Vejledninger

Sådan slettes windows.old-mappen på Windows 10

Nogle brugere har klaget over manglende evne til at slette Windows.old folder. Dette er et ekstremt almindeligt problem med brugere, der for nylig har opgraderet til Windows 10 fra en tidligere OS-version eller efter anvendelse af Windows 10Jubilæum opdatering.

Bemærk: Når brugere forsøger at slette Windows.old-mappen i den første måned efter opgraderingen, bliver de mødt af en Mappeadgang nægtet fejlsignalering af, at de ikke har de nødvendige tilladelser til at slette mappen.

Afhængigt af de tidligere versioner og din computers specifikationer, er Windows.old mappe kan ende med at hugge en masse dyrebar plads. Det er netop derfor, de fleste brugere leder efter måder at slette det på.

Husk, at dette på ingen måde er en fejl eller et tegn på, at Windows ikke fungerer korrekt. Faktisk er det standard Windows-opførsel at oprette windows.old-mappen og forhindre den i at blive slettet for at fungere som en backupplan, hvis brugeren ønsker eller har brug for at gå tilbage til den tidligere version.

Hvad er windows.old-mappen?

Under en opgradering slettes de gamle filer fra dit tidligere operativsystem ikke automatisk. Der er mange ting, der kan gå galt under opgraderingsprocessen, og brugerne er ikke altid tilfredse med de ændringer, der er implementeret med den nye OS-version.

Det er her, Windows.old mappen kommer ind - den fungerer som en backupplan, hvis de gamle operativsystemfiler af en eller anden grund skal gendannes. Windows.old-mappen indeholder en samling vigtige OS-filer, der er nødvendige, hvis den gamle Windows-version skal gendannes.

Med dette i tankerne er der meget få grunde til, at du skal begynde at lede efter måder at slippe af med windows.old-mappen, hvis du ikke er presset på plads. Husk det Windows 10 er programmeret til automatisk at slette Windows 10 mappen nøjagtigt en måned efter du har udført opdateringen.

Sletning af windows.old-mappen manuelt

Hvis du er hårdt presset af plads, og du ikke har råd til at vente en måned, indtil Windows 10 automatisk sletter Windows.old-mappen, kan du også slette den manuelt.

Bemærk: Hvis du stadig overvejer at nedgradere Windows 10 til den tidligere version, skal du ikke slette Windows.old-mappen, da du mister muligheden for at nedgradere.

Nedenfor har du en samling af metoder, der har hjulpet andre brugere i en lignende situation med at slette Windows.old folder. Følg den metode, der synes mere tilgængelig, baseret på dit særlige scenario og tekniske færdigheder.

Bemærk: Husk, at selvom de første tre metoder er ekstremt intuitive, vil de fleste af dem ikke være effektive, hvis en dårligt skrevet driver forhindrer sletningen. Hvis du betragter dig selv som en teknisk kyndig person, skal du følge en af ​​de sidste tre metoder for at få de bedste resultater.

Metode 1: Sletning af windows.old-mappen via Diskoprydning

Denne første metode er bestemt den mest brugervenlige ud af bunken, da det hele er gjort gennem Diskoprydning interface.

Dog rapporterer nogle brugere, at denne metode ikke var anvendelig i deres situation, eller at Diskoprydning hjælpeprogram lykkedes ikke at slette alle filerne i Windows.old-mappen. De fleste rapporter signaliserer, at værktøjet muligvis efterlader nogle resterende filer inde i Windows.old (under 1 GB). Heldigvis kan disse slettes på den gammeldags måde.

Her er en hurtig guide til at bruge Diskoprydning til at slette Windows.old folder:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne et Run Window. Skriv derefter “cleanmgr”Og ramte Gå ind at åbne Diskoprydning hjælpeprogram.

 2. I Diskoprydning vindue skal du vælge Diskoprydning fanen og afkryds det felt, der er knyttet til Tidligere Windows-installation (er).

  Bemærk: Du kan også kontrollere andre poster, hvis du kæmper hårdt for at åbne ny ledig plads.

 3. Hit Okay for at starte oprydningsprocessen og vente, indtil den er afsluttet. Derefter skal du vende tilbage til placeringen af ​​Windows.old (den er som standard i C: \) og se om mappen er fjernet. Hvis den stadig har nogle resterende filer, skal du højreklikke på den og vælge Slet for at fjerne det.

Hvis denne metode ikke var anvendelig, skal du gå til Metode 2.

Metode 2: Sletning af Windows.old fra lagerindstillinger

En anden måde at slette Windows.old-mappen på uden at blive for teknisk er at bruge Opbevaringsindstillinger. Denne metode gør brug af den nye og forbedrede Windows 10-indstillingsguide.

Her er en hurtig guide til at slette Windows.old-mappen fra Opbevaringsindstillinger:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en Run-kommando. Skriv “i kommandoen Kør”ms-indstillinger: storagesense”Og ramte Gå ind at åbne Opbevaring skærm.

 2. På højre side skal du klikke på dit C-drev (eller det drevbogstav, der indeholder dine Windows-filer).

 3. Klik på på det næste skærmbillede Midlertidige filer.

 4. Under Fjern midlertidige filerskal du markere afkrydsningsfeltet tilknyttet Tidligere version af Windows, og klik derefter på Fjern filer.

 5. Vent, indtil processen er afsluttet, så kan du sikkert lukke Indstillinger vindue. Til sidst skal du genstarte din computer og se, om mappen Windows.old er fjernet. Hvis det ikke er tilfældet, skal du gå ned til nedenstående metoder.

Metode 3: Sletning af Windows.ord-mappen via Storage Sense

Dette er den sidste metode, der giver dig mulighed for at fjerne mappen WIndows.old uden at blive teknisk. Men husk at Opbevaringsfølelse indstillinger bliver kun synlige, hvis du har det Windows 10 build 16226 eller ældre.

Her er en hurtig guide til brug af Opbevaringsfølelse indstillinger for at fjerne Windows.old-mappen fra dit system:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb boks. Skriv derefter “ms-indstillinger: opbevaringspolitikker”Og ramte Gå ind at åbne Opbevaringsfølelse indstillinger.

 2. I Opbevaringsfølelse indstillinger, rul ned til Frigør plads nu og marker afkrydsningsfeltet ud for Slet tidligere versioner af Windows.

 3. Hit på Rens nu knappen, og vent på, at processen er afsluttet. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din pc og se om Windows.old mappen er fjernet.

Hvis du stadig ser Windows.old mapper og stadig ikke kan fjerne det ved at slette det konventionelt, gå ned til mere avancerede måder at slette det på.

Metode 4: Sletning af Windows.old-mappen efter krav på ejerskab

De fleste brugere, der har kæmpet med dette problem i et stykke tid, har endelig formået at fjerne Windows.old-mappen efter at have gjort krav på ejerskab af den.

Her er en hurtig guide til, hvordan du gør krav på ejerskab af Windows.old mappe for at kunne slette den:

 1. Højreklik på Windows.old mappe og vælg Ejendomme.
 2. I Windows.old egenskaber, gå til Sikkerhed fanen og klik på Fremskreden.

 3. Klik derefter på Lave om -knappen på den nyligt viste boks.

 4. I Vælg bruger eller gruppe vindue, skriv “administratorer“, Og klik derefter på Tjek navne knap. Når navnet er identificeret, skal du trykke Okay for at lukke Vælg Bruger- eller Gruppevindue, derefter ramt ansøge ved Avancerede sikkerhedsindstillinger til Windows.old vindue.

 5. Gå derefter tilbage til Fanen Sikkerhed og klik på Redigere knap. Derefter i Tilladelserne for Windows.old mappe, skal du kontrollere Give lov til boks forbundet med Fuld kontrol, derefter ramt ansøge.

 6. Nu hvor du har taget fuldt ejerskab af mappen, skal du være i stand til at slette Windows.old konventionelt. Højreklik blot på det, og vælg Slet eller brug tastaturknappen.

Hvis du stadig er forhindret i at slette mappen, skal du gå ned til næste metode.

Metode 5: Sletning af Windows.old i en forhøjet kommandoprompt

Denne metode indebærer at bruge en forhøjet kommandoprompt for at slette windows.old mappe med administrative rettigheder. Selvom det kræver en vis grad af teknisk viden, kan nedenstående trin følges ganske let, og et resultat er ekstremt sandsynligt.

Her er en hurtig guide til at åbne en forhøjet kommandoprompt og bruge den til at slette windows.old:

 1. Gå til Start-menuen, og søg efter “cmd“. Højreklik derefter på Kommandoprompt og vælg Kør som administrator.
 2. Skriv eller kopier følgende kommandoer i den forhøjede kommandoprompt og tryk på Gå ind efter hver:

  takeown / F “C: \ Windows.old” / A / R / D Y

  icacls “C: \ Windows.old” / grant * S-1-5-32-544: F / T / C / Q

  RD / S / Q “C: \ Windows.old”

  Bemærk:Husk, at hvis du har et andet OS-drev, skal du erstatte "C" fra kommandoerne ovenfor med det rigtige bogstav.

 3. Når alle kommandoer er korrekt introduceret og anvendt, kan du sikkert lukke den forhøjede kommandoprompt. Se om metoden har været vellykket ved at se, om Windows.old er blevet fjernet.

Hvis metoden ikke lykkedes at fjerne Windows.old-mappen, eller hvis du fik en fejl efter indsættelse af den sidste kommando, skal du flytte til Metode under.

Metode 6: Sletning af Windows.old-mappe fra avancerede indstillinger

Hvis en forhøjet kommandoprompt ikke var nok til at erhverve de nødvendige tilladelser til at slette Windows.old-mappen ved hjælp af en Kommandoprompt ved opstart kan det bare gøre tricket.

Følg denne vejledning for at følge nedenstående trin (her) for at få adgang til Avancerede indstillinger af Windows 10, og klik derefter på Kommandoprompt.

Når du har indtastet Kommandoprompt med succes, skal du følge nedenstående trin for at slette Windows.old-mappen:

 1. I Kommandoprompt vindue, skriv følgende kommando og tryk på Gå ind at anvende det:

  RD / S / Q “C: \ Windows.old”

  Bemærk: Husk at erstatte bogstavet "C" med et andet, hvis du har en brugerdefineret placering til dit operativsystem.

 2. Når kommandoen er blevet anvendt, skal du lukke Kommandoprompt og ramte Blive vedfor at starte dit operativsystem normalt. Når opstarten er afsluttet, skal du navigere til placeringen af ​​windows.old og se om det nu er fjernet.

Hvis denne metode ikke var effektiv, forhindres sletningen sandsynligvis af en dårligt skrevet driver. I et sådant tilfælde har brugeren ikke andet valg end at vente på, at perioden på en måned går, når Windows automatisk fjerner Windows.old-mappen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found