Vejledninger

Sådan sløres / falmer du kanter af et billede / en form på Adobe Photoshop

Hjem/Lære/ Sådan sløres / falmer du kanter af et billede / en form på Adobe Photoshop

Sådan sløres / falmer du kanter af et billede / en form på Adobe Photoshop

Af Habiba Rehman 14. december 2018 3 minutter læst

Adobe Photoshop kan bruges til at tilføje nogle virkelig fantastiske effekter til de figurer og tekst, du tilføjer for at gøre dit design. Du kan sløre kanterne på en tekst eller form eller tilføje en blød fade rundt om formen ved at følge trinnene som nævnt nedenfor.

 1. Tag et hvilket som helst billede, du vil bruge som et centerpiece til dit design. Jeg tog en blomst fra internettet og lavede en buket af den for at få den til at se mere tæt ud.
 2. Det er meget vigtigt, at du arbejder på forskellige lag. Dette hjælper dig med at redigere dit arbejde lettere i fremtiden, hvis du laver fejl på et af lagene. Du har altid det oprindelige lag gemt. Jeg tilføjede et nyt lag efter baggrundslaget. Dette er det lag, jeg vil bruge til at tilføje en form omkring mit billede. For at tilføje et nyt lag kan du klikke på ikonet som fremhævet i billedet nedenfor, der ligner et foldet stykke papir.
 3. Nu ville jeg tegne en oval omkring buket blomster. Så jeg brugte ellipseværktøjet fra venstre værktøjslinje på Adobe Photoshop.
 4. Jeg ændrede formen i henhold til buketten, justerede billedet i overensstemmelse hermed og tilføjede også en farve til formen for at få den til at virke mere fremtrædende.
 5. Nu fordi jeg vil tilføje en falmende effekt på kanterne af den ovale, som jeg oprettede omkring buketten, bliver jeg nødt til at tilføje en lagmaske på dette lag, så jeg kan redigere det i overensstemmelse hermed. For at oprette en lagmaske vælger jeg formens lag og klikker på ikonet dirigeret af pilen i billedet nedenfor.
 6. Lagmaske viser en tom maske foran ellipsens lag. Dette viser, at lagmasken er lavet. Jeg kan nu redigere ellipserne, som jeg vil til dette eksempel.
 7. Klik på lagmasken, som er det hvide lag i ellipsens lag. Ved at klikke på dette åbnes et egenskabsfelt, som har yderligere redigeringsmuligheder for dig.

  Pointen med at oprette en lagmaske er, så du kan redigere kanterne på selve formen uden ændringer i baggrunden. Til redigering af den ovale form, som jeg oprettede, og ikke hele laget, vælger jeg indstillingen under dette egenskabsfelt, der ligner en firkant med en udvidet form på de fire hjørner. Dette repræsenterer dybest set den indre del af lagmasken, som er den form, vi har tilføjet. Jeg kan ændre tætheden af ​​den effekt, jeg vil føje til formen, og også forfine den. Indstillingen til Refine er kun synlig, når du har valgt det første rektangulære ikon til lagmaske. Men fordi vi har valgt den anden, kan disse muligheder ikke fås.

  Fjer er dog den vigtigste funktion, som vi vil bruge i dette eksempel. Rulning af ikonet under fjer er, hvad der vil tilføje den falmede effekt til kanten af ​​formen og ikke hele formen. Jo flere pixels til fjer, jo mere vil falmningseffekten være.

Tilføjelse af en vigneteffekt ved hjælp af samme teknik

De samme trin kan implementeres på et billede, som du også vil give en vigneteffekt. Den eneste forskel, der giver en vigneteffekt i Adobe Photoshop, er, at du vil bruge nuancerne i sort ved kanten af ​​formen for at få de slørede kanter til at tilføje vigneteffekten.

En anden nem måde at oprette en vignet med slørede kanter på over et billede ville være at bruge en pensel og male med den slørede børste over kanten. Til dette skal du tilføje endnu et lag og en lagmaske, så det originale billede ikke ødelægges af dit maleri. Dette giver dig en chance for at holde originalen sikker, hvis du ikke er tilfreds med den påvirkning, den giver. Et andet tip at huske på dette er, at du skal holde forgrunden og baggrunden fyldt til de oprindelige indstillinger, det vil sige sort og hvid. Vignetteeffekten kan kun trækkes, hvis disse indstillinger opretholdes.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found