Vejledninger

Fix: Problem med trådløs adapter eller adgangspunkt

Den første ting, som nogen vil fortælle dig at gøre, når du støder på bestemte forbindelsesproblemer, er at du skal køre Windows Netværksdiagnostics-fejlfinding. Fejlfinding kan dog kun gøre så meget automatisk, og det viser undertiden meddelelsen "Problem med trådløs adapter eller adgangspunkt", når den er færdig.

Der er ingen universel løsning på problemet, men der er en hel del vellykkede, som kan anvendes i forskellige scenarier, og det er dit bedste valg at blot prøve dem og kontrollere, hvilken der fungerer for dig.

Løsning 1: Opdater dine netværksdrivere

Dette er også et af de mest almindelige forslag på forskellige blogs og fora, men sagen er, at dette normalt får jobbet gjort, da de fleste brugere undertiden er for dovne til at holde deres chauffører opdateret. Følg instruktionerne nedenfor for at opdatere den netværksdriver, du bruger til at oprette forbindelse til Internettet:

 1. Først og fremmest skal du afinstallere den driver, du aktuelt har installeret på din maskine.
 2. Skriv "Enhedshåndtering" i søgefeltet ved siden af ​​startmenuknappen for at åbne vinduet Enhedshåndtering. Du kan også bruge Windows Key + R-tastekombinationen for at åbne dialogboksen Kør. Skriv devmgmt.msc i feltet, og klik på OK eller Enter-tasten.

 1. Udvid afsnittet "Netværkskort". Dette viser alle netværkskort, som maskinen har installeret i øjeblikket. Højreklik på den netværksadapter, du vil afinstallere, og vælg "Afinstaller enhed". Dette fjerner adapteren fra listen og afinstallerer netværksenheden.
 2. Klik på “OK”, når du bliver bedt om at afinstallere enheden.

 1. Fjern adapteren, du bruger, fra din computer, og genstart din pc med det samme. Når pc'en er startet, skal du navigere til producentens side for at se listen over tilgængelige drivere til dit operativsystem. Vælg den nyeste, download den, og kør den fra mappen Downloads.
 2. Følg instruktionerne på skærmen for at installere driveren og sørg for, at adapteren forbliver frakoblet, indtil installationen beder dig om at oprette forbindelse, som den muligvis gør eller ikke. Genstart din pc, når installationen er slut, og tilslut adapteren til din computer
 3. Gå tilbage til Enhedshåndtering, og find din netværksadapter under afsnittet "Netværkskort". Højreklik på ikonet, og klik på Egenskaber. Herfra navigerer du til fanen "Strømstyring". Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet, der siger "Tillad computeren at slukke for denne enhed for at spare strøm".

 1. Kontroller, om problemet er løst.

Løsning 2: Tænd WMM-indstillingen til din router

Denne løsning er rettet mod folk, der er begyndt at støde på dette problem, mens de bruger deres routere for at oprette forbindelse til Internettet. Denne metode er ganske vellykket, selvom implementeringen lyder underlig.

Dette er en tjeneste, der prioriterer multimedier, der kører gennem dit netværk. Dette betyder, at din båndbredde prioriterer enheder, der bruger dette medie, så overvej at tænde dette for at løse dit problem.

Metode 1: Gennem Enhedshåndtering

 1. Skriv "Enhedshåndtering" i søgefeltet, og klik på det første resultat. Du kan også bruge Windows Key + R-tastekombinationen for at åbne dialogboksen Kør. Skriv devmgmt.msc i feltet, og klik på OK eller Enter-tasten.
 2. Udvid afsnittet "Netværkskort". Dette viser alle netværkskort, som maskinen har installeret i øjeblikket. Højreklik på din trådløse driver, og vælg Egenskaber. Naviger til fanen Avanceret, og find WMM-indstillingen. Indstil den til aktiveret på rullelisten til højre.

Metode 2: Gennem dine routereindstillinger

 1. Åbn din webbrowser, skriv dit standardgatewaynummer (IP-adresse) i adresselinjen, og tryk på Enter. For at finde ud af dette nummer skal du bruge Windows-tasten + R-tastekombinationen og skrive “cmd”, før du klikker på OK. Skriv “ipconfig” i vinduet Kommandoprompt, og kopier nummeret ud for Standard Gateway.

 1. Indtast dit brugernavn og din adgangskode for at få adgang til din routers grænseflade. Standardbrugernavnet og adgangskoden skal være angivet i din routers dokumentation, eller du kan finde det på Port Forward-siden. Hvis du har ændret brugernavnet og adgangskoden, skal du indtaste dem i stedet.
 2. Åbn fanen Trådløs for at redigere dine trådløse indstillinger. Når du er der, skal du navigere til fanen “WMM”.

 1. Skift WMM-support til Fra eller Deaktiveret. WMM-indstillingen vil enten være i sin egen kategori eller under en underoverskrift under din trådløse indstillingsmenu afhængigt af producenten af ​​din router. Bare tryk på rullemenuen (eller knappen, afhængigt af din router), og vælg den ønskede indstilling.
 2. Klik på Anvend. Genstart derefter din router under de generelle indstillinger, og kontroller, om det samme problem vises med din internetforbindelse.

Løsning 3: Tilpasning af kommandoprompt

Denne løsning er også nyttig for brugere, der kæmper for at oprette forbindelse til deres trådløse netværk. Nogle gange kan problemet være med de indstillinger, din computer har konfigureret til det specifikke netværk, og du skal muligvis slette din netværksprofil og oprette forbindelse igen. Dette er især nyttigt, hvis du bemærker, at du er i stand til at oprette forbindelse til andre trådløse netværk.

 1. Søg efter "Kommandoprompt", højreklik på den, og vælg "Kør som administrator". Kopier og indsæt følgende kommando, og sørg for at klikke på Enter, når du har kopieret den korrekt:

netsh wlan slette profilnavn = ”WirelessProfileName”

 1. “WirelessProfileName” er navnet på den netværksenhed, du vil nulstille netværksprofilen til. Når du har udført ovenstående trin, skal du oprette forbindelse til netværket igen og indtaste dine legitimationsoplysninger igen.

Løsning 4: Skift dit antivirusprogram

Nogle antivirusværktøjer kan kun gøre situationen værre. Der er måder at løse problemet på, men de er for avancerede, og nogle gange er det bedre bare at nøjes med et alternativ. For eksempel har brugere rapporteret, at den gratis version af McAfee forårsagede den samme fejl på deres computere, og den eneste måde at løse det på var at afinstallere McAfee fuldstændigt.

 1. Klik på Start-menuen og åbn Kontrolpanel ved at søge efter det. Du kan også klikke på tandhjulsikonet for at åbne indstillingerne, hvis du bruger Windows 10.
 2. I kontrolpanelet skal du vælge indstillingen Vis som: Kategori øverst til højre og klikke på Afinstaller et program under afsnittet Programmer.

 1. Hvis du bruger appen Indstillinger på Windows 10, skal du klikke på Apps straks åbne en liste over alle installerede programmer på din pc.
 2. Find McAfee antivirus i Kontrolpanel eller Indstillinger, og klik på Afinstaller. Det kan være nødvendigt at bekræfte nogle dialogbokse og følge instruktionerne, der vises sammen med afinstallationsguiden.

 1. Klik på Udfør, når afinstallationsprogrammet afslutter processen, og genstart computeren for at se, om der stadig vises fejl.

Løsning 5: Deaktiver IP Helper Service

Denne service er bestemt ikke den vigtigste tjeneste, der kører på din computer, og deaktivering af den på din computer efterlader ingen ændringer, bortset fra at du måske bare løser dit problem, som flere brugere, der fik det bekræftet. Processen er meget let, så kom i gang med det samme!

 1. Åbn dialogboksen Kør ved hjælp af Windows-tast + R-tastekombination. Skriv “services.msc” i feltet uden anførselstegn, og klik på OK for at åbne Services.

 1. Find IP Helper Service, højreklik på den, og vælg Egenskaber i den kontekstmenu, der vises.
 2. Hvis tjenesten stoppes (du kan kontrollere det lige ved siden af ​​servicestatusmeddelelsen), skal du lade den være stoppet. Hvis den kører, skal du klikke på knappen Stop i midten af ​​vinduet.

 1. Sørg for, at indstillingen under afsnittet Starttype i IP Helper-tjenestens egenskaber er indstillet til Deaktiveret, inden du afslutter, og bekræfter ændringer. Bekræft eventuelle dialogbokse, der vises, når du indstiller starttypen.

Du får muligvis følgende fejlmeddelelse, når du klikker på Stop:

“Windows kunne ikke stoppe IP Helper Service på lokal computer. Fejl 1079: Den konto, der er angivet for denne tjeneste, adskiller sig fra den konto, der er angivet for andre tjenester, der kører i samme proces. ”

Hvis dette sker, skal du følge instruktionerne nedenfor for at rette det.

 1. Følg trin 1-3 fra ovenstående instruktioner for at åbne IP Helper egenskaber. Naviger til fanen Log på, og klik på knappen Gennemse ...
 2. Indtast din kontos navn under feltet "Indtast objektnavnet, der skal vælges", klik på Kontroller navne, og vent på, at navnet bliver genkendt.
 3. Klik på OK, når du er færdig, og indtast adgangskoden i feltet Adgangskode, når du bliver bedt om det, hvis du har konfigureret en adgangskode.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found