Vejledninger

Fix: igfxCUIService.exe går ned

Filen “igfxCUIService.exe” er en softwarekomponent i Intel Common User Interface. Det installeres automatisk sammen med drivere til Intel-grafikkort og indbyggede grafikprocessorenheder. Denne proces bruges af brugere til at kontrollere grafikegenskaberne for deres hardware ved hjælp af et kontrolpanel.

igfxCUIService står for jegntel GraphicsCommon User jegnterface Service

Mange brugere, der ser processen gå ned, bruger eksterne grafikkort på deres computere (såsom NVIDIA eller AMD). Det ser ud til, at denne proces går ned, når den er i konflikt med indstillingerne på dit eksterne grafikkort. Vi kan prøve at deaktivere processen og se om dette løser problemet.

Løsning: Deaktivering af Intel HD Display Manager

Intel har et dedikeret kontrolpanel til stede på din computer til styring af grafikindstillingerne for din hardware. Det går under navnet “Intel HD Display Manager eller Intel HD Graphics Control Panel”. Vi kan let finde det i tjenester og deaktivere det både fra opstart og fra at køre.

Bemærk, at din indbyggede grafikhardware i nogle tilfælde deaktiveres. Fortsæt med forsigtighed, og sørg for, at dit eksterne grafikkort fungerer perfekt som forventet.

  1. Tryk på Windows + R, skriv “tjenester.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Når du er i tjenester, skal du navigere gennem alle poster, indtil du finder tjenesten.
  3. Højreklik på den og vælg “Ejendomme”.

  1. Klik på "Hold op”Til stede foran servicestatus. Klik på starttypen, og indstil indstillingen til “handicappet”. Tryk nu ansøge for at gemme ændringer og afslutte.

  1. Genstart din computer og se om det aktuelle problem blev løst.

Bemærk: Hvis ovenstående løsning ikke virker, skal du prøve at opdatere dine grafikdrivere. Denne proces kan også gå ned, hvis der er forældet grafikhardware på din computer. Hvis du selv har bygget en pc, skal du sørge for, at bundkortets specifikationer stemmer overens med den hardware, du har knyttet til computeren.

Hvis du er en avanceret bruger, kan du prøve at deaktivere den indbyggede grafik ved hjælp af dine BIOS-indstillinger, der var til stede ved opstart. Hvis du overclocker din computer, skal du sørge for, at computeren ikke varmes op, og at der ikke er nogen konflikt med den måde, din computer kører på. Hvis denne proces ikke er på et gyldigt sted (dvs. System32), skal du scanne din computer for mulig infektion af malware og virus. Du kan bruge Microsoft Safety Scanner til at scanne din computer. Den indeholder alle de opdaterede virusdefinitioner og er kun gyldig i 7 dage efter download.