Vejledninger

Hvad er Everything.exe, og skal du fjerne det?

Det legitime everything.exe er intet andet end en lokal søgemaskine, der bruges til at indeksere drevindhold. Den virkelige standardadfærd Everything.exe skal starte ved opstart og beder ikke om tilladelse til internetadgang, medmindre du bruger Søg efter opdateringer knap. Der er dog en vis variation af W32.Sality virus, der vides at camouflere sig selv som Everything.exe eller Everything-1.3.exe og dukker op i Processer fane med en masse systemressourceforbrug.

Denne artikel er beregnet til at hjælpe dem af jer, der for nylig har opdaget Everything.exe i Jobliste og spekulerede på, om du har at gøre med en sikkerhedstrussel eller en legitim eksekverbar.

Anvendelsen af ​​den virkelige Everything.exe

Den rigtige Alt eksekverbar er en del af Søg i alt hjælpeprogram oprettet af David Carpenter. Værktøjet er ret populært blandt teknisk kyndige brugere på grund af dets evne til at søge efter filer / mapper / applikationer meget hurtigere end standard Windows-søgning.

Dette søgeværktøj fungerer ved at installere et indeks med navne på filer og mapper i NTFS-filsystemet. Baseret på typeoplysningerne bruger den sine indekser til at finde filen hurtigt. Fordi det altid bruger NTFS File System Journal-indekser, optager det ubetydelige væddere, og det er uden tvivl det hurtigste lokale søgeværktøj, der i øjeblikket er tilgængeligt.

Værktøjet falmede i årenes løb med lanceringen af ​​nyere Windows-versioner, men det har for nylig genvundet det meste af sin popularitet med lanceringen af ​​Windows 10 - primært fordi brugerne var utilfredse med Windows 10s forsøg på at blande lokal søgningsinformation med webresultater. Du kan downloade den seneste rengøring Søg Alt version fra dette link (her).

Potentiel sikkerhedsrisiko

Nogle brugere har rapporteret høj ressourceforbrug af Everything.exe, men dette er ikke nødvendigvis et problem. Det er almindeligt for Everything.exe proces for at tage 15-20% af CPU'en, når du skal opdatere filindekset (efter at nye filer er oprettet eller slettet). Dette skal dog kun ske kort, det bør ikke være en konstant begivenhed.

Den virkelige bekymring er, atSøg Altkræver Administrator privilegier på en Windows-maskine for at få fuld adgang til adskillige filer og processer. Mærkeligt nok rapporteres det lokale søgeværktøj at vise de samme resultater, selvom den indloggede konto ikke har administratorrettigheder.

En anden sikkerhedsrisiko er, når en bruger åbner en mappe fra de søgeresultater, der vises i søgeresultaterne - i dette tilfælde bruger Søg i alt, det er administratoradgang til at køre den i stedet for den almindelige brugeradgang. Dette særlige scenario betragtes af sikkerhedseksperter som et potentielt sikkerhedshul, og det udnyttes allerede af nogle ondsindede programmer.

På grund af disse potentielle smuthuller er everything.exeprocessen er et værdsat mål for mange cyberkriminelle, der har til vane at skrive ondsindede programmer. Sikkerhedsforskere har identificeret en række variationer afW32.Salityvirus, der fungerer ved at camoufleere sig selv som Alt-eksekverbart for at få administrative rettigheder. Variationer af denne virus camouflerer somEverything.exe eller Everything-1.3.exe.

Sådan finder du ud af om Everything.exe er en virus eller ej

Den første ting, du skal gøre, når du prøver at afgøre, om en virus paraderer som Alt-eksekverbar, er at huske, hvis du har installeret programmet med vilje. Hvis du ikke gjorde det, er der en meget stor chance for, at du har at gøre med en virusinfektion.

Hvis du ikke er sikker på, om du selv har installeret det, eller om den mystiske proces dukkede op af sig selv, kan du modtage et ekstra tip ved at se dets placering. For at gøre dette skal du åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc),højreklik på Everything.exe og vælg Åbn filplacering.Hvis placeringen er anderledes end C: \ Program Files \ Everything \eller C: / Brugere / * Dit brugernavn * / AppData / Lokalt / Alt, kan du sandsynligvis antage, at du står over for en virusinfektion.

Sådan fjernes Everything.exe

Hvis du tidligere har bestemt, at everything.exe eksekverbar er inde på et af de ovennævnte steder, er det ikke nødvendigt at fjerne det, da det højst sandsynligt ikke er en virus. Men hvis du bliver revet ud af det, kan du følge det sidste afsnit for at få instruktioner til scanning af dit system med de relevante sikkerhedssuiter for at være sikker på, at du ikke har at gøre med en virus.

Men hvis du er bekymret for, at dette freeware muligvis efterlader dit system sårbart over for udnyttelse, kan du afinstallere alt-værktøjet og være færdig med det. For at gøre dette skal du enten bruge uninst.exe i applikationsmappen, eller åbn et Run-vindue (Windows-tast + R), skriv “appwiz.cpl”Og afinstallere Alt fra Programmer og funktioner.

Håndtering af Everything.exe-virussen

Hvis placeringen af ​​everything.exe er forskellig fra de to ovennævnte steder, skal du straks tage de relevante sikkerhedstrin. Der er et antal gratis on-demand-scannere, der får arbejdet gjort, men vi anbefaler Malware Bytes, fordi det er den bedste all-round løsning. Hvis du har problemer med at bruge softwaren, skal du følge vores dybdegående vejledning (fjerne malware) og bruge den til at scanne dit system og fjerne eventuelle vira.

Bemærk: Husk, at visse vira fraW32.Salityfamilien er kendt for at blokere sikkerhedssuiter fra installation. Hvis du finder ud af, at installationsguiden ikke åbnes, når du dobbeltklikker på installationsprogrammet, skal du blot omdøbe installationspakken til noget andet som “123.exe”Eller“aaaa.exe“. Når navnet er ændret, skal Malwarebytes installeres normalt.

Hvis scanningen afslører andre underliggende skader på dine systemfiler, kan du overveje at køre Microsofts sikkerhedsscanner (her) for at vende de ændringer, der er foretaget i dine systemfiler.