Vejledninger

Hvad er en GPU-bagplade, og har du brug for den?

Hjem/Udtalelser/ Hvad er en GPU-bagplade, og har du brug for den?

Hvad er en GPU-bagplade, og har du brug for den?

Af Bill Wilson 10. september 2019 2 minutter læst

Du får dig et skinnende nyt grafikkort, sætter det i og mister dig selv i en verden af ​​videospil. Det er det grundlæggende dækket. Ganske vist kan kortet se lidt forældet ud af kassen. Hvis den ikke har en bagplade, ligner den sandsynligvis næsten alle andre kort derude ved første øjekast. Også, hvis det er et større kort, bemærker du muligvis, at det kan falde lidt. Hvad er meningen med at bruge så mange penge på en ny GPU, og det ser ikke engang anstændigt ud?

Det er her GPU-bagplader kommer ind. En bagplade sidder oven på dit grafikkort-printkort, og du finder typisk en med avanceret GPUS. Men de tjener faktisk mere formål end bare at se godt ud. Lad os hurtigt gennemgå disse fordele og finde ud af, om du har brug for en.

Det hjælper med stabilitet

En bagplade er ikke nøjagtigt hvad der kommer til at tænke på, når du tænker på "robusthed". Men i nogle tilfælde kan GPU-bagplader faktisk være ret nyttige. Hvordan det? Afhængigt af model og producent kan nogle grafikkort naturligvis være ret større end andre. Alle disse triple slot og triple fan-kort er ret tunge og solide. Spørgsmålet er, at al den vægt får kortet til at synke lidt inde i sagen. Dette ser naturligvis ikke godt ud. En bagplade tilføjer lidt mere støtte oven på printkortet og reducerer denne sag.

GPU-bagplader beskytter printkortet

En klar fordel bagplader giver, at de beskytter printkortet. Dette betyder ikke, at hvis du spilder vand på kortet, vil det leve at se en anden dag. Hvad vi mener her er, at det faktisk hjælper med at holde støv og gunk væk fra printkortet, som naturligvis huser de vigtigste dele af kortet. Når du håndterer et kort med en bagplade installeret, er du også mindre tilbøjelig til at beskadige printkortet.

Æstetik

Vi tror, ​​at denne siger sig selv. Sikker på, at ovenstående to aspekter kan være nyttige, men de er virkelig mere en ekstra bonus, ikke sandt? Hovedårsagen til, at alle får en GPU-bagplade, er, at den ser meget bedre ud end at stirre på et kedeligt gammelt printkort hele tiden. Du kan få en tilpasset bagplade til dig selv såvel som skræddersyet til din smag. Tilføjelse af en bagplade er en af ​​de nemmeste og billigste måder at tilføje lidt flair til din rig. Også alle avancerede grafikkort leveres med forudinstalleret bagplade i disse dage som disse RTX 2070'erne, og disse bagplader er bestemt det værd.