Vejledninger

Fix: Du har ikke tilstrækkelig adgang til at afinstallere

En af de mange funktioner, som Windows 10 tilbyder, er User Account Control (UAC), som giver dig mulighed for at begrænse administrative funktioner på nogle konti og forhindrer malware i at inficere din computer. Det begrænser endda adgangsrettighederne til brugerkontoen, selvom du er administrator.

For at afinstallere eller installere nogle programmer skal du have forhøjet adgang. Selv hvis du har denne adgang, kan driften muligvis kaste beskeden “Du har ikke tilstrækkelig adgang til at afinstallere”. Der er masser af løsninger til løsning af dette problem. Start med den første løsning og arbejd dig ned i overensstemmelse hermed.

Løsning 1: Reparation af korrupte registreringsnøgler

Registret er en hierarkisk database, der indeholder data, der er kritiske for driften af ​​Windows-operativsystemet og de applikationer / tjenester, der kører på det. Dataene er struktureret i et træformat, og hver node indeholdt i det kaldes en nøgle. Hver applikation har en post i registreringsdatabasen, hvor systemet kan se og fungere med henvisning til det.

Der er nogle tilfælde, hvor registreringsdatabasenøglerne bliver korrupte og gør afinstallationsprocessen ubrugelig. Der er et officielt Microsoft-værktøj, der sigter mod at løse disse korrupte registreringsdatabasenøgler og rette dem i overensstemmelse hermed.

 1. Download fejlfindingsprogrammet fra officielle Microsoft-websted og gem det på et tilgængeligt sted.
 2. Løb fejlfindingsprogrammet ved at starte det, og følg instruktionerne på skærmen.

 1. Genstart din computer, når fejlfindingsprocessen er afsluttet, og kontroller, om problemet er løst.

Løsning 2: Deaktivering af brugerkontokontrol

Der er mange tilfælde, hvor deaktivering af brugerkontokontrol løste problemet for de fleste brugere. Primært opstår dette problem på grund af brugerkontokontrol, der forsøger at begrænse din aktivitet for at beskytte dig mod skade. Men nogle gange kan UAC også forårsage fejlmeddelelser som 'Du har ikke tilstrækkelig adgang til at afinstallere', selvom du er den eneste administrator.

Vi prøver at deaktivere UAC og se om dette løser problemet for os. Hvis den ikke gør det, kan du altid gendanne ændringerne uden problemer.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “brugerkontrol”I dialogboksen, og åbn indstillinger.

 1. Flyt skyderen ned til “Giv aldrig besked”Og tryk på Okay. Bemærk, at du muligvis har brug for administratorrettigheder for at udføre denne opgave.

 1. Genstart din computer efter at have foretaget ændringerne, og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 3: Afinstallation af programmet ved hjælp af Elevated Command Prompt

Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerer, kan du prøve at afinstallere programmet ved hjælp af en forhøjet kommandoprompt. Bemærk, at du har brug for administrative rettigheder for at udføre denne løsning.

Bemærk: Registreringseditor er et meget kraftfuldt værktøj og ændring af nøgler, som du ikke har nogen idé om, kan yderligere hæmme din computer og kan gøre den ubrugelig.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “regedit”I dialogboksen, og tryk på Enter for at åbne registreringseditoren.
 2. Naviger nu til følgende sti:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Afinstaller
 1. Hver nøgle på dette sted svarer til et bestemt program installeret på din computer. Find det program, du prøver at afinstallere, og dobbeltklik på nøglen “UninstallString”.

Bemærk: Hvis du er en bruger, der kører Windows x 64, kan du prøve at se stien nedenfor for listen over applikationer. Nogle applikationer er angivet i stien angivet ovenfor, og andre er angivet her.

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \Wow6432Node\ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Afinstaller
 1. Når dialogboksen er åben, skal du trykke på Ctrl + C for at kopiere strengen.
 2. Tryk på Windows + S, skriv “kommandoprompt”I dialogboksen skal du højreklikke på applikationen og vælge“Kør som administrator”.
 3. En gang i en forhøjet kommandoprompt sæt ind kommandoen, vi kopierede tidligere, og tryk på Enter. Dette skal effektivt afinstallere applikationen fra din computer uden problemer.

Løsning 4: Afinstallation i fejlsikret tilstand

Du kan prøve at afinstallere applikationen i sikker tilstand, hvis alle ovenstående løsninger ikke virker for dig. Der er ingen UAC i sikker tilstand, og den kan bruges til at afinstallere applikationen uden nogen begrænsninger. Imidlertid, Windows Installer / MSI er som standard deaktiveret i fejlsikret tilstand. Ikke alle applikationer bruger dette til at afinstallere sig selv, men de, der gør det, kan ikke afinstallere med succes. Til dette redigerer vi registreringsdatabasen og aktiverer Windows Installer i sikker tilstand.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “regedit”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Naviger til følgende filsti:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ SafeBoot \ Minimal
 1. Når du er kommet til målplaceringen, skal du højreklikke på 'Minimal ' og vælg “Ny> Nøgle”. Navngiv den nye nøgle som “MSIServer”.

 1. Dobbeltklik på værdien ‘(Standard)'Og sæt værdidataene som "Service”. Tryk på OK for at gemme ændringer og afslutte.

 1. Start din computer i fejlsikret tilstand, og prøv at afinstallere programmet.

Løsning 5: Redigering af tilladelser til afinstallationsfilen

Hver fil har sit definerede sæt tilladelser, der dikterer, hvordan applikationen skal bruges, og hvilke brugergrupper der har tilladelse til at ændre den. Vi kan ændre tilladelserne til den eksekverbare afinstallation og se, om dette gør tricket. Bemærk, at du har brug for administratorrettigheder for at udføre denne løsning.

 1. Find den mappe, hvor programmet er gemt. Højreklik på den eksekverbare afinstallationsprogram, og vælg “Ejendomme”.
 2. Vælg Sikkerhed Herfra skal du få alle tilladelser og tage ejerskab af filen, så du kan udføre afinstallationsfilen.

 1. Når du har taget fuldt ejerskab, skal du prøve at udføre afinstallationsprogrammet og kontrollere, om dette gør nogen forskel.

Løsning 6: Sletning af filer og afinstallation (sidste udvej)

Hvis alle ovenstående løsninger ikke viser sig at være nyttige, har vi intet andet valg end at fjerne alle filerne med magt. Bemærk, at der ikke er nogen garanti for, at applikationen vil blive afinstalleret perfekt; der kan stadig være nogle resterende filer til stede ved hjælp af denne løsning.

 1. Naviger til biblioteket med de installerede filer. Vælg hele biblioteket, og tryk på Skift-Slet. Dette sletter hele filens data permanent. På dette tidspunkt fjernes dataene, men posten af ​​applikationen vil stadig være til stede på computeren.
 2. Tryk på Windows + R, skriv “appwiz.cpl”I dialogboksen, og tryk på Enter. Her vises alle applikationer. Højreklik på applikationen, og vælg "Afinstaller".
 3. Genstart computeren efter afinstallationen, og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found