Vejledninger

Hvad er Catalyst Control Center ‘ccc.exe’

Nogle brugere har nået os efter at have opdaget ccc.exe proces i Jobliste. Fordi det ser ud til konsekvent at tage en anstændig mængde pc-ressourcer på, spekulerer nogle brugere legitimt på, om processen er ægte, eller om de skal fjerne den fra deres systemer.

Artiklen er ment som en forklarende vejledning, der hjælper dig med at forstå formålet med ccc.exe-processen og hjælper dig med at afgøre, om den er legitim eller ej.

Hvad er ccc.exe?

Det CCC er forkortelsen for Catalyst Control Center. Som du sandsynligvis allerede har fundet ud af, er den eksekverbare ccc.exe en del af ATI-grafikkortdriverpakken. Hvis du skulle se på de funktioner, der håndteres af ccc.exe, vil du opdage, at det letter funktioner som at indstille genvejstaster til forskellige skærmprofiler og muligheden for at tilpasse din skærm.

Husk det ccc.exe er ikke eksekverbar af grafikdriveren, men det er en del af hjælpeprogrammerne, der følger med driverpakkerne. CCC-eksekverbarheden er også ansvarlig for det lille ATI ikon, som du regelmæssigt ser i din System bakke.

Potentiel sikkerhedstrussel?

Tilstedeværelsen af ccc.exe eksekverbar skal ikke bekymre dig, hvis du ejer et ATI-drevet grafikkort. Du kan dog være ekstra sikker ved at kontrollere placeringen af ​​ccc.exe-værktøjet. For at gøre dette skal du åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc)og find ccc.exe eksekverbar i Processer fanen. Højreklik derefter på ccc.exe og vælg Åbn filplacering.

Hvis den afslørede placering er indeni Program Files \ ATI Technology,du kan med sikkerhed konkludere, at processen er legitim, og du bør ikke bekymre dig om den.

I tilfælde af at du ikke har et ATI-grafikkort eller den afslørede placering er anderledes, har du sandsynligvis at gøre med en eksekverbar malware, der camoufleres som den legitime proces. Hvis du opdagede den eksekverbare i C: / Windows eller C: / Windows / System32, har du helt sikkert at gøre med en virusinfektion. En måde at bekræfte denne mistanke på er at uploade den eksekverbare på en malware-analysesoftware som f.eks Virus i alt.

Hvis dine mistanker er korrekte, kan du fjerne malwareinfektionen med en kraftig anti-malware-scanner. Hvis du ikke har en klar, kan du brug Malwarebytes da det er ekstremt effektivt. Hvis du ikke ved, hvordan du bruger det, skal du følge vores dybdegående artikel (her) om at slippe af med malware med Malwarebytes.

Bør jeg fjerne den eksekverbare CCC.exe?

Slet manuelt ccc.exe processen er ikke en bæredygtig løsning, da du sandsynligvis ender med at bryde hele hjælpeprogrammet. Den bedre måde at gøre det på er at foretage de nødvendige justeringer baseret på de problemer, der er forårsaget af ccc.exe.

For eksempel, hvis du er bekymret for, at CCC-eksekverbarheden bruger for meget af dit systems ressourcer, er en måde at nedbringe brugen på at slippe af med bakkeikonet. Forbedringen er ikke stor, men på lavspecifikke systemer er den betydelig nok til at gøre en forskel. En nem måde at fjerne ikonet er at åbne hjælpeprogrammet ATI Kontrolpanel og gå til Indstillinger> Indstillinger og fjern markeringen i det felt, der er knyttet til Aktivér menuen Systembakke.

Hvis det ikke hjalp, kan du fjerne den ccc.exe eksekverbare ved at afinstallere ATI Catalyst kontrolpanel. Dette kan hjælpe, hvis det høje hukommelsesforbrug er resultatet af en intern applikationsfejl.

 For at afinstallere ccc.exe:

  1. åbn en Løb vindue (Windows-tast + R) og skriv “Appwiz.cpl”og ramte Gå ind at åbne Programmer og funktioner.
  2. I Programmer og funktioner, rul ned gennem applikationslisten og afinstaller begge dele ATI Catalyst kontrolpanel og ATI Catalyst Install Manager.
  3. Hvis du finder andre lignende poster udgivet af ATI eller AMD, skal du også afinstallere dem.

Men hvis du har et ATI-drevet grafikkort, fungerer dit system ikke korrekt uden de nødvendige drivere. Når du har fjernet det ccc.exe og eventuelle relaterede komponenter ved hjælp af ovenstående trin, skal du besøge dette link (her) og geninstallere det i henhold til dit grafikkort og Windows-version.

Sådan ordnes "ccc.exe har stoppet med at fungere" fejlen

Hvis du regelmæssigt ser“Ccc.exe er stoppet med at arbejde” fejl, vil du sandsynligvis kunne rette det ved at slette ATI-mappe fra AppData.Men husk, at mens denne følgende løsning forhindrer CCC-eksekverbarheden i at gå ned igen, mister du alle de tidligere konfigurerede brugerdefinerede profiler iATI Catalyst kontrolpanel.

Følg trinene nedenfor for at rette op på“Ccc.exe er stoppet med at arbejde” fejl ved at slette ATI-mappen i AppData:

  1. Først skal vi sørge for, at du kan se skjulte mapper. Til dette skal du trykke på Windows-tast + R for at åbne et Run-vindue. Skriv derefter “control.exe mapper”Og ramte Gå ind at åbne File Explorer Indstillinger.

  2. Når du får adgang til File Explorer Indstillinger vindue, naviger til fanen Vis. Under Avancerede indstillinger, vælg det miniaturebillede, der er knyttet til Vis skjulte filer, mapper og drev (under Skjulte filer og mapper).

  3. Gå derefter til din OS-drev (det er normalt C :) og få adgang til ProgramData folder. Der skal du være i stand til at finde en mappe ved navn ATI. Når du ser det, skal du slette det og slette det (også fjerne det fra papirkurven).

  4. Gå derefter tilC: \ Brugere \ * dit kontonavn * \ AppData \ Lokaltog find den anden ATI-mappe. Når du har gjort det, skal du også slette det og fjerne det fra Skraldespand.

    Bemærk: Husk det* dit kontonavn *er kun pladsholder for dit admin-kontonavn.

  5. Når begge mapper er slettet, skal du genstarte din computer og logge på med en admin-konto. Du skal bemærke, at CCC-eksekverbarheden ikke længere går ned.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found