Vejledninger

Sådan udskiftes PowerShell med kommandoprompt i Windows 10 Creators Update

Windows 10 Creators Update grøfter Kommandoprompt som Windows 10s standardkommandoskal og erstatter den med Windows PowerShell. I et forsøg på at give alle Windows 10-brugere den absolutte bedste kommandolinieoplevelse har Microsoft erstattet Kommandoprompt med Windows PowerShell i begge tilfælde i WinX-menuen (den menu, der dukker op, når du højreklikker på Start eller tryk på Windows-logo tast + x) og i kontekstmenuen, der vises, når du højreklikker på en mappe eller kører ind File Explorer.

Højreklik på den aktuelle kontekstmenu har nu en mulighed, der lyder "Åbn PowerShell-vinduet her”I stedet for en der lyder”Åbn kommandoprompt her". På den lyse side er Windows PowerShell en meget mere avanceret kommandoskal sammenlignet med kommandoprompt og er ifølge Microsoft også meget bedre, og brugere kan udføre de samme kommandoer, der kan køres på kommandoprompter på Windows PowerShell. Nogle specifikke kommandoer kræver dog ".exe”-Suffikset i slutningen for, at Windows PowerShell med succes kan genkende dem (såsom SC kommando), og så er der nostalgi-faktoren, som de fleste Windows-brugere foretrækker kommandoprompt frem for Windows PowerShell.

Heldigvis for brugere, der meget hellere vil have kommandoprompt som deres de facto kommandoskal, er det fuldt ud muligt (og faktisk ret let) at gendanne kommandoprompt til det rette sted i WinX-menuen og kontekstmenuen i Windows 10 Creators Update.

Sådan udskiftes PowerShell med kommandoprompt i WinX-menuen

Udskiftning af begge forekomster af Windows PowerShell i WinX-menuen med kommandoprompt, som det plejede at være i alle de tidligere Windows 10-builds, er ret simpelt. Alt du skal gøre er:

 1. Åbn Start-menu.
 2. Klik på Indstillinger.
 3. Klik på Tilpasning.
 4. Klik på i venstre rude i vinduet Proceslinje.
 5. Find og deaktiver det Erstat kommandoprompt med Windows PowerShell i menuen, når jeg højreklikker på startknappen eller trykker på Windows-tasten + X ved at fjerne fluebenet fra feltet ved siden af ​​det.
 6. Gemme dine ændringer.

Sådan udskiftes PowerShell med kommandoprompt i genvejsmenuen

Udskiftning af Windows PowerShell med kommandoprompt i mapperne og drev kontekstmenuen er på den anden side en smule vanskeligere, da det kræver en lille registreringsdatabase redigering. Sådan gør du processen:

 1. Åbn Start-menu.
 2. Søge efter "notesblok”.
 3. Højreklik på søgeresultatet med titlen Notesblok og klik på Kør som administrator.
 4. Indsæt følgende tekst ind i den tomme forekomst af Notesblok:
 5. Tryk på Windows-logo tast + S.
 6. Åbn rullemenuen foran Gem som type: og klik på Alle filer for at vælge det.
 7. Navngiv filen alt, hvad du kan lide, men husk at give den den .REG filtypenavn. For eksempel at navngive det reg fungerer fint.
 8. Naviger til, hvor du vil have filen gemt, og klik derefter på Gemme.
 9. Naviger til, hvor du gemte filen, find den, og dobbeltklik på den for at køre den og få den nødvendige registreringsdatabase redigering. Hvis det kræves for at bekræfte din handling i en popup, skal du gøre det.

Alternativt kan du opnå det samme resultat ved blot at downloade denne fil og derefter udføre trin 9. Når registreringsdatabasen er redigeret, er en indstilling der lyder "Åbn kommandovinduet her”Tilføjes kontekstmenuen til mapperne og drev, og denne mulighed åbner en Kommandoprompt vindue i det angivne drev eller biblioteksti, når der klikkes på.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found