Vejledninger

Fix: VPN-klientagenten kunne ikke oprette interprocess-kommunikationsdepotet

Nogle brugere får VPN-klientagent kunne ikke oprette interprocess-kommunikationsdepot fejl under installationen afCisco AnyConnect Secure Mobility Client. Andre brugere rapporterer, at de støder på fejlen, når de prøver at starte AnyConnect Ansøgning. Problemet rapporteres for det meste at forekomme med version 3.1.05170.

Hvad er Cisco AnyConnect?

Cisco AnyConnect er en samlet sikkerhedsagent, der leverer flere sikkerhedstjenester for at beskytte virksomheder mod sikkerhedsangreb. Selvom den indeholder en VPN-funktion, er Cisco AnyConnect meget mere end en VPN.

Denne software kan beskrives som et modulært slutpunktssoftwareprodukt, der beskytter netværk mod sikkerhedstrusler. Blandt andet inkluderer Cisco AnyConnect sikkerhedsfunktioner som webinspektion, malware-beskyttelse, synlighed til og fra lokaler.

Hvad forårsager VPN-klientagenten ikke at kunne oprette interprocessfejlen?

Vi undersøgte problemet ved at forsøge at replikere fejlen og se på forskellige andre brugerrapporter. Baseret på hvad vi samlede, forekommer denne særlige fejl altid når deling af internetforbindelse er aktiveret.

Det viser sig, Deling af internetforbindelse (ICS) er ikke kompatibel med AnyConnect software. For at tillade AnyConnect-funktionalitet skal brugerne deaktivere Deling af internetforbindelse funktion.

Hvis du forsøger at installere eller starte AnyConnect-applikationen, mens ICS er aktiveret på den samme maskine, returnerer applikationen følgende fejl:

"VPN-klientagenten kunne ikke oprette interprocess-kommunikationsdepotet."

Hvis du kæmper for at løse dette særlige problem, giver denne artikel dig en liste over bekræftede reparationstrin. Nedenfor har du et par rettelser, som andre brugere i en lignende situation har brugt til at få løst problemet. Husk, at nogle af metoderne, der præsenteres nedenfor, kun bekræftes, at vi arbejder på en enkelt Windows-version. Hvis du vil spare så meget tid som muligt, skal du følge en metode, der blev bekræftet for dit operativsystem.

Metode 1: Forebyggelse af andre netværksbrugere fra at bruge den aktuelle internetforbindelse

Denne særlige metode blev kun bekræftet for at være effektiv på Windows 7, men vi fandt ud af, at den også kan replikeres på Windows 8.1 og Windows 10.

Et par brugere har formået at løse problemet permanent ved at åbne fanen Netværk i Kontrolpanel og deaktivere en indstilling, der tillod andre netværksbrugere at oprette forbindelse ved hjælp af den aktuelle maskins internetforbindelse.

Bemærk: Denne metode skal foretrækkes, fordi den løser problemet uden at deaktivere ICS-tjenesten fuldstændigt.

Her er en hurtig guide til løsning af problemet ved at forhindre andre netværksbrugere i at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse:

 1. Adgang til Start knappen, og søg derefter og få adgang Kontrolpanel. Alternativt kan du trykke på Windows-tast + R at åbne en Løb boks, og skriv derefter “styring”Og tryk på Gå ind for at åbne Kontrolpanel.
 2. Skift i kontrolpanelet Udsigt efter type til Kategori fra øverste højre hjørne.
 3. Klik derefter på Se netværksstatus og opgaver (direkte under Netværk og internet).
 4. I Netværk og deling Center vindue, klik på Skift adapterindstillinger fra venstre undermenu.
 5. I Netværksforbindelser skærm, skal du kigge efter det netværk (eller netværk), der har Delt i Status højreklik på den og vælg Ejendomme.
 6. I Ejendomme skærmbillede, gå til Deling fanen, og fjern markeringen i det felt, der er knyttet til Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse.
 7. Klik på Okay for at gemme ændringerne, genstart derefter din maskine.
 8. Hvis du har flere delte forbindelser i fanen Netværksforbindelse, skal du gentage trin 5 til 7 med dem alle.
 9. Ved næste opstart skal du geninstallere Cisco AnyConnect. Du skal ikke modtageVPN-klientagent kunne ikke oprette interprocess-kommunikationsdepot fejl under eller efter installationsprocessen.

Hvis denne metode ikke var anvendelig, eller hvis du leder efter en anden tilgang, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Ændring af opstartstype for ICS-tjenesten til Deaktiveret

Hvis du er parat til at miste nogle funktioner, er løsningen lige så let som at stoppe ICS-tjenesten (Internet Connection Sharing). Dette er dog kun en midlertidig løsning, da tjenesten er planlagt til at starte automatisk ved hver opstart. Endnu mere betyder det at følge denne procedure, at du mister ICS-tjenestens funktionalitet, hvilket forhindrer pc'ens evne til at dele din internetforbindelse med andre maskiner.

Flere brugere i en lignende situation har formået at få løst problemet permanent ved at stoppe ICS-tjenesten fra Tjenester skærm og derefter ændre Starttype af tjenesten til handicappet. Dette vil sikre, at Windows ikke åbner tjenesten Deling af internetforbindelse igen ved næste opstart ogVPN-klientagent kunne ikke oprette interprocess-kommunikationsdepotet fejl dukker op igen.

Bemærk: Guiden nedenfor kan replikeres med succes på alle de nyeste Windows-versioner (Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10).

Her er en hurtig guide til deaktivering af ICS-tjenesten på Windows 10 via skærmbilledet Tjenester:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “services.msc”Og tryk på Gå ind at åbne op for Tjenester skærm.
 2. Inde i Tjenester vindue, skal du bruge højre rude til at rulle ned gennem listen over tjenester og finde Deling af internetforbindelse (ICS) indgang.
 3. Når du ser det, skal du højreklikke på det og klikke på Stop for at slukke for tjenesten.

  Bemærk: Husk, at når dette trin er afsluttet, bør fejlen ikke længere opstå, når du prøver at installere eller køre AnyConnect-applikationen. Fejlen vender imidlertid tilbage ved næste opstart. Hvis du vil gøre rettelsen permanent, skal du følge de næste trin nedenfor.

 4. Højreklik på Deling af internetforbindelse (ICS)og klik på Ejendomme.

 5. I Internetforbindelsesdelingsegenskaber (ICS) gå til vinduet Generel fanen og skift starttypen til handicappet ved hjælp af rullemenuen, der er knyttet til den. Så slå ansøge for at gemme ændringerne.
 6. Når opstartstypen er blevet ændret, skal du genstarte din computer. Ved næste opstart skal du installere eller køre Cisco AnyCpnnect igen - du skal ikke længere støde på fejlen.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found