Vejledninger

Sådan løses 'VSS Service lukker ned på grund af inaktiv timeout' -fejl?

Nogle brugere har nået os med spørgsmål efter at have opdaget, at Volume Shadow Copy Service (VSS) typisk ikke kører, selvom den er konfigureret til at starte automatisk. Efter at have undersøgt problemet med Event Viewer, har nogle brugere opdaget en meddelelse, der peger mod problemet “VSS-tjenesten lukker ned på grund af inaktiv timeout“. Som det viser sig, er problemet ikke eksklusivt for en bestemt WIndows-version, da det er bekræftet, at det forekommer i Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hvad forårsager fejlen 'VSS-tjenesten lukker ned på grund af inaktiv timeout'?

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter og de reparationsstrategier, der ofte bruges af berørte brugere til at løse dette særlige problem. Som det viser sig, er det kendt, at flere forskellige scenarier forårsager netop denne serviceadfærd. Her er et par synder, der kan være ansvarlige for åbenbaringen af 'VSS-tjenesten lukker ned på grund af inaktiv timeout' fejl:

 • VSS-tjenesten er indstillet til Manuel - Som det viser sig, kan dette særlige problem opstå i tilfælde, hvor opstartstypen for VSS-tjenesten ikke er konfigureret til automatisk. Dette kan forhindre visse processer ved at ringe til tjenesten og muligvis også lade den være åben i tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt. I dette tilfælde vil du være i stand til at løse problemet ved at ændre starttypen til Automatisk.
 • Systemfilkorruption - Korruption i systemfiler er den mest almindelige årsag, der vil udløse disse underlige Event Viewer tilbagevendende fejl. Berørte brugere spekulerer i, at nogle afhængigheder af VSS-tjenesten bliver beskadiget og ender med at forårsage dette problem. Hvis dette scenarie er anvendeligt, kan du løse problemet ved at udføre DISM- eller SFC-scanninger. I mere alvorlige tilfælde skal du muligvis ty til at bruge et øjebliksbillede af systemgendannelse for at undgå problemet.

Metode 1: Indstilling afVSS-service til Automatic

Et sandsynligt scenario, hvor 'VSS-tjenesten lukker ned på grund af inaktiv timeout' fejl opstår, er en forekomst, hvor Volume Shadow Copy-tjenesten ikke er konfigureret til at blive startet automatisk. Dette forhindrer andre processer og tjenester i at ringe til det, når det er nødvendigt - hvilket muligvis ender med at inaktiv timeout-fejlen inde i Event Viewer.

Ved at indstille tjenesten til Automatisk sikrer du også, at tjenesten ikke åbnes, medmindre den er nødvendig.

Flere berørte brugere har bekræftet, at de formåede at stoppe nye 'VSS-tjenesten lukker ned på grund af inaktiv timeout' Event Viewer-fejl ved at ændre starttypen for Volume Shadow Copy service til Automatisk fra Tjenester skærm.

Følg nedenstående trin for at ændre status for Volume Shadow Copy Service til Automatic:

Bemærk: Disse instruktioner fungerer uanset den OS-version, som du støder på problemet på.

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter 'Services.msc' i tekstfeltet, og tryk på Gå ind for at åbne skærmbilledet Tjenester.
 2. Når du er inde på skærmen Tjenester, skal du rulle ned gennem listen over tjenester (lokal) og finde Volume Shadow Copy. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Ejendomme fra den nyligt viste kontekstmenu.
 3. Inde i Ejendomme skærmbilledet for Volume Shadow Copy-tjenesten skal du vælge Generel fanen og skift Starttype til Automatisk. Klik derefter på ansøge for at gemme ændringerne.
 4. Genstart din computer og se om problemet er løst, når den næste opstartssekvens er afsluttet.

Hvis du stadig støder på det samme 'VSS-tjenesten lukker ned på grund af inaktiv timeout' fejl, gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 2: Reparation af systemfilkorruption

Langt den mest almindelige årsag, der vil forårsage 'VSS-tjenesten lukker ned på grund af inaktiv timeout' fejl er systemfilkorruption. Som mange berørte brugere har rapporteret, er det sandsynligt, at nogle VSS-afhængigheder eller endda nogle filer, der bruges af WU, er blevet plettet af korruption og forhindret, at Volume Shadow Copy-tjenesten kører korrekt.

Hvis dette scenarie er anvendeligt, skal du være i stand til at løse problemet ved at løse filkorruption og logiske fejl med hjælpeprogrammer som f.eks SFC og DISM.

Systemfilkorruption (SFC) er et indbygget værktøj, der giver brugerne mulighed for at scanne for korruption og erstatte de dårlige filer med sunde kopier hentet fra et lokalt gemt arkiv. Det er især nyttigt i tilfælde, hvor Windows Ressourcebeskyttelse (WRP) filer er blevet ødelagt.

Et andet relevant værktøj, der hjælper dig med at løse dette problem, i dette tilfælde, er DISM (Implementering af billedservice og -styring).Dette indbyggede værktøj er især godt i tilfælde, hvor fejlen lettes af et problem med en WU-komponent eller inde i System Update Readiness Tool.

Da begge disse værktøjer er rettet mod at reparere forskellige vigtige Windows-komponenter, anbefaler vi stærkt, at du implementerer begge for at sikre, at du dækker alle mulige aspekter, der kan udløse 'VSS-tjenesten lukker ned på grund af inaktiv timeout' .

Her er en hurtig guide til kørsel af både SFC- og DISM-scanninger fra et forhøjet CMD-vindue:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Cmd” inde i et tekstfelt, og tryk på Ctrl + Skift + Enter for at åbne en forhøjet kommandoprompt. Når du bliver bedt om af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.
 2. Når du er inde i den forhøjede kommandoprompt, skal du skrive følgende kommandoer i rækkefølge og trykke på Enter efter hver enkelt for at starte en DISM-scanning:
  Dism.exe / online / oprydningsbillede / scanhealth Dism.exe / online / oprydningsbillede / gendan sundhed

  Bemærk: Den første kommando scanner dit system for uoverensstemmelser, mens den anden starter reparationsprocessen. Hvis der ikke findes nogen sundhedsmæssige problemer fra den første kommando, er der ingen mening i at køre '/ Restorehealth', og du skal springe direkte til trin 3. Sørg også for, at du har forbindelse til en stabil internetforbindelse, inden du starter en DISM-scanning.

 3. Når scanningen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om problemet blev løst ved at kontrollere Event Viewer for nye VSS-fejl, når den næste opstartssekvens er afsluttet. Hvis de samme begivenheder stadig dukker op, skal du gå ned til næste metode nedenfor.
 4. Følge efter Trin 1 igen for at åbne en anden forhøjet kommandoprompt. Skriv derefter følgende kommando, og tryk på Gå ind at indlede en Systemfilkontrol (SFC) scanning:
  sfc / scannow

  Vigtig.: Hvis du forsøger at stoppe denne scanning, mens den kører, risikerer du at forårsage andre systemfilfejl. Så luk ikke CMD-vinduet eller genstart computeren under ingen omstændigheder, før processen er afsluttet.

 5. Når scanningen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om fejlen er løst ved næste systemstart.

Hvis du stadig støder på 'VSS-tjenesten lukker ned på grund af inaktiv timeout' fejl, gå ned til næste metode nedenfor.

Metode 3: Brug af et systemgendannelsespunkt

Hvis ingen af ​​metoderne ovenfor har hjulpet dig med at slippe af med det irriterende 'VSS-tjenesten lukker ned på grund af inaktiv timeout'begivenheder, er det sandsynligt, at du har et alvorligt korruptionsproblem, der ikke kan løses konventionelt.

I dette tilfælde anbefaler vi, at du bruger Systemgendannelse - et værktøj, der er i stand til at løse de fleste problemer, der efterlader en tilbagevendende fejlmeddelelse. Systemgendannelsesfunktioner ved at gendanne hele din Windows-installation til en sund tilstand, hvor problemet ikke opstår.

Men for at denne operation skal fungere, skal du have et tidligere oprettet systemgendannelsespunkt, når problemet ikke opstod. Heldigvis er Windows automatisk konfigureret til at oprette gendannelse snapshots er faste intervaller, så medmindre du ændrede standardadfærden, skal du være i stand til at følge instruktionerne nedenfor.

Vigtig: Husk, at dit system gendannes til den nøjagtige tilstand, det var, da øjebliksbillede blev oprettet. Dette betyder, at enhver app / spilinstallation, brugerpræferencer eller andre OS-ændringer vendes.

Hvis du beslutter at udføre en systemgendannelse, skal du følge instruktionerne nedenfor for at udføre en systemgendannelse:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Rstrui” inde i det nyopkomne tekstfelt og tryk Gå ind at åbne op for Systemgendannelse guiden.
 2. Klik på på startskærmen for Systemgendannelse Næste for at fortsætte til næste skærmbillede.
 3. Sørg derefter for at starte med at markere det felt, der er knyttet til Vis flere gendannelsespunkter. Vælg derefter et gendannelsesbillede af et øjebliksbillede, der er dateret, før problemet vises. Når det relevante punkt er valgt, skal du klikke på Næste igen for at gå videre til næste menu.
 4. Når du er kommet så langt, er værktøjet klar til at gå. For at starte processen skal du blot klikke på Afslut. Når du har gjort dette, genstarter din computer, og den ældre tilstand håndhæves ved næste systemstart.
 5. Når din computer er startet op igen, skal du besøge Event Viewer og se, om du stadig får VSS-fejlmeddelelser.