Vejledninger

Fix: Kun en forekomst af wusa.exe har tilladelse til at køre

Denne type Windows-opdateringsfejl er for det meste forbundet med de ældre versioner af Windows-operativsystemet, og det er den mest almindelige på Windows 7 OS. At udføre opdateringer på ældre versioner af Windows OS var bestemt sværere end det er nu, og der var altid en risiko for at modtage tilfældige fejlkoder.

Fejlen "Kun en forekomst af wusa.exe får lov til at køre" kan løses på en række forskellige måder, og den forekommer i forskellige scenarier såsom opdatering af Internet Explorer, installation af en uafhængig opdatering manuelt osv. Derfor er det vigtigt for at holde styr på alle metoder og prøve dem så hurtigt som muligt.

Løsning 1: Deaktiver dit tredjepartsantivirus

Tredjeparts sikkerhedsværktøjer kan stort set ødelægge alt det sjove og forårsage alle typer fejl på brugernes computere. Disse fejl er ikke så almindelige, men når de ser ud, er den virkelige årsag meget vanskelig at finde, men alligevel let at løse.

Du bliver nødt til at deaktivere eller afinstallere tredjeparts antivirusværktøjer, før du starter processen, der kaster fejlen. Fejlen opstår for det meste hos McAfee-brugere, hvis instruktionerne er til dem. Trin er meget ens fra antivirus til et andet.

 1. Åbn din McAfee antivirus-brugergrænseflade ved at dobbeltklikke på dens ikon på skrivebordet eller ved at dobbeltklikke på dets ikon i nederste højre del af din proceslinje.
 2. Fra startsiden skal du klikke på Real-Time Scanning under Virus- og Spyware-beskyttelse, som åbner et nyt vindue.

 1. Under realtidsscanning: På skærmen øverst i vinduet skal du klikke på Sluk, og vælg den tid, du har brug for maksimalt, før du klikker på Sluk.
 2. Kontroller, om fejlen stadig vises.

Løsning 2: Kontroller task manager for en anden forekomst af “wusa.exe”

Da navnet på fejlkoden er ret selvforklarende, ville en mulig løsning være at kontrollere, om der er en anden forekomst af wusa.exe, der kører og forhindrer dig i at fortsætte med den ønskede opdatering. Denne metode er ikke altid vellykket, men det er meget let at tjekke den ud.

 1. Brug Ctrl + Shift + Esc-tastekombinationen for at hente Task Manager. Alternativt kan du bruge Ctrl + Alt + Del-tastekombinationen og vælge Task Manager fra menuen. Du kan også søge efter det i menuen Start.

 1. Klik på Flere detaljer for at udvide task manager og søge efter wusa.exe-posten, der vises på listen under fanen Processer i Jobliste. Hvis du ser flere poster, skal du højreklikke på dem og vælge indstillingen Afslut opgave i den kontekstmenu, der vises.
 2. Klik på Ja for at få vist meddelelsen: “ADVARSEL: Afslutning af en proces kan medføre uønskede resultater inklusive tab af data og system ustabilitet….”

 1. Genstart computeren, og kontroller, om du er i stand til at fortsætte uden at modtage den samme fejl nu.

Løsning 3: Kontroller status for Windows Installer Service

Hvis der er noget galt med Windows Installer Service, er det naturligt at forvente, at eventuelle problemer med det vil påvirke enhver mulig installation eller opdatering. Heldigvis er det ret nemt at genstarte eller reparere en service, og det er det, der gør denne metode meget vellykket blandt brugerne.

 1. Åbn dialogboksen Kør ved hjælp af Windows-tast + R-tastekombination. Skriv “services.msc” uden anførselstegn i dialogboksen Kør, og klik på OK.

 1. Find Windows Innstaller Service, højreklik på dem og vælg Egenskaber.
 2. Sørg for, at indstillingen under Starttype i Windows Store Services 'Egenskaber er indstillet til Automatisk.
 3. Hvis tjenesten stoppes (du kan kontrollere det lige ved siden af ​​servicestatusmeddelelsen), kan du starte den med det samme ved at klikke på Start-knappen.

Du får muligvis følgende fejlmeddelelse, når du klikker på Start:

“Windows kunne ikke starte Windows installeret service på lokal computer. Fejl 1079: Den konto, der er angivet for denne tjeneste, adskiller sig fra den konto, der er angivet for andre tjenester, der kører i samme proces. ”

Hvis dette sker, skal du følge instruktionerne nedenfor for at rette det.

 1. Følg trin 1-3 fra instruktionerne ovenfor for at åbne egenskaberne for Windows Update Service.
 2. Naviger til fanen Log på, og klik på knappen Browser ....

 1. Indtast din computers navn under feltet "Indtast objektnavnet, der skal vælges", og klik på Kontroller navne, og vent på, at navnet bliver godkendt.
 2. Klik på OK, når du er færdig, og skriv administratoradgangskoden i feltet Adgangskode, når du bliver bedt om det.

Bemærk: En anden nyttig ting, du kan udføre med Windows Installer Service, er at omregistrere den og kontrollere, om det løste problemet. Dette tager også et øjeblik, og det kan faktisk løse problemet.

 1. Klik på menuen Start, og skriv følgende kommando i den, før du trykker på Enter for at køre den:

% windir% \ system32 \ msiexec / unregserver

 1. Nu behøver du kun at gentage den samme proces kun denne gang med kommandoen nedenfor:

% windir% \ system32 \ msiexec / regserver

 1. Sørg for at give administratortilladelser, hvis du bliver bedt om det. Kontroller, om problemet med wula.exe stadig vises.

Løsning 4: Installer opdateringen manuelt

Desværre ser det ud til, at den eneste måde at løse dette problem til tider på er at tage sagen i egne hænder og installere opdateringen manuelt, hvis den automatiske proces simpelthen ikke fungerer for dig. Held og lykke! Installationsprocessen er noget mere kompliceret, men det er ikke noget for svært, og du ender med en fuldt opdateret pc.

 1. Naviger til denne side, og find den seneste Service Stack-opdatering til din version af Windows 7. Den aktuelle version vises med fed skrift. Sørg for at installere opdateringerne fra top til bund og være tålmodig, før de er færdige.

 1. Disse opdateringer er et must, hvis du vil undgå den endeløse søgning efter nye opdateringer på din computer, da disse opdateringer indeholder den opgraderede version af Update Agent, hvilket betyder, at du ikke vil kæmpe med de fremtidige opdateringer.
 2. Download filerne til din computer, luk alle programmer, kør filerne, og følg instruktionerne på skærmen for at fuldføre opdateringen. Kontroller, om søgningen efter opdateringer er vellykket, og om “wusa.exe” -fejlen stadig vises.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found