Vejledninger

Fix: d3dx9_38.dll mangler eller er ikke designet til at køre på Windows

Mange brugere har rapporteret problemer forbundet medd3dx9_38.dllfil. Det meste af tiden, fejl forbundet medd3dx9_38.dlludløses, når brugeren forsøger at åbne et bestemt program eller spil.

Dette er langt de to typer fejlmeddelelser, der er knyttet tild3dx9_38.dllfil:

 • Programmet kan ikke starte på grund af d3dx9_38.dll mangler på din computer. Prøv at geninstallere programmet for at løse dette problem.
 • C: \ Windows \ system32 \ d3dx9_38.dll er enten ikke designet til at køre på Windows, eller den indeholder en fejl. Prøv at installere programmet igen ved hjælp af det originale installationsmedie, eller kontakt din systemadministrator eller softwareleverandøren for support.

Bemærk: Husk detd3dx9_38.dller en del af en valgfri samling af DirectX 9-filer, der ikke er inkluderet i Windows 8 og Windows 10. Endnu mere installeres disse valgfrie DLL-filer ikke via WU (Windows Update).

Hvis du i øjeblikket kæmper med en af ​​disse fejl, kan følgende metode helt sikkert hjælpe. Det lykkedes os at identificere et par potentielle rettelser, der med succes har hjulpet brugere i en lignende situation med at løse problemet. Følg nedenstående metoder i rækkefølge, indtil du støder på en løsning, der formår at løse problemet.

Metode 1: Geninstallation af Direct X End-User Runtime Web Installer

Siden dend3dx9_38.dllFilen installeres automatisk med Direct X End-User Runtime Web Installer, mange brugere har formået at løse problemet med et par enkle klik.

Medmindre der er yderligere korruption, der udløser fejlmeddelelserne, løser problemet sandsynligvis på ubestemt tid ved at følge nedenstående trin. Her er hvad du skal gøre:

 1. Besøg dette link (her) og tryk på Hent knap for at downloade Direct X slutbruger Runtime Web Installer.

 2. Åbn det nyligt downloadede installationsprogram, og følg vejledningen på skærmen for at installere de manglende Direct X 9 valgfri opdateringer.

  Bemærk: Hvis installationen af ​​Direct X End-User Runtime Web Installer mislykkes med en anden fejl, kan du prøve at installere Fuld DirectX-slutbrugerkørsel (juni 2010) kan omfordeles i stedet. Hvis der står, at denne pakke allerede er installeret, skal du gå ned og installere DirectX-slutbrugerkørsel (august 2008) kan omfordeles.

 3. Når installationen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om du er i stand til at åbne det program, der tidligere viste fejlmeddelelsen.

Hvis problemet stadig ikke er løst, skal du gå til Metode 2.

Metode 2: Sletning eller omdøbning af alle d3dx9_38.dll-forekomster

Hvis installation af de forskellige DirectX-distribuerbare udgivelser ikke formåede at løse problemet (eller du fik en fejl, mens du forsøgte at installere dem), er der en løsning, der syntes at have hjulpet mange brugere, der kæmper med den samme fejl.

Denne metode indebærer at slette alled3dx9_38.dllder aktivt bruges af Windows og derefter installerer de manglende genindpakningspakker for at håndhæve en ny kopi. I tilfælde af at filerne ikke kan slettes på grund af korruption, vil vi omdøbe dem med .gammel udvidelse, hvilket tvinger operativsystemet til at se bort fra dem.

Her er en hurtig guide med de nødvendige trin til at fjerne alle d3dx9_38.dll-forekomster (eller omdøbe dem) og derefter geninstallere de manglende DirectX-pakker:

 1. Åbn Stifinder, naviger tilC: \Windows \ System32 og slet d3dx9_38.dll fil.

  Bemærk: Hvis sletningen forhindres af en fejlmeddelelse, skal du højreklikke på den og vælge Omdøb og derefter tilføje en .gammel udvidelse i slutningen af ​​det. Dette signalerer dit operativsystem, at filen indeholder en forældet version, der ikke længere skal bruges.

 2. Når den første forekomst er blevet behandlet, skal du navigere til C: \Windows \ SysWOW64,findd3dx9_38.dll fil, og prøv at slette den.

  Bemærk: Hvis sletningen mislykkes med en fejlmeddelelse, skal du højreklikke påd3dx9_38.dll fil og vælg Omdøb. Tilføj derefter “.gammel”Udvidelse i slutningen af ​​det som vi gjorde i trin et.

 3. En gang d3dx9_38.dll filen er blevet slettet (eller omdøbt) begge steder, lad os sørge for, at en ny kopi tager deres pladser. For at gøre dette skal du besøge dette link (her) og derefter downloade og installere de manglende DLL-filer fra DirectX 9.

  Bemærk: Hvis installationen mislykkes igen, skal du installere en af ​​de to DirectX-pakker, der indeholder den manglende fil manuelt ved hjælp af nedenstående links:

  Fuld DirectX-slutbrugerkørsel (juni 2010) kan omfordeles

  DirectX-slutbrugerkørsel (august 2008)