Vejledninger

Fix: Windows Update-fejl 0x80240017

Det0x80240017 fejl vises typisk efter en mislykket opdatering udført af WU (Windows Update) eller efter en mislykket installation af Visual C ++ - fordelbare pakker til Visual Studio. I nogle sjældne tilfælde kan problemet også produceres af en tredjeparts antiviruskonflikt.

Opdatering: Dette problem rapporteres også at forekomme med visse printerdrivere, der ikke opdateres via Windows Update.

Hvis du i øjeblikket støder på dette særlige problem, kan nedenstående metoder måske hjælpe. Vi har formået at identificere et par potentielle rettelser, som andre brugere i en lignende situation har brugt til at løse problemet. Følg hver potentielle løsning i rækkefølge, indtil du finder en løsning, der løser problemet0x80240017 fejl på din maskine.

Bemærk: Inden du følger nogen af ​​de potentielle rettelser nedenfor, skal du sørge for, at problemet ikke er forårsaget af en tredjeparts antiviruskonflikt. For at teste denne teori skal du enten deaktivere realtidsbeskyttelsen af ​​dit eksterne antivirus eller afinstallere det midlertidigt fra dit system.

Metode 1: Brug af Windows Update-fejlfinding

Selvom den indbyggede Windows Update-fejlfinding er kendt for at være uhensigtsmæssig, har flere brugere bekræftet, at hjælpeprogrammet faktisk har formået at rette0x80240017 fejl.

Her er en hurtig guide til åbning af Windows Update-fejlfinding og brug af den til at rette0x80240017 fejl:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en Run-boks. Skriv derefter “control.exe / navn Microsoft. fejlfinding”Og ramte Gå ind at åbne Fejlfinding skærm.

 2. Inde i Fejlfinding klik på Windows opdatering og vælg derefter Kør fejlfindingsværktøjet.

 3. Vent, indtil fejlfindingsprogrammet opdager potentielle problemer (hvis det gør det), og tryk derefter på Anvend denne rettelse knap.

 4. Derefter har du endnu en ventetid, indtil Windows anvender de automatiske reparationsstrategier. Vent, indtil processen er afsluttet, så kan du sikkert lukke Windows Update-fejlfinding.

Når processen er afsluttet, skal du prøve at udføre opdateringen / installationen igen og se om0x80240017 fejlen er løst. Hvis du stadig ser de samme symptomer, skal du fortsætte med Metode 2.

Metode 2: Nulstilling af Windows Update-komponenter

I betragtning af at dette primært er et Windows Update-problem, kan det typisk løses ved at nulstille WU (Windows Update) -komponenterne manuelt. Fra alle metoderne i denne vejledning havde denne metode den højeste grad af succes med at løse problemet0x80240017 fejl for andre brugere, der støder på det samme problem.

Denne metode involverer brug af en forhøjet kommandoprompt til manuelt at nulstille Windows-opdateringskomponenterne. Selvom det kræver, at du bliver ret teknisk, tilbyder vi vejledning hvert trin på vejen. Her er hvad du skal gøre:

 1. Gå til Windows Start-bjælke i nederste venstre hjørne og søg efter “cmd“. Højreklik derefter på Kommandoprompt og klik på Kør som administrator for at åbne en forhøjet kommandoprompt.

  Bemærk: Udførelse af de næste trin i et almindeligt kommandopromptvindue fungerer ikke, da du ikke har de nødvendige tilladelser. Sørg for, at kommandoprompten, du åbner, er forhøjet.

 2. Indsæt følgende kommandoer i den forhøjede kommandoprompt og tryk Gå ind. Du kan enten indsætte dem alle på én gang eller skrive og køre hver enkelt individuelt.net stop wuauserv

  net stop cryptSvc

  net stop bits

  net stop msiserver

  ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old

  ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 catroot2.old

  net start wuauserv

  net start cryptSvc

  netto startbits

  net start msiserver

  pause

 3. Luk kommandopromptvinduet, og prøv at udføre opdateringen / installationen igen for at se, om problemet er løst.

Hvis du stadig støder på det samme problem, skal du flytte til Metode 3.

Metode 3: Installation af printerdriveren manuelt (hvis relevant)

Nogle brugere har rapporteret, at0x80240017 fejl kan også forekomme, når Windows Update ikke opdaterer en printerdriver. Dette er en ganske almindelig begivenhed med Canon- og HP-printere. Når dette sker, vises en lignende besked inde i Windows Update-skærmen:

HP driveropdatering til HP LaserJet M1530 MFP Series PCL 6 - Fejl 0x80240017

Hvis du også støder på0x80240017 fejl på grund af en dårlig printerdriverinstallation, er rettelsen ret enkel. De fleste brugere, der støder på dette særlige scenario, lykkedes at løse problemet ved manuelt at installere den nyeste version af driveren. Her er en hurtig guide til at gøre dette:

 1. Lad os først afinstallere alle komponenter fra din gamle printerdriver. For at gøre dette skal du trykke på Windows + R at åbne en Løb boks, skriv “appwiz.cpl”Og ramte Gå ind at åbne Programmer og funktioner.

 2. I Programmer og funktioner, rul gennem applikationslisten og afinstaller driverpakken, der er knyttet til din printerproducent ved at højreklikke og vælge Afinstaller.
 3. Følg vejledningen på skærmen for at fjerne driverpakken fra dit system, og genstart derefter din maskine.
 4. Når din computer er startet igen, skal du besøge printerproducentens websted og downloade den nyeste driverversion, der er knyttet til din printermodel.
 5. Åbn installationsprogrammet, og følg vejledningen for at installere den nyeste printerdriver, og genstart derefter din computer igen.
 6. Når din computer er startet op igen, skal printerdriveren fungere korrekt, og0x80240017 fejl skal ikke længere vises i Windows Update.

Hvis denne metode ikke lykkedes eller ikke kunne anvendes, skal du gå ned til metode 4.

Metode 4: Kørsel af en SFC-scanning og en DISM-kommando

Som nogle brugere har påpeget, er0x80240017 fejl kan også ske på grund af nogle underliggende systemfilkorruption. For at teste denne teori, lad os bruge et Microsoft-udviklet værktøj til at scanne dit system for korruptionshændelser og rette dem.

Systemfilkontrol (SFC)er et indbygget Windows-værktøj, der scanner for beskadigede systemfiler, der muligvis forårsager korruptionsrelaterede problemer. Hvis der findes uoverensstemmelser under denne scanning, erstatter værktøjet automatisk de beskadigede filer med nye og sunde.

Her er en hurtig guide til at udløse en SFC-scanning med håb om at rette op på0x80240017 fejl.

Bemærk: Hvis disse første trin ikke giver resultater, skal du følge trinnene direkte nedenfor for at implementere DISM.

 1. Adgang til Windows Start bjælke (nederste venstre hjørne) og søg efter “cmd“. Højreklik derefter på Kommandoprompt og klik på Kør som administrator for at åbne en forhøjet kommandoprompt.

 2. Skriv i den forhøjede kommandoprompt sfc / scannow og tryk på Gå ind for at starte scanningen.

 3. Vent, indtil processen er afsluttet. Husk, at afhængigt af dit systems specifikationer og din harddiskplads, kan denne proces tage lidt under 20 minutter eller langt over den.
 4. Når processen er afsluttet, skal du kontrollere rapporten for at se, om der er afhjulpet uoverensstemmelser. Men uanset resultatet skal du genstarte din computer for at se, om problemet er løst.

  Bemærk: Bare rolig for meget, hvis den endelige rapport ikke indeholder nogen faste uoverensstemmelser. SFC-scanningen har for vane at rette korrupte filer uden at rapportere den.

Når du er computerstart igen, skal du se, om0x80240017 fejl er løst. Hvis du stadig ser de samme problemer, skal du fortsætte med de næste trin i implementeringen af ​​DISM.

Det Implementeringsbilledservice og -styring (DISM) er endnu et kommandolinjeværktøj, der er i stand til at rette systemfilkorruption. Modsat SFC-scanningen, der bruger en lokal sikkerhedskopi til at erstatte de beskadigede filer, bruger DISM en WU-komponent til at downloade sunde filer fra internettet. Med dette i tankerne skal du sørge for, at din internetforbindelse er stabil, inden du begynder at følge nedenstående trin:

 1. Klik på Windows Start bjælke (nederste venstre hjørne) og søg efter “cmd”Eller "kommandoprompt". Højreklik derefter på Kommandoprompt og klik på Kør som administrator at åbne en forhøjet Kommandoprompt.

 2. Indsæt følgende DISM-kommando i den forhøjede kommandoprompt, og tryk på Gå ind:

  DISM / Online / Oprydningsbillede / ScanHealthBemærk Hvad denne kommando gør, er at scanne det aktuelt anvendte Windows-billede for enhver underliggende korruption.

 3. Når kontrolprocessen er afsluttet, skal du skrive til følgende kommando og trykke Gå ind:

  DISM.exe / Online / Oprydningsbillede / RestorehealthBemærk Denne type DISM-scanning udfører automatisk reparationsstrategier på enhver korruptionsplaget fil, som den formår at finde.

 4. Når processen er færdig, skal du lukke den forhøjede kommandoprompt og genstarte din computer. Kontroller derefter, om problemet er løst, når din computer starter op igen.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found