Vejledninger

Sådan løses den orange skærm af dødsfejl på Windows?

Alle er stort set fortrolige med Blue Screen of Death eller BSOD, da du skal have stødt på det mindst en gang, når du bruger din computer. Imidlertid ved de fleste ikke, at døden også kommer i orange, da rapporter taler om den orange skærm af døden.

Det er eksklusivt for Windows 10, og det kan vises når som helst. Efter design er det det samme som BSOD bortset fra farven, men det er ikke så forskelligt, og det kan ofte løses simpelthen ved hjælp af en af ​​de metoder, vi vil præsentere nedenfor! Tjek det ud.

Hvad får den orange skærm til at forekomme på Windows?

Den orange skærm af døden er en sjælden begivenhed, og der er ikke mange standardiserede løsninger baseret på de sædvanlige årsager til problemet. Der er dog nogle udløsere, der kan bebrejdes for problemet, og vi har besluttet at liste dem ud nedenfor:

 • Defekte chauffører - Defekte driverfiler kan udløse dette problem, og de kan skyldes det meste af OSODs hændelser. De sædvanlige syndere er grafikdrivere og netværksadapterdrivere. Sørg for at opdatere dem til den nyeste version.
 • Hardwareacceleration i Chrome - Dette er en sjælden årsag, men nogle brugere rapporterede, at den eneste måde, det lykkedes dem at løse problemet på, var ved at deaktivere hardwareacceleration i Google Chrome. Problemet opstod under streaming af Netflix eller lignende.
 • Antivirus installeret - Det antivirusprogram, du har installeret på din computer, kan forstyrre dine systemfiler og forårsage dette problem, så vi anbefaler dig at vælge et bedre alternativ.
 • Multimedieenheder tilsluttet til din computer - Flere multimedieenheder såsom tv'er eller andre skærme, der kan sendes til, kan udløse dette problem, og vi anbefaler, at du fjerner dem i Enheder og printere.

Løsning 1: Installer de nyeste drivere på din computer

Dette problem vises ofte på brugernes computere, fordi der er installeret en enkelt driver, der er blevet ødelagt, og det går nu ned på hele din computer. Derfor er det vigtigt at opdatere alle drivere på din computer for at holde dem opdaterede og forhindre, at lignende problemer dukker op igen. Følg nedenstående trin for at opdatere alle drivere på din computer.

 1. Åbn Startmenu ved at klikke på Start-knappen nederst til venstre på skærmen, skal du indtaste Enhedshåndtering, og vælg det fra listen over resultater i menuen Start. Du kan også trykke på Windows-tast + R-tastekombination for at åbne vinduet Kør. Indtaste "devmgmt.msc”I feltet Kør, og klik på OK.
 1. Udvid en af ​​kategorierne for at finde den enhed, du vil opdatere, højreklik derefter på den, og vælg Opdater driver. For grafikkort skal du udvide Displayadaptere højreklik på dit grafikkort og vælg Opdater driver. Mange brugere er enige om, at mange ODOD'er faktisk er grafikrelaterede, eller at de er relateret til netværkskort.
 1. Vælg Søgautomatisk til opdateret driversoftware for at foretage en online-søgning efter den nyeste driver.
 2. Hvis Windows ikke finder en driver ved hjælp af metoden præsenteret ovenfor, kan du prøve at kigge efter den på enhedsproducentens websted og følge deres instruktioner for at installere den nyeste driver. Du bliver nødt til at gentage den samme proces for alle enheder, du anser for synderen, eller du kan bruge et automatiseret værktøj til at gøre dette for dig.

Løsning 2: Deaktiver hardwareacceleration i Chrome

Nogle brugere har rapporteret, at Orange Screen of Death vides at vises, hvis du bruger Google Chrome til at se Netflix eller en anden videostreamingtjeneste. Det er en underlig måde at løse problemet på, men det er en fejl, der skal rettes i de seneste opdateringer. Følg nedenstående trin for at deaktivere hardwareacceleration i Chrome.

 1. Åbn Google Chrome-browser på din pc ved at dobbeltklikke på dens ikon fra skrivebordet eller ved at søge efter det i menuen Start.
 2. Klik på tre vandrette prikker øverst til højre i browservinduet. Det skal sige Tilpas og indstil Google Chrome når du holder markøren over knappen. Dette åbner en rullemenu.
 1. Klik på Indstillinger valgmulighed nær bunden af ​​rullemenuen, der åbnes og rulle ned til bunden af ​​denne side, indtil du når Fremskreden, Sørg for at klikke på den for at udvide mere avancerede muligheder.
 2. Rul ned til bunden af ​​det udvidede vindue igen, indtil du når System Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Brug hardwareacceleration adgang for at deaktivere brugen af ​​hardwareacceleration i Google Chrome.
 1. Sørg for at genstarte din browser ved at lukke og genåbne Google Chrome og kontrollere, om den orange skærm af døden stadig vises.

Løsning 3: Skift den antivirussoftware, du bruger

Gratis antivirusværktøjer kan være ret nyttige, og de kan gøre deres job med at beskytte din computer, men nogle gange kommer de bare ikke godt sammen med andre ting på din computer, og de forårsager system ustabilitet sammen med mulige nedbrud. Overvej at udskifte dit antivirus, hvis det forårsager dette problem, mens det er tændt!

 1. Klik på Start-menuen og åbn Kontrolpanel ved at søge efter det. Alternativt kan du klikke på tandhjulsikonet for at åbne indstillingerne, hvis du bruger Windows 10.
 2. Vælg til i Kontrolpanel Vis som - Kategori øverst til højre og klik på Afinstaller et program under afsnittet Programmer.
 1. Hvis du bruger appen Indstillinger, skal du klikke på Apps skal straks åbne en liste over alle installerede programmer på din pc.
 2. Find dit antivirusværktøj i Kontrolpanel eller Indstillinger, og klik på Afinstaller.
 3. Dens afinstallationsguide skal åbnes, så følg instruktionerne for at afinstallere den.
 1. Klik på Udfør, når afinstallationsprogrammet afslutter processen, og genstart computeren for at se, om der stadig vises fejl. Sørg for at vælge en bedre antivirus mulighed.

Løsning 4: Fjern nogle multimedieenheder i enheder og printere

Hvis du har tilsluttet flere multimedieenheder til din computer på én gang, eller hvis de genkendes inden for Enheder og printere, kan den orange skærm af død forekomme, da problemet ofte er grafikrelateret. Fjernelse af enhederne kan løse problemet, og du kan senere afgøre, hvilken enhed der forårsagede problemerne.

 1. Åben Kontrolpanel ved at søge efter hjælpeprogrammet i Start-knappen eller ved at klikke på knappen Søg (Cortana) i venstre del af proceslinjen (nederste venstre del af skærmen.
 2. Du kan også bruge Windows-nøgle + R-nøglekombination hvor du skal skrive “styring.exe”Og klik på Kør, som også åbner Kontrolpanel direkte.
 1. Når kontrolpanelet åbnes, skal du ændre visningen til Kategori og klikke på Se enheder og printere under Hardware og lyd for at åbne dette afsnit.
 2. Gå over til Multimedieenheder højreklik på den enhed, du vil fjerne (den, der forårsager disse problemer), og vælg Fjern enheden Bekræft eventuelle dialogindstillinger, der kan dukke op.
 1. Sørg for at fjerne enheder, indtil problemet ophører med at vises. Problemet opstår ofte, når du tilslutter flere tv'er eller andre skærme til udsendelse for at sikre, at du fokuserer på dem for at slippe af med den orange skærm af døden.