Vejledninger

Fix: Din Firefox-profil kan ikke indlæses. Det kan være manglende eller utilgængeligt

De fleste moderne desktoporienterede Linux-distributioner har Mozilla Firefox som standardbrowser, så det kan være virkelig frustrerende, når du bliver den frygtede “Din Firefox-profil kan ikke indlæses”Besked. Dette skyldes ofte, at cachen i dit hjemmekatalog bliver beskadiget, så du behøver ikke begynde at slette dine gemte profilindstillinger. Der er en enkel måde at rydde cachen uden at miste noget vigtigt.

.Cache / Mozilla-biblioteket inde i dit hjemmekatalog indeholder en masse uønskede filer, der oprettes hver gang du surfer og kan fjernes sikkert. Hvis du har fået nogen fejl, når du starter Thunderbird, der læser noget som "Din Thunderbird-profil kan ikke indlæses. Det kan være manglende eller utilgængeligt“, Så vil dette også rette op på det.

Vi vil gentage alle platforme, hvor dette problem ses. Vi starter med Linux og arbejder os til Windows og derefter MacOS.

Til Ubuntu:

Metode 1: Slet Mozilla Cache

 1. Skriv følgende kommando fra et terminalvindue:
killall Firefox
 1. Dette sørger for, at der ikke er nogen kørende forekomster af browseren. Du kan også sørge for, at der ikke er nogen kørende forekomster af Thunderbird med kommandoen killall thunderbird. Hvis du får en besked som "firefox: ingen proces fundet", er det sikkert at ignorere det, fordi det bare betyder, at der ikke var nogen forekomster, der kørte. Når du er færdig, skal du køre følgende kommando fra terminalen:
rm -rf .cache / mozilla / *
 1. Skubbe gå ind og mens du ikke kan se noget output, kan du være sikker på, at filerne blev slettet, da du ikke har brug for rootadgang for at rense dem. Thunderbird-cache-filer lever i den samme mappe, så denne kommando rydder dem også i et øjeblik. Ethvert relevant materiale, som denne kommando rydder ud, genbefolkes automatisk, så snart du starter din browser igen.
 2. At køre det skal tage bogstaveligt talt et sekund eller to, så når det er ryddet, skal du starte Mozilla Firefox-webbrowseren igen. Du skal ikke få nogen advarsler denne gang, fordi med den cache ryddet skal browseren indlæse din profil fint. Mens du vil bemærke, at din historik og nuværende login er nulstillet, justerede dette ikke dine browserindstillinger, bogmærker eller gemte adgangskoder, fordi de opbevares i et andet bibliotek. Denne måde tager sig af problemet med et minimum af at lege rundt, så du vil normalt bruge det.

Metode 2: Slet Mozilla-cachen grafisk

Terminalmetoden er i de fleste tilfælde den hurtigste, men du kan også bruge din grafiske filhåndtering, hvis du bruger en moderne Linux-implementering. Luk Firefox- og Thunderbird-apps, hvis de kører, åbn filhåndteringen, og hold derefter Ctrl + H nede, hvis skjulte mapper ikke vises automatisk. Dobbeltklik .cache derefter Dobbeltklik igen på Mozilla folder.

 1. Fremhæv firefox-mappen og Thunderbird, hvis du har en og også havde problemer med den app. Skubbe Skift + Slet og du får vist en advarselsmeddelelse om, hvordan dette permanent ødelægger det, der er derinde. Du kan klikke på Slet knap med tillid, for igen sletter dette din historie og gemte logins, men ikke vigtige ting som bogmærker eller adgangskoder.

 1. Når du er færdig, kan du start Firefox op igen, og du skal ikke få nogen advarselsmeddelelser om, at du ikke kan indlæse din profil. Dette udfører i det væsentlige den samme kommando, som du gjorde i terminalen ovenfor, simpelthen med den grafiske filbrowser, så det kan være nyttigt, hvis du allerede pokker rundt i din hjemmemappe, der arbejder på at rette noget.

I fremtiden, hvis du ender med at se en “Advarsel: Ikke-svarende script” -fejl gentagne gange i Firefox hver gang du starter, kan du køre dette igen, fordi det normalt også retter den fejl.

Til Windows:

Metode 1: Oprettelse af en ny profil

Når du støder på denne fejl i Windows OS, betyder det, at den Firefox-profil, som browseren bruger som standard, ikke er tilgængelig. Nu er løsningen ret let; vi opretter en ny profil ved hjælp af en run-kommando og starter Firefox. Når Firefox er lanceret, kan vi nemt bruge sikkerhedskopieringsværktøjet og gendanne alle dine tidligere data, der er gemt på din profil. Bemærk, at denne metode kræver e-mail og adgangskode, der er knyttet til Firefox.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “firefox.exe -p”Og tryk på Enter.
 2. Et nyt lille vindue vises, der består af flere muligheder. Klik på "Opret profil”.

 1. En ny pop op vises, der giver information om Firefox-profiler. Trykke Næste.

 1. Du navigeres til et andet vindue, hvor du bliver bedt om at indtaste navnet på den profil, du laver. Når du har indtastet et navn, skal du trykke på “Afslut”.

 1. Nu navigeres du tilbage til det vindue, hvor startet. Klik på "Start Firefox”For at starte browseren.
 2. Når du er i browseren, skal du klikke på menuikonet til stede øverst til højre på skærmen og vælge “Log ind på Sync”.

 1. Indtast legitimationsoplysninger, så er du tilbage online med al din Firefox-profil indlæst.

Metode 2: Geninstallation af Firefox

Hvis ovenstående metode ikke viser nogen resultater, er vi nødt til at geninstallere Firefox fra bunden efter at have afinstalleret det og fjerne alle de lokale filer. Dette er et kendt problem med Firefox, hvor nogle konfigurationsfiler bliver korrupte, og du ikke kan starte browseren korrekt.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “appwiz.cpl”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i programmer og funktioner, skal du navigere gennem hele listen, indtil du arkiverer Firefox. Højreklik på den og vælg “afinstallere”.

 1. Genstart computeren, og tryk på Windows + E. for at starte filudforskeren. Klik nu på “Udsigt”Og kontrollere indstillingen “skjulte genstande”. Dette gøres, så vi let kan få adgang til alle filerne, selvom de er skjult for den konventionelle bruger.

 1. Naviger nu til følgende adresse:
C: \ Brugere \ AppData \ Roaming

Her er navnet på brugeren af ​​profilen, hvor den er installeret (det vil være dit brugernavn til Windows). Hvis du finder en Mozilla-post, skal du højreklikke på den og vælge “Slet”.

Udfør også en lignende handling som følgende filsti:

C: \ Brugere \ AppData \ Lokalt
 1. Genstart din computer og naviger til Mozilla Firefox officielle websted. Hent den nyeste version og installer den. Efter installationen skal du prøve at køre den igen og kontrollere, om det aktuelle problem blev løst.

Til Mac-OS:

Svarende til Windows og Ubuntu vises denne fejlmeddelelse også i Mac-operativsystemet. Symptomerne er de samme, og det er også retsmidlerne. Metoden til at implementere disse retsmidler er lidt anderledes afhængigt af operativsystemet til operativsystemet.

Metode 1: Brug af Profil Manager

Vi vil prøve at oprette en ny profil eller gendanne en allerede eksisterende og se, om Firefox starter uden problemer. Hvis det ikke starter som forventet, kan vi prøve at afinstallere Firefox, fjerne alle resterende filer og geninstallere browseren fra det officielle websted.

 1. Åbn Safari, og naviger til Mozilla Firefox officielle hjemmeside. Hent det seneste profil manager værktøj. Vælg dit operativsystem, og opbyg det, når du bliver bedt om det.

 1. Hvis du støder på en fejl som den nedenfor, betyder det, at du skal ændre præferencer for applikationer, der skal køre, når de downloades over internettet. Bemærk, at du vil have administratorrettigheder for at ændre præferencerne. Hvis applikationen åbnes uden problemer, skal du springe disse trin over og springe til at oprette en ny profil.

 1. Klik på Apple-logoet øverst til venstre på skærmen, og vælg “Systemindstillinger”.

 1. Når du er i systemindstillinger, skal du klikke på underoverskriften “Sikkerhed og privatliv”.

 1. Klik på den låseknap, der findes i bunden af ​​skærmen, og indtast dine legitimationsoplysninger for at bekræfte. Efter indtastning af legitimationsoplysninger kan muligheden for at tillade apps automatisk ændres. Sæt det til “Overalt”. Gem ændringer og afslut.

Bemærk: Sørg for at deaktivere denne indstilling, når du er færdig med at køre profiladministratoren for at beskytte din Mac.

 1. Du kan enten vælge en profil ellerskab en ny. Når du har valgt en profil, skal du klikke på “Start Firefox”. Forhåbentlig starter Firefox uden yderligere problemer.

Bemærk: Du kan også logge på Sync i Firefox for at gendanne dine tidligere bogmærker, favoritter osv. Du kan gøre det på en lignende måde, som vi gjorde med Windows OS.

Hvis du ikke kan synkronisere med din ældre profil, kan du finde din gamle Firefox-profil, hvis den stadig findes på din computer og gendanne den ved hjælp af profiladministratoren.

 1. Naviger til følgende adresse:
~ Bibliotek> Applikationssupport> Firefox

Kontroller, om der er nogen gyldige Firefox-profiler til stede. Hvis der er, skal du starte profiladministratoren igen, klikke på Ny, og når indstillingen er givet, gennemse mappen for den allerede eksisterende profil (naviger her til den profil, du lige har opdaget tidligere). Tryk på OK, og din Firefox-profil skal gendannes.

Bemærk: Hvis dette ikke virker, kan du prøve at slette de profiler, der allerede er anført i profiladministratoren, og derefter oprette en ny.

Metode 2: Geninstallation af Firefox

Hvis profiladministratoren ikke fungerer, er vi nødt til at geninstallere applikationen som nævnt før. Når du afinstallerer en software, bliver nogle af de resterende filer altid efterladt. Vi skal også slette dem, før vi kan installere en ny kopi, ellers gentager fejlen sig selv.

 1. Klik på "Affyringsrampe”Og vælg“AppCleaner”.

 1. Klik på listeikonet til stede øverst til højre på skærmen for at liste alle de applikationer, der er installeret på din Mac. Find Firefox fra listen, og dobbeltklik på den for at fjerne den. Sørg for, at alle indstillinger er markeret, inden du klikker på knappen “Fjerne”.

 1. Genstart din Mac-enhed. Naviger nu til følgende filplaceringer:
* ~ / Bibliotek / Applikationssupport / Firefox / * ~ / Bibliotek / Caches / Firefox / Profiler /

Slet alle de filer / mapper, der findes i de givne mapper, og genstart din Mac igen.

 1. Gå nu til Firefox 'officielle hjemmeside ved hjælp af Safari, download den nyeste Firefox-klient og installer den på din computer i overensstemmelse hermed. Forhåbentlig vil problemet blive løst.

Bemærk: Hvis du har problemer med at afinstallere applikationen ved hjælp af dette program, kan du også overveje at bruge tredjepartsapplikationer til afinstallation, såsom Osx-afinstallationsprogrammet.