Vejledninger

Sådan repareres RSOD (Red Screen of Death) i Windows

Microsoft har et langt og smertefuldt forhold til kritiske fejl såsom den såkaldte “rød skærm af død“. Det vigtigste, der styrede mig væk fra Xbox, var “rød dødsring”Fejl, der ødelagde en tre måneder gammel konsol. Men som jeg er kommet for at lære, vil der også være en variation af dette problem på Windows-kørende pc'er.

Vær dog ikke hurtig til at lægge skylden på Microsoft. De er skyldige i mange ting, men den "røde skærm" på pc'en er normalt et tegn på hardwarefejl eller din egen forkerte handling. Rød skærmfejl forekommer ikke så ofte som den blå skærmfejl. Men hvis jeg skulle vælge mellem de to farver, ville jeg vælge blå. En rød skærmfejl er yderst sjælden, men det er normalt et tegn på et kritisk problem, der kan gøre din pc ubrugelig.

I de nyeste versioner af Windows (8 og 10) blev den røde skærmfejl erstattet med andre variationer af den blå skærm, men hvis du bruger XP eller Vista, kan du muligvis stadig støde på den. Desværre er det en skræmmende opgave at finde ud af årsagen til RSOD-fejlen. Endnu værre er du muligvis ikke i stand til at ordne det selv uden at udskifte noget hardware.

Men inden vi kommer til de potentielle rettelser, skal vi forstå problemet bedre ved at se på de mest almindelige årsager:

 • Langt den mest almindelige synder vil være dit grafikkort. Normalt får brugerne RSOD-fejlen, når de spiller videospil eller laver en anden hardwarestressende aktivitet.
 • En anden ret almindelig er forældet BIOS / UEFI-firmware, der ikke er kompatibel med noget af din hardware.
 • Hvis du overclocked din GPU eller CPU, skal du starte med at undersøge dette først. Hvis du overclocker nøglekomponenter skødesløst, kan overclocked hardware muligvis bede mere strøm, end din strømkilde er i stand til at tilbyde, hvilket vil udløse dette problem.
 • Ny hardware kan også være en årsag til, at denne fejl opstår. Dette er normalt tilfældet med ny hardware, der ikke har de rigtige drivere.

Nu hvor vi kender årsagerne, skal vi se, hvad der kan gøres for at løse problemet. Følg hver guide i rækkefølge, indtil du finder en løsning, der fungerer for dig.

Bemærk: Hvis den røde skærmfejl vises, før dit system starter op, kan du ikke følge nogle af nedenstående metoder. Hvis det er tilfældet, skal du kun følge Metode 1, Metode 3og Metode 4.

Metode 1: Opstart i fejlsikret tilstand

Opstart i fejlsikret tilstand er den første logiske ting at gøre. Sikker tilstand giver os mulighed for at starte pc'en uden de fleste enhedsdrivere og tredjepartssoftware. Denne strippede version af Windows kan hjælpe os med at finde ud af, om software eller driver er årsagen til den røde skærmfejl.

For at starte Windows i fejlsikret tilstand skal du fortsætte med at trykke på F8 så snart din computer er tændt eller genstartet. En gang Avancerede bootindstillinger menu vises, brug piletasterne til at navigere til Sikker tilstand med netværk og tryk på Gå ind.

Hvis du er i stand til at starte din pc i fejlsikret tilstand, kan du prøve at gennemse og udføre nogle ressourcekrævende aktiviteter. Prøv at genskabe de betingelser, hvor du først stødte på den røde skærmfejl.

Hvis fejlen nægter at dukke op i fejlsikret tilstand, kan du begynde at antage, at problemet skyldes en software eller driver. I så fald skal du afinstallere den software, du installerede, omkring det tidspunkt, hvor fejlen først begyndte at vises. Overvej også at rulle tilbage drivere, som du for nylig har opdateret. Hvis du ikke kan finde årsagen, er den sikre løsning at geninstallere eller reparere din Windows-version.

I tilfælde af at du støder på dette problem i sikker tilstand, er der stor chance for, at dit problem ikke kan løses uden at udskifte hardwarekomponenter. Du kan dog stadig prøve at opdatere din BIOS / UEFI (Metode 2) og fjern eventuel overclock, du måtte have på din computer (Metode 3). En anden sandsynlig løsning i denne situation er Metode 4.

Metode 2: Opdater din BIOS eller UEFI

Hvis du har et ret nyt bundkort, kan din BIOS-menu muligvis allerede erstattes med det nye Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). Dit grafikkort kan muligvis ikke spille godt med bundkortet, hvis du ikke har opdateret din BIOS / UEFI til den nyeste version. RSOD-fejlen er ret almindelig hos brugere, der for nylig har opgraderet til et nyt GPU-kort uden at foretage de nødvendige opdateringer til bundkortet.

En anden mulighed er, at dit GPU-kort lider af en allerede eksisterende tilstand, der blev rettet med en opdatering af bundkortet. For bare et par år siden husker jeg, at jeg læste om en hel række AMD R9-kort, der viste RSOD-fejl på forældede BIOS-versioner. Uanset hvad er opdatering af din BIOS UEFI-driver et godt sted at starte.

Advarsel: Husk, at opdatering af din BIOS / UEFI er en delikat handling, der muligvis vil blokere din pc, hvis den udføres forkert. Hvis du ikke har gjort det før, skal du ikke prøve uden ordentlig vejledning.

Da næsten alle producenter har beskyttede reflekteringsteknologier, kan vi ikke rigtig give dig en endelig guide. For at gøre det nemmere har du nedenfor nogle trin, der peger dig i den rigtige retning:

 1. Sørg for, at din bærbare computer har nok batteri. Hvis du er på et skrivebord, skal du slutte det til et stabilt opladningspunkt.
 2. Besøg den officielle webside for producenten af ​​din bærbare computer / bundkort (på skrivebordet) og søg efter din model. Gå derefter til downloadafsnittet og download bios-opdateringsfilen.

 3. Du kan enten åbne opdateringsfilen, du downloadede direkte, eller bruge den proprietære software til at åbne den. Nogle producenter foretrækker at pakke deres BIOS / UEFI-opdateringer i en eksekverbar, mens andre bruger en dedikeret software som WinFlash eller EZ Flash. Men som sagt, alt afhænger af din producent.

  Bemærk: Hvis du er i tvivl om, hvordan du åbner filen, skal du følge dokumentationen på producentens websted.

 4. Følg med instruktionerne på skærmen for at opdatere din driver.

 5. Sluk ikke din enhed, mens opdateringen er i gang. Du risikerer at mure din pc.

Metode 3: Fjern Overclocking fra dine komponenter

Overclocking er ikke noget, du laver om et par minutter. Det kræver konstant tinkering og eksperimentering for at finde den perfekte balance. Men selvom du ikke springer nogen trin over, kan du stadig forårsage ustabilitet, der kan føre til den røde skærmfejl.

Hvis dit system er overclocked, og det kort viser RSOD-fejlen, inden du foretager en termisk nedlukning, skal du helt sikkert tone din overclock ned. For at fjerne overclock fra listen over synder, skal du vende tilbage til din BIOS / UEFI-menu og nulstille alle indstillinger til standard. Brug derefter din computer normalt og se om den røde skærm vender tilbage. Hvis det ikke gør det, skal du overveje at arbejde med lavere frekvenser, næste gang du overclocker nøglekomponenter.

Metode 4: Sørg for, at din strømforsyning kan give nok strøm

Hvis du oplever røde skærmfejl, mens du spiller spil eller laver andre ressourcekrævende aktiviteter, er det fuldt ud muligt, at din strømforsyning ikke er i stand til at levere nok elektricitet til nøglekomponenter. Hvis du har prøvet rettelserne ovenfor uden et resultat, lad os krydse en utilstrækkelig strømforsyning fra listen.

En hurtig måde at verificere denne teori på uden at købe en ny strømkilde er at åbne sagen og tage strømkablet ud af komponenter, som du ikke nødvendigvis har brug for. Overvej at skære strømmen fra DVD-drevet eller en sekundær harddisk. Når du har fjernet dem, skal du gentage stressende aktiviteter og se, om RSOD-fejlen gentages. Hvis fejlen er væk, skal du købe en større strømforsyning.

Metode 5: Undersøgelse af hardwarefejl

Hvis du er kommet så langt uden et resultat, er det næsten sikkert, at du bliver nødt til at udskifte noget hardware. Som med alle ting vil hardwarekomponenter blive ældre og blive mindre og mindre effektive. Selvom hardwarefejl er den førende årsag til RSOD-fejlen, kan den defekte komponent være svær at diagnosticere.

Du kan dog bruge Begivenhedsfremviser for at undersøge nedbrudsrapporten fra din fejl. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør det:

 1. Trykke Windows-tast + R og skrivEventvwr.msc. Tryk på Enter for at åbne Begivenhedsfremviser.

 2. Klik på i venstre kolonne Brugerdefinerede visningerdobbeltklik derefter på Administrative begivenheder for at udfylde listen til højre.

 3. Identificer RSOD-fejlen, og klik på den for at vælge den. Med den valgte fejl skal du gå ned til Fanen Generelt og undersøge fejlen. Du kan enten kopiere fejlmeddelelsen og søge online for at få flere oplysninger eller klikke på detaljer og søg efter navnet på den enhed, der ikke fungerer korrekt.

 4. Når du har identificeret den svigtende hardware, skal du prøve at opdatere driverne. Hvis det ikke virker, skal du overveje en erstatning eller tage den til en tekniker for yderligere undersøgelser.

Konklusion

Vi håber bestemt, at en af ​​rettelserne ovenfor hjalp dig med at fjerne fejlmeddelelsen. Selvom vi har opregnet de mest almindelige årsager til den røde skærm af dødsfejl, kan din situation være helt anderledes. Hvis ingen af ​​metoderne ovenfor fungerede, skal du udføre en ren Windows-installation og håbe på det bedste. Hvis det ikke virker, skal du sende din computer ind til en detaljeret hardwareundersøgelse.