Vejledninger

Sådan repareres Windows Hej fungerer ikke på Windows 10

Windows Hello giver brugere en alternativ måde at logge ind på deres respektive enheder ved hjælp af irisscanning, ansigtsgenkendelse eller fingeraftryksscanning. Det kan også bruges til at logge ind på apps, onlinetjenester og netværk. I nogle tilfælde holder Windows Hello op med at arbejde efter en opdatering, en Windows-nulstilling eller overhovedet uden en åbenbar grund.

Uanset hvad er der metoder, som folk har brugt til at løse dette problem og få Windows Hello til at begynde at arbejde igen. De er normalt nemme at udføre, så sørg for at følge nedenstående løsninger for at kunne bruge funktionen korrekt igen.

Hvad forårsager, at Windows Hej ikke fungerer på Windows 10?

Der er flere årsager, som normalt får Windows Hello til at stoppe med at arbejde på Windows 10. Disse årsager er normalt knyttet til nyligt installerede Windows-opdateringer, Windows-nulstillinger eller lignende. Tjek nedenstående liste:

 • Trusted Platform Module (TPM) er ikke opsat på din enhed - TPM skal konfigureres og køre på enheden, for at det tillader PIN-login for domæne brugere. Brugere har løst problemet ved at indstille det på deres computere
 • PIN-login er ikke godkendt - I lighed med den første årsag kan en nylig Windows-opdatering muligvis have deaktiveret PIN-login-godkendelse, du havde før. Sørg for at aktivere det igen i Registreringseditor.
 • Gamle drivere til billeddannelse og biometriske enheder - Hvis driverne til de krævede enheder såsom webkameraer, fingeraftryksensorer og irisscannere er gamle og forældede, kan Windows Hello ikke starte. Opdatering af dem i Enhedshåndtering lykkedes at løse problemet for mange brugere.

Løsning 1: Konfigurer TPM på din enhed

Trusted Platform Module (TPM) -teknologi leverer hardwarebaserede, sikkerhedsrelaterede funktioner, og den skal konfigureres, før du prøver at få adgang til Windows Hello på din enhed. Det kan være slået fra som et resultat af andre handlinger, du muligvis har foretaget på din computer eller ved et resultat af en opdatering eller en nulstilling af Windows. Følg nedenstående trin for at komme i gang igen.

 1. Åbn værktøjet Kør ved hjælp af Windows-tasten + R-tastekombinationen på dit tastatur (tryk på disse taster på samme tid. Skriv “tpm.msc”I det nyåbnede felt uden anførselstegn, og klik på OK for at åbne Trusted Platform Module (TPM) Management værktøj.
 1. Fra menuen øverst i vinduet skal du klikke på Handling og vælge Forbered TPM ... indstilling fra kontekstmenuen, der vises.
 2. Der vises et vindue, der beder dig om at genstarte din computer og følge instruktionerne, der vises under opstartsprocessen.
 1. Klik på Genstart og følg instruktionerne ved opstart. Kontroller, om Windows Hello nu fungerer på din enhed.

Løsning 2: Autoriser PIN-login ved hjælp af Registreringseditor

Efter jubilæumsopdateringen til Windows 10 har mange brugere haft problemer med at bruge Windows Hello, fordi proceduren bag PIN-login for en domænebruger blev nulstillet. Dette betyder, at PIN-login skal genaktiveres på Windows 10, før du kan bruge Windows Hello. Følg nedenstående trin for at gøre det!

 1. Da du skal redigere en registreringsdatabasenøgle, anbefaler vi, at du tjekker denne artikel, som vi har offentliggjort, for at sikkerhedskopiere din registreringsdatabase sikkert for at forhindre andre problemer. Der vil stadig ikke være noget galt, hvis du følger trinene omhyggeligt og korrekt.
 2. Åbn Registreringseditor vindue ved at skrive “regedit” i søgefeltet, Start-menuen eller dialogboksen Kør, som du kan få adgang til med Windows-nøgle + R tastekombination. Naviger til følgende nøgle i din registreringsdatabase ved at navigere i venstre rude:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Politikker \ Microsoft \ Windows \ System
 1. Klik på denne tast, og prøv at finde en navngivet post TilladDomainPINLogon. Hvis det ikke er der, skal du oprette en ny DWORD-værdi post kaldet TilladDomainPINLogon ved at højreklikke i højre side af vinduet og vælge Ny >> DWORD (32-bit) værdi. Højreklik på det, og vælg Modificere indstilling fra genvejsmenuen.
 1. I Redigere vindue under Værdidata sektion ændre værdien til 1 og anvend de ændringer, du har foretaget. Sørg for, at basen er indstillet til hexadecimal. Bekræfte eventuelle sikkerhedsdialoger, der kan vises under denne proces.
 2. Du kan nu genstarte din computer manuelt ved at klikke på Start-menu> Tænd / sluk-knap> Genstart og kontroller, om problemet er væk. Dette løser sandsynligvis problemet med det samme.

Løsning 3: Geninstaller drivere til biometriske enheder og billedbehandlingsenheder

Brugere var i stand til at løse problemet efter geninstallation af drivere til billedbehandlingsenheder og til enheder, der bruges som biometriske enheder såsom fingeraftrykssensorer og iris-scannere. Hvis den enhed, der bruges til at behandle den biometriske eller billedindgangsfejl, burde Windows Hello ikke fungere, og dette problem skal vises. Sørg for at opdatere alle de nødvendige drivere, før du kontrollerer, om problemet fortsætter.

 1. Klik på startmenuknappen, skriv “Enhedshåndtering”, Og vælg den på listen over tilgængelige resultater ved blot at klikke på den første. Du kan også trykke på Windows-nøgle + R-nøglekombination for at åbne dialogboksen Kør. Indtaste "devmgmt.msc”I dialogboksen, og klik på OK for at køre den.
 1. De sektioner, du skal besøge, hedder billedbehandlingsenheder og biometriske enheder. Fra afsnittet Imaging-enheder skal du sørge for at udføre disse trin for dit webcam. Inde i biometriske enheder kan du vælge alle poster. Udfør følgende trin for alle enheder. Højreklik på hver valgte post, og vælg Afinstaller enhed.
 1. Bekræft eventuelle dialoger eller beder, der kan bede dig om at bekræfte afinstallationen af ​​den aktuelle driver og vente på, at processen er afsluttet.
 2. Google 'din enheds navn + producent ' og kig efter et link til deres officielle hjemmeside. Find din enheds nyeste driver og Hent.
 3. Sørg for at køre den fil, du lige har downloadet, og Følg instrukserne som vises på skærmen for at installere de nyeste drivere. Alternativt kan du gå tilbage til Enhedshåndtering og klik Handling fra topmenuen. Klik på Scan efter hardwareændringer valgmulighed, og den kontrollerer enheder uden drivere og geninstallerer dem automatisk.
 1. Kontroller, om problemet er løst, og om der stadig opstår Windows Hello-problemer!

Løsning 4: Opdater Windows til den nyeste version

Brugere har rapporteret, at den seneste tilgængelige version af Windows 10 formåede at løse problemet for dem, så sørg for at downloade og installere det. Opdatering af dit operativsystem til den nyeste version er altid nyttigt, når det kommer til at håndtere lignende fejl, og brugere har rapporteret, at de nyeste Windows 10-versioner rent faktisk håndterer dette problem specifikt.

 1. Brug Windows-tast + I-tastekombination for at åbne Indstillinger på din Windows-pc. Alternativt kan du søge på “Indstillinger”Ved hjælp af søgefeltet på proceslinjen eller rydde tandhjulsikonet i nederste venstre del.
 1. Find og åbn “Opdatering og sikkerhed”Sektion i Indstillinger Bliv i Windows opdatering fanen og klik på Søg efter opdateringer knappen under Opdater status for at kontrollere, om der er en ny version af Windows tilgængelig.
 1. Hvis der er en, skal Windows installere opdateringen med det samme, og du bliver bedt om at genstarte din computer bagefter.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found