ved hjælp af Begivenhedsfremviser efter at brugeren oplever generel system ustabilitet. I de fleste tilfælde opdages denne fejl efter hyppige applikationsnedbrud.

Der er flere forskellige årsager, der kan tvinge Event Viewer til at oprette flere poster med denne fejl. Et drev, der er i færd med at blive dårligt, er det hyppigste scenario, men sektorfejl, dårlige sektorbeskrivelser og forkert justerede tidsstempler kan også forårsage dette problem.

Når du undersøger dette problem, bør du også overveje at inspicere dine SATA / ATI-kabler for løse stifter og dårlige kabler. Først efter at du har fjernet potentielle hardwareskyldige, skal du starte fejlfinding af software-relaterede årsager såsom en beskadiget eller forældet IDE / ATA / ATAPI-controller og systemfilkorruption.

Sådan løses 'Driveren opdagede en controllerfejl på \ Device \ Ide \ IdePort1' problemer?

 • 1. Undersøg SMART-status på din harddisk
 • 2. Kør en CHKDSK-scanning
 • 3. Udskift SATA-kablet (hvis relevant)
 • 4. Opdater IDE ATA / ATAPI-controlleren (hvis relevant)
 • 5. Brug Systemgendannelse
 • 6. Udfør en reparationsinstallation

1. Undersøg SMART-status på din harddisk

Før vi udforsker andre reparationsstrategier, skal vi sikre os, at problemet ikke skyldes et underliggende harddiskproblem. Ved at bruge et SMART-log / informationsværktøj (selvovervågning, analyse og rapporteringsteknologi) på din harddisk, kan du afgøre, om et hardwareproblem forårsager problemet.

Hvis din harddisk er ved at dø, giver ingen af ​​de andre rettelser, der er vist nedenfor, dig mulighed for at løse problemet.

Der er mange SMART, der får arbejdet gjort, men ikke alle er gratis. Et populært gratis alternativ, der får jobbet gjort, er CrystalDiskInfo. Dette værktøj giver dig mulighed for at se SMART-data på din harddisk og afgøre, om din harddisk er ved at dø eller ej.

Her er en hurtig guide, der hjælper dig med at bestemme din harddisks status via CrystalDiskInfo:

 1. Åbn din standardbrowser, og naviger til dette link (her). Indvendigt skal du klikke på Hent klik derefter på INSTALLATØR version tilknyttet Standard Edition, og vent på, at downloadet er afsluttet.
 2. Når downloadet er afsluttet, skal du dobbeltklikke på den eksekverbare installation og klikke Ja ved UAC (brugerkontokontrol) hurtig. Accepter derefter Licensaftale og følg vejledningen på skærmen for at fuldføre installationen.

  Bemærk: Den eksekverbare installation er ikke vigtig, så du er velkommen til at installere den, hvor du vil.

 3. Når installationen er færdig. åbn Info om Crystal Disk hjælpeprogram.
 4. Med Info om Crystal Disk hjælpeprogram åben, se på Helbredsstatus. Hvis status er Godt, det er klart, at fejlen ikke opstår på grund af et harddiskhardwareproblem. Men hvis status er dårlig eller forsigtig, er dit harddiskdrev nær død, og du skal tage backup af dit drev og se efter en erstatning.

  Bemærk: Hvis du har flere drev, kan du skifte mellem derefter fra fanen direkte under båndlinjen øverst.

Hvis scanningen bestemmer, at din harddisk ikke har nogen problemer, kan du gå videre til de næste rettelser, og en af ​​dem skal give dig mulighed for at løse problemet.

2. Kør en CHKDSK-scanning

Hvis ovenstående undersøgelse har afsløret, at din HDD er sund, er chancerne for, at problemet lettes af en eller flere dårlige sektorer, der er utilgængelige af dit operativsystem. På grund af dette kan dit system ende med at smide 'driveren opdagede en controllerfejl på \ Device \ Ide \ IdePort1‘Fejl i baggrunden (indeni Begivenhedsfremviser).

Dette indbyggede hjælpeprogram scanner integriteten af ​​dine harddisksektorer og ser efter dårlige sektorer, metadata og logiske filfejl, der muligvis fremmer dette problem. I tilfælde af at der findes et problem, vil værktøjet forsøge at bruge sunde sektorer til at erstatte dårlige.

Husk, at en beskadiget volumen-master-filtabel, en dårlig sektorbeskrivelse eller et forkert justeret tidsstempel også kan udløse dette 'driveren opdagede en controllerfejl på \ Device \ Ide \ IdePort1' problem.

Her er en hurtig guide til kørsel af CHKDSK-scanningen:

 1. Åbn en Løb dialogboks ved at trykke på Windows-tast + R. Skriv derefter 'Cmd' og tryk på Gå ind, tryk derefter på Ctrl + Skift + Enter for at åbne en forhøjet kommandoprompt. Når du ser UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Når du er inde i den forhøjede CMD-terminal, skal du skrive følgende kommando og trykke på Enter for at starte en CHKDSK-scanning:
  chkdsk / f
 3. Vent tålmodigt, indtil operationen er afsluttet, og genstart derefter din computer. Ved næste opstartssekvens skal du se, om problemet er løst ved at kontrollere din Begivenhedsfremviser for nye 'driveren opdagede en controllerfejl på \ Device \ Ide \ IdePort1‘Fejl.

Hvis det samme problem stadig opstår, skal du gå ned til den næste potentielle løsning nedenfor.

3. Udskift SATA-kablet (hvis relevant)

Som flere berørte brugere har bekræftet, kan dette særlige problem også opstå på grund af et defekt SATA-kabel eller en defekt SATA-port. Et forbindelsesproblem kan meget let forårsage 'driveren opdagede en controllerfejl på \ Device \ Ide \ IdePort1‘Fejl efter hver afbrydelse.

Hvis det er muligt, skal du slutte harddisken til en anden computer. Hav mindst en anden SATA-port og et andet kabel, hvis du ikke har en anden maskine, du kan teste på.

Bemærk: Forveks ikke datasATA-kablet med strømækvivalenten.

Hvis problemet holder op, når du bruger en anden port med det samme SATA-kabel, skal du tage dit bundkort til en IT-tekniker for at undersøge, om der er løse ben.

På den anden side, hvis problemet ikke længere opstår, når du bruger et andet SATA-kabel, er et dårligt kabel sandsynligvis din skyldige.

Hvis disse seneste undersøgelser ikke tillod at rettedriveren opdagede en controllerfejl på \ Device \ Ide \ IdePort1'Problem, gå ned til næste potentielle løsning nedenfor.

4. Opdater IDE ATA / ATAPI-controlleren (hvis relevant)

Hvis du bruger en ældre harddisk, kan dette problem også opstå på grund af en forældet eller beskadiget IDE ATA / ATAPI-controller. Flere berørte brugere, der kæmpede med den samme fejl, har bekræftet, at problemet blev løst, efter at de brugte Enhedshåndtering til at opdatere driverversionen af ​​IDE-controlleren og genstarte deres computer.

Her er en hurtig guide til at gøre dette:

Bemærk: Du skal være i stand til at følge nedenstående trin uanset din Windows-version (så længe du bruger en ældre harddisk)

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter 'devmgmt.msc'Inde i tekstboksen, og tryk derefter på Gå ind for at åbne Enhedshåndtering.

  Bemærk: Hvis du bliver bedt om af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.

 2. Når du er inde Enhedshåndtering, rul ned gennem listen over installerede enheder og udvid rullemenuen, der er tilknyttet IDE ATA / ATAPI-controllere.
 3. Højreklik derefter på din IDE / SATA / AHCI controller og valgte Opdater driver fra den nyligt viste kontekstmenu.
 4. Når du er inde i opdateringsmenuen på din IDE ATA / ATAPI controller, skal du klikke på Søg automatisk efter opdateret driversoftware og vent på, at scanningen er færdig.
 5. Hvis der findes en nyere version, skal du følge instruktionerne på skærmen for at fuldføre driverinstallationen.
 6. Genstart computeren, og se om problemet er løst, når den næste opstart er afsluttet.

Hvis du stadig ser nye poster med 'driveren opdagede en controllerfejl på \ Device \ Ide \ IdePort1‘Fejl, flyt ned til næste løsning nedenfor.

5. Brug Systemgendannelse

Hvis du kun begyndte at se denne adfærd for nylig, er det muligt, at en nylig softwareændring ender med atdriveren opdagede en controllerfejl på \ Device \ Ide \ IdePort1‘Fejl. Hvis problemet er dukket op på grund af en tredjepartstjeneste eller -proces, men du ikke ved præcis hvilken, er den nemmeste måde at løse problemet på ved hjælp af systemgendannelsesværktøjet.

Ved at udnytte et tidligere oprettet snapshot til gendannelse kan du returnere din maskine til en sund tilstand, hvor scenariet, der aktuelt forårsager problemet, ikke er til stede.

Her er en hurtig guide, der bruger værktøjet Systemgendannelse til at rette 'driveren opdagede en controllerfejl på \ Device \ Ide \ IdePort1‘Fejl:

 1. Åbn en Løb dialogboks ved at trykke på Windows-tast + R. Skriv derefter 'Rstrui' og tryk på Gå ind at åbne op for Systemgendannelse guiden.
 2. Når du er inde i guiden Systemgendannelse, skal du trykke på Næste på startskærmen.
 3. Når du kommer til det næste skærmbillede, skal du starte med at markere det felt, der er knyttet til Vis flere gendannelsespunkter. Dernæst skal du se på datoerne og vælge et gendannelsespunkt, der er dateret, før du første gang begyndte at håndtere denne særlige fejl. Klik på, når det relevante gendannelsespunkt er valgt Næste for at gå videre til næste menu.

  Bemærk: Husk, at når du først håndhæver dit et tidligere gendannelsespunkt, vil enhver ændring, der blev foretaget efter dette punkt, også gå tabt. Dette betyder, at enhver appinstallation, driveropdatering og alt andet også går tabt.

 4. Når du er kommet så langt, skal du klikke på Afslut og klik derefter på Ja ved bekræftelsesprompten for at starte gendannelsesprocessen. Din computer genstarter derefter, og den ældre tilstand håndhæves ved næste systemstart.

Hvis du ikke kunne finde et passende gendannelsesbillede, eller hvis denne procedure ikke løste problemet, skal du gå ned til den sidste metode nedenfor.

6. Udfør en reparationsinstallation

Hvis ingen af ​​nedenstående metoder har tilladt dig at løse problemet, er der stor chance for, at du ikke vil kunne løse problemet, medmindre du formår at opdatere alle Windows-komponenter og enhver opstartsrelateret proces.

Dette kan opnås via en ren installation, men det betyder, at du sandsynligvis mister alle dine personlige data, medmindre du tager dig tid til at sikkerhedskopiere dine data på forhånd.

En mere fokuseret tilgang er at bruge en reparationsinstallation (opgradering på stedet). I modsætning til en ren installation giver denne handling dig mulighed for at opdatere hver Windows-komponent, mens du beholder hver bit personlige data, herunder apps, spil, personlige medier og endda et begrænset udvalg af brugerindstillinger.