Vejledninger

Fix: WUDFHost.exe Høj CPU-brug

Lejlighedsvis har visse Windows-brugere bemærket, at WUDFHost.exe-processen bruger store mængder ressourcer, inklusive både RAM og CPU. RAM-brugen er rapporteret at gå så højt som 1 GB, mens CPU-brugen kan ramme 30%. Problemet vedvarer, selv efter genstart og ren opstart af Windows.

For nogle brugere var fejlen forbundet med en Intel Wireless Gigabit 17265-brugerfunktionsdriver. Andre spores også problemet til NFC-hardware og en fejl med bærbare enheder tilsluttet systemet.

I denne artikel lærer vi WUDFHost.exe at kende, og hvordan man løser dets ressourceforbrugsproblem. De foreslåede rettelser inkluderer fjernelse af Intel Wireless Gigabit 17265 brugertilstandsdriver og opdatering af Intel dock manager, deaktivering af NFC og deaktivering af bærbare drev fra Enhedshåndtering.

Hvad er WUDFHost.exe?

WUDFHost er en proces introduceret i Windows Vista til Windows 10 pc'er. Nogle drivere (f.eks. USB-drivere), der kører i brugertilstand, bruger WUDFHost.exe. WUDFHost.exe står for Windows User Driver Framework Host, og det bruges hovedsageligt til at give større stabilitet og sikkerhed til MTP-enheder, bærbare enheder, sensorer osv., Takket være kernetilstandsdrivere.

Rettelse af problemer med WUDFHost.exe

Følgende metoder involverer deaktivering af forskellige enheder, der vides at forårsage dette problem. Men inden du går videre med løsningerne, skal du opdatere din Windows og drivere. Afbryd også alle eksterne enheder / enheder, f.eks. eksterne drev og headset osv. til det absolutte minimum.

Metode 1: Deaktivering af Intel Wireless Gigabit 17265 brugerdriverdriver

 1. Tryk på Windows-nøgle + R, type devmgmt.msc og klik Okay.
 2. Find netværkskortene Intel Wireless Gigabit 17265 User mode driver eller en lignende driver til bruger mode, højreklik på den og vælg Deaktiver enhed> Ja. På dette tidspunkt bør den sultne WUDFHost.exe-proces ophøre.
 3. Download Intel® Wireless Dock Manager-softwaren.
 4. Start nu den nyligt downloadede Intel Dock Manager. Følg vejledningen for at installere Dock Manager.
 5. Genstart din pc, og dine WUDFHost.exe-problemer skal være forbi.

Metode 2: Deaktiver NFC

Hvis din enhed har NFC, skal du prøve at deaktivere den fra enhedsadministratoren.

 1. Tryk på Windows-nøgle + R, type devmgmt.msc og klik Okay.
 2. Find NFC, højreklik på den og vælg Deaktiver enhed> Ja. På dette tidspunkt bør den sultne WUDFHost.exe-proces ophøre.
 3. Genstart din pc, og dine WUDFHost.exe-problemer skal være forbi.

Alternativt kan du på Windows 10:

 1. Tryk på Windows-tast + I for at åbne Windows-indstillingerne.
 2. Gå til Netværk og internet og vælg Flytilstand.
 3. Du finder en liste over alle kommunikationskort på dit system, skift NFC fra listen over enheder.

Metode 3: Deaktiver bærbare enheder eller deaktiver installationstjeneste

Denne proces er meget lig de andre ovenfor. Denne fejl kan fortsætte, hvis der er en tilsluttet bærbar enhed. Du skal finde den bærbare enhed, der forårsager problemet, og derefter deaktivere den fra Enhedshåndtering eller deaktivere Enhedens installationstjeneste.

 1. Vær opmærksom på og observer stigningen i ressourceforbrug, når en enhed er tilsluttet.
 2. Tryk på Windows-nøgle + R, type devmgmt.msc og klik Okay. Dette fører dig til enhedsadministratoren.
 3. Søg efter den enhed, du har indsat. Normalt er det under Bærbare enheder, højreklik på den og vælg Deaktiver. Din enhed vil fortsætte med at arbejde normalt, selv efter dette.

Alternativt kan du deaktivere Device Install Service ved at følge følgende trin. Nye enheder kan muligvis ikke installeres automatisk, når du deaktiverer dette. Og du skal aktivere denne tjeneste for at tilføje nye enheder til dit system.

 1. Trykke Windows + R, type tjenester.msc og tryk derefter på Okay. Dette åbner servicekonsollen.
 2. Rul gennem listen, og søg efter Enhedsinstallationstjeneste og dobbeltklik på den, og skift starttypen til handicappet. Du skal også klikke Hold op for at stoppe processen med at køre.
 3. Klik på Okay og kontroller, om problemet ophører med at eksistere.

Løsning 4: Rens Boot Windows

Ren opstart er en proces, hvor Windows starter med et minimum sæt enheder / applikationer / drivere. Kun de væsentlige tjenester kører, hvilket er Microsofts egne tjenester, der er nødvendige for at køre operativsystemet. Da alle tredjeparts tjenester / applikationer vil være deaktiveret, vil vi være i stand til at identificere, om nogen forårsagede problemet. Hvis du stadig får den høje CPU-brug under ren opstart, kan du fortsætte med den næste løsning.

 1. Rens boot Windows.
 2. Kontroller, om problemet er løst, hvis det er tilfældet, så prøv at aktivere enheder / applikationer / drivere en efter en for at identificere problemet.
 3. Hvis problemet ikke blev løst, skal du starte systemet i sikker tilstand og kontrollere, om problemet er løst. Hvis det er tilfældet, skyldes problemet nogen af ​​Microsoft-tjenesterne eller nogen af ​​enhedsdrivere.
 4. Følgende er kendt for at forårsage høj CPU-brug:
  • Nvidia GeForce Experience
  • Sensortjeneste
  • HID-sensorsamling V2
  • DisplayLink
  • iMDriver.dll
  • Lenovo Quick Optimizer
  • Intel Dock Manager
 5. Nu hvis du har nogen af ​​disse kørende på dit system, skal du enten deaktivere dem eller opdatere dem til den nyeste version.

Løsning 5: Deaktiver sikkerhedskopiering / synkronisering af Windows Media Player

Windows Media Player udfører som standard sikkerhedskopier / synkronisering af alle medier på et flytbart / bærbart drev. Når et eksternt drev er tilsluttet systemet, og Windows Media Player kører, kan du blive udsat for den høje CPU-brug. I så fald kan deaktivering af indstillingen Windows Media Player Backup / Sync muligvis løse problemet.

  1. Trykke Windows nøgle og type Windows Media Player. Klik nu på den resulterende liste på Windows Media Player.
  2. Klik på i Windows Media Player Organisere og derefter videre Muligheder.
  3. Klik derefter på Enheder fanen og vælg din aftagelig enhed. Klik nu på Ejendomme.
  4. Fjern markeringen i “Opret mappehierarki på enheden“. Trykkeansøgefor at gemme ændringer og afslutte.

Sørg for, at du genstarter din computer igen efter at have foretaget ændringer, og se om problemet løses for godt.

Mærker høj CPU-brug Windows WUDFHost