Vejledninger

Fix: Corsair Utility Engine Update Error

Corsair har frigivet et værktøj kaldet Corsair Utility Engine, som kan bruges til at styre lyseffekter, optage makroer og tilpasse andre indstillinger relateret til din Corsair-hardware, såsom deres mus eller tastatur. Det ser imidlertid ud til, at der er forfærdeligt mange brugere, der kæmper for enten at installere eller opdatere dette værktøj. Nogle af de fejlmeddelelser, der vises, lyder som:

CUE har registreret en fejl under kontrol af softwareopdatering

Det ser ud til, at problemet kan løses på adskillige måder, og det er vigtigt at følge hele artiklen, hvis du vil være i stand til at opdatere Corsair Utility Engine-programmet og få adgang til de frigivne nye funktioner.

Løsning 1: Vent på den nye opdatering

Det ser ud til, at opdateringssoftwarekontrollen endnu ikke er optimeret til 2.x-versionerne af Corsair Utility Engine, og knappen "check for update" søger stadig efter de 1.x-opdateringer, der ikke længere frigives.

Dette blev officielt angivet af CUE-personalet, og de rapporterede også, at den nye opdatering vil blive frigivet korrekt, så du kan opdatere dit værktøj. Der var en masse tilbageslag for denne fejl, da brugerne blev vanvittige over dette. Imidlertid er den nye patch frigivet i mellemtiden, men opdateringsknappen i visse versioner af værktøjet fungerer stadig ikke, så du bliver nødt til at opdatere den manuelt.

 1. Klik på følgende link for at åbne et forumindlæg med downloadlinket. Downloadlinket er i det første indlæg indsendt af Corsair James, et medlem af deres personale.

 1. Find den fil, du lige har downloadet i mappen Downloads, og dobbeltklik på den. Følg instruktionerne på skærmen for at fortsætte installationen og køre værktøjet, når det er afsluttet. Den skal opdateres til v.12.66-versionen, som i øjeblikket er den seneste.

Løsning 2: Problemer med den aktuelle version

Hvis du tilfældigvis har problemer med den aktuelle version af CUE-værktøjet, vil du måske tjekke løsningerne ovenfor. Der er forskellige problemer, der kan begynde at vises, når du opdaterer til den nyeste version af værktøjet, og der er en hel del chancer for, at du bliver nødt til at geninstallere programmet fuldstændigt og administrere det på en eller anden måde.

Det værste tilfælde er, at CUE-værktøjet rapporterer en manglende Corsair Utility Engine v.x.x.xx-fil, som forhindrer dig i at udføre bestemte handlinger.

 1. Først og fremmest skal du sørge for at være logget ind med en administratorkonto, da du ikke kan slette programmer ved hjælp af nogen anden konto. Sikkerhedskopier de data, du vil gemme, fordi afinstallation af CUE fjerner det.
 2. Klik på Start-menuen og åbn Kontrolpanel ved at søge efter det. Alternativt kan du klikke på tandhjulsikonet for at åbne Indstillinger, hvis du bruger Windows 10.

 1. I Kontrolpanel skal du vælge "Vis som: Kategori" øverst til højre og klikke på Afinstaller et program under afsnittet Programmer.
 2. Hvis du bruger appen Indstillinger, skal du klikke på Apps straks åbne en liste over alle installerede programmer på din pc.
 3. Find Corsair Utility Engine i Kontrolpanel eller Indstillinger, og klik på Afinstaller.

 1. Der vises en meddelelse, der spørger "Er du sikker på, at du vil afinstallere Corsair Utility Engine?" Vælg Ja. Klik på Udfør, når afinstallationsprogrammet afslutter processen.

Når værktøjet er afinstalleret, ville det være rart, hvis du kunne downloade og installere den samme version af værktøjet igen. Ældre versioner af CUE-værktøjet kan være vanskelige at finde alene, men her er et forumindlæg, hvor du skal kunne se de tidligere CUE-versioner, så du er velkommen til at vælge den, du havde installeret, og installere den igen på din pc ved at køre den fil, du lige har downloadet, og følg instruktionerne på skærmen.

 1. Når du har installeret den samme version, som du havde før, vil du sandsynligvis støde på det samme problem, som du havde før. Hvis det ikke er tilfældet, kan du afbryde processen lige her, især hvis du ikke vil opdatere selve værktøjet.
 2. Naviger til følgende link, og rul ned på siden, indtil du finder posten Corsair Utility Engine Software på listen, der matcher den hardware, du har, og klik på den sorte downloadknap ved siden af ​​den.

 1. Installer denne version over den, du har installeret, som også skulle rette fejlen "No Corsair Utility Engine v.x.x.xx .msi".
 2. Når værktøjet er færdig med installationen, skal du kontrollere, om problemet er løst.

Løsning 3: Manglende lyd

En anden bivirkning af visse versioner af CUE-værktøjet mangler lyd, når opdateringen er afsluttet. Det sædvanlige problem er firmwareopdateringen, der ser ud til at have deaktiveret Windows Audio-tjenester, som ikke kan starte, og de kaster fejl som:

Fejl 126: Modulet kunne ikke findes

Tjenesten er duplikat

Der er flere brugere, der formåede at løse problemet ved en kombination af pc-genstart og Corsair-afinstallationer, og du skal prøve det, før du gør noget andet.

Desværre er den eneste 100% løsning en systemgendannelse. Det er en slags sidste udvej, der fungerede for brugere, der har prøvet alle de andre muligheder og stadig ikke har løst problemet. Sørg for at gendanne din computer til et gendannelsespunkt, før du besluttede at opdatere CUE-værktøjet til den nyeste version og fortsætte med processen.

Løsning 4: Corsair Utility Engine fryser ved installation

Det ser ud til, at flere brugere har haft problemer med at installere Corsair-software, herunder CUE. Installationen fryser simpelthen deres pc, og den eneste mulige løsning er en genstart. At være ude af stand til at opdatere eller endda installere værktøjerne for første gang er irriterende, men heldigvis er der en løsning, der gik godt med mange andre brugere, og den består i at opdatere dine drivere.

 1. Klik på Start, og skriv Kør. Vælg Kør, der vises en dialogboks Kør.
 2. Skriv “devmgmt.msc” i feltet Kør, og klik på OK-knappen. Dette er for at åbne vinduet Enhedshåndtering.

 1. Find nogle af de enheder, der muligvis har brug for en ny driver. Din bedste chance er at opdatere så mange enheder som muligt, da du ikke ved, hvilken der forårsager problemet.
 2. Højreklik på enheden, og vælg indstillingen Opdater driver fra genvejsmenuen.

 1. Klik på Søg automatisk efter opdateret driversoftware. Derefter søger Windows og installerer den nye driver til dig.
 2. Genstart din pc, så ændringen træder i kraft.