Vejledninger

NVIDIA Quadro vs GTX / RTX: gengivelse

Hjem/Udtalelser/ NVIDIA Quadro vs GTX / RTX: gengivelse

NVIDIA Quadro vs GTX / RTX: gengivelse

Af Bill Wilson 24. januar 2020 5 minutter læst

For alle, der er på markedet og leder efter nye grafikkort, vil du løbe ind i muligheder som Nvidias GTX-serie såvel som deres RTX-serie af grafikkort, som du kan købe. Derudover vil du også køre med en Quadro-serie af grafikkort, der bliver meget dyrere. Sikker på, der er også muligheder på det røde hold, men vi taler strengt om Nvidia her.

Så hvad er aftalen med Nvidias Quadro GPU'er? Nå, de er lavet til specifikke opgaver, der er forskellige og mere krævende end spil. Sikker på, du kan nemt spille på dem, og der vil heller ikke være nogen præstationsforskelle, men deres pris og deres funktionalitet er ikke noget, der er skåret til spil.

Bare spørg dig selv, ville du købe en $ 5.000 Quadro GPU, når du skal få det samme antal billeder fra et $ 1.000 GeForce-kort? Svaret er nej. Men hvis du har et brugssag til Quadro, og du også kan lide at spille spil, ville det give mere mening.

Nedenfor skal vi sammenligne begge kort og se, hvordan de er retfærdige i gengivelse. Så lad os ikke forsinke og kigge.

Nvidia GeForce-kort

GeForce-kortene er meget mere populære, end du måske tror. Jeg kan stadig huske at have gennemgået den bedste RTX 2060 Super, der er tilgængelig på markedet, og blev sprængt væk af ydeevnen. Med det i tankerne vil vi kaste lys over Nvidia GeForce-kortene; i betragtning af hvor mainstream de er blevet i løbet af de sidste par år, er det vigtigt, at vi fuldt ud forstår, hvad disse kort er til, før vi vender hovedet mod Quadro-kortene.

Fordelene ved GeForce-kort er helt sikkert der, men som vi har forklaret, imødekommer de et helt andet marked. Nedenfor ser du os diskutere nogle af de fordele, der gør GeForce-kort så meget pålidelige.

Har hurtigere urhastigheder

Det, du skal vide her, er, at GeForce-kort har hurtigere urhastigheder sammenlignet med deres Quadro-kolleger. Hvor hurtigt taler vi? Nå mindst 10 til 20 procent hurtigere. For at gøre tingene klarere leveres en GTX 1070 med et boostur på 1.683 MHz. Mens en meget dyrere Quadro P2000, der kun har en urhastighed på 1.470 MHz. Det er ikke alt. GeForce-grafikkortene leveres også med eftermarkedskølere, og nogle af dem er fabriksoverclocked for bedre ydeevne i spil.

De er alsidige

En anden fordel her er, at GeForce GPU'er generelt er mere alsidige end deres Quadro-kolleger; for eksempel giver et godt GeForce-kort dig mulighed for at gengive nogle grundlæggende 3D-modeller, videoer og også spille spil. Du får hurtigere urhastigheder, højere CUDA-kernetællinger og mere VRAM pr. Dollar, hvilket gør disse GeForce-kort til et godt alternativ for alle, der er på udkig efter en god, alsidig GPU.

Du kan forbinde flere skærme

Okay, denne funktion er allerede tilgængelig på Quadros også, men den er kun begrænset til avancerede modeller, og selv da maksimerer de højst 2 skærme. Med GeForce-kortene behøver du ikke bekymre dig om noget lignende, da en enkelt GPU nemt kan have op til 8 skærme tilsluttet.

Nu er vi fuldt ud klar over, at det at have behovet for 8 skærme mere eller mindre er en overdreven brug, men det er stadig bedre at have en sådan funktion, hvis nogen har brug for det.

Hvad er GeForce Cards bedst til?

Kort sagt er et godt GeForce-kort bedst til følgende ting.

  • Spil
  • Daglig computing.
  • Grundlæggende CAD-design.
  • Grundlæggende og endda avanceret videoredigering.

Nu hvor vi ved, hvad en GeForce GPU er i stand til, lad os flytte vores opmærksomhed mod Quadro GPU'er og se, hvad de vil være gode til.

Nvidia Quadro-kort

Normalt behøver disse kort ikke en introduktion, men da vi har talt om disse kort igen og igen, er det bedre at bare se på disse kort og de fordele, de giver. Vi ved alle, at Nvidia Quadro GPU'er er dyre, og vigtigere er, at de ikke ofte findes i din gennemsnitlige gaming-pc. Det er ikke, at de ikke kan spille spil, det er bare på trods af at de er så magtfulde, at de ikke har nogen mærkbar præstationsforskel, som nogle måske tror.

Stadig nedenfor er fordelene ved Quadro-kort.

Lavet til gengivelse af specifikke arbejdsbelastninger

Første ting først, Quadros er designet til at gøre specifikke arbejdsbelastninger i tankerne. De kan udføre det tunge løft i CAD-design såvel som professionel videogengivelse. For eksempel kan et GeForce-kort måske kæmpe for at udføre den wireframe eller den dobbeltsidede polygonredigering, som AutoCAD har at tilbyde, men når det kommer til Quadro-kort, er disse opgaver slet ikke et problem, og ydeevnen er også enorm.

Meget kraftfuld

Når det kommer til ren magt, har Quadro-kortene ikke en rival. Sikker på, vi har lignende RTX 2080Ti og sådan, men selv disse kort er begrænset til et omfang. For eksempel kommer flagskibet Quadro P6000 med en svimlende 24 GB VRAM på en GDDR5X-hukommelse. Derudover får du 3.840 CUDA-kerner og 12 teraflops ren kraft. Der er ikke et enkelt kort på GeForce-siden af ​​ting, der kan konkurrere med det.

Al denne hestekræfter giver dig dog ikke ekstra ydeevne i spil. Mere eller mindre kan en Quadro P6000 muligvis udføre den samme måde som en RTX 2080Ti i spil. Men forskellen i pris mellem dem begge er massiv.

Bygget til dobbeltpræcisionscomputering

Et andet område, hvor Quadro-kortene fører, er feltet med dobbelt præcisionsberegning. For dem der ikke ved, involverer denne type computing videnskabelige såvel som aritmetiske beregninger. Når det kommer til sammenligning, overgår et Quadro-kort et GeForce-kort med en drastisk foranstaltning.

Det, du har brug for at vide her, er imidlertid, at denne brugssag er ekstremt specifik i sin natur, og det er ikke mange, der muligvis har brug for det. Men så igen, hvis du vil udføre sådanne opgaver, er Quadro vejen at gå.

Hvad er Quadro Cards bedst til?

Nu hvor vi er opmærksomme på Quadro-kortets dygtighed, lad os opsummere tingene og se, hvad de er bedst til.

  • Videnskabelige beregninger.
  • High-end CAD-beregninger.
  • Topproduktion af videoproduktion.
  • 3D oprettelse og gengivelse.

Så hvad betyder gengivelse bedre?

Nu tilbage til vores oprindelige spørgsmål, hvilken af ​​denne GPU vil være god til at gengive? Nå, det afhænger af hvilken type gengivelse du taler om. Hvis du vil nogle grundlæggende videoredigering og gengivelse ved hjælp af Premiere Pro, så er en GeForce GPU god til det, dog en kraftig.

Men hvis du taler om den komplekse gengivelse af videoer, 3D-modeller og andre lignende opgaver. Så er der ingen konkurrerende Quadro GPU'er.

Hvad dette fortæller os er, at selvom Quadro GPU'er er gode, er de bygget til opgaver, der ligger langt uden for gennemsnitsforbrugerens rækkevidde.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found