Vejledninger

Fix: CPU'en er blevet deaktiveret af gæsteoperativsystemet

Flere brugere har klaget over at få "CPU er blevet deaktiveret af gæstens operativsystem" -fejl når du prøver at spille en virtuel maskine inde i VMware Workstation-applikation. De mest berørte brugere rapporterer, at problemet pludselig begyndte at opstå, efter at billedet fungerede fint for. Dette ser ikke ud som en OS-specifik fejl, da brugere har rapporteret, at dette sker med Linux-, MacOS- og Windows-billeder.

Hvad forårsager CPU'en er blevet deaktiveret af gæstens operativsystemfejl

Vi undersøgte dette særlige problem ved at se på forskellige brugerrapporter. Som det viser sig, er der flere scenarier, der vil føre til fremkomsten af ​​dette særlige problem. Her er en liste over almindelige scenarier, der vides at udløse denne fejlmeddelelse:

 • Gæstemaskinen kan ikke starte korrekt - De mest almindelige årsager til denne fejl er et diskkonfigurationsproblem eller et for nylig korruptionsproblem på din gæstemaskine, der gjorde den ubrugelig.
 • VT-X er ikke aktiveret fra BIOS-indstillinger - En anden grund til, at dette problem opstår, er, når VT-X-teknologien (også kendt som Intel Virtualization) - som VMware Workstation har brug for - er deaktiveret fra BIOS-indstillingerne.
 • CPU-id overtræder licensaftalen - Der er flere scenarier, hvor OS-billedet ikke længere kan starte, fordi softwaren registrerer en inkompatibel CPU. Dette kan løses ved at maskere CPU-id'et.

Hvis du kæmper for at løse dette særlige problem, giver denne artikel dig et par fejlfindingsmetoder, der kan hjælpe din sag. Nedenfor har du et par metoder (med trinvis vejledning), som andre brugere i en lignende situation med succes har brugt for at få problemet løst.

For at få de bedste resultater skal du følge nedenstående metoder i rækkefølge, indtil du støder på en løsning, der lykkes med at løse problemet for dig. Lad os begynde!

Metode 1: Aktivér VT-X (Intel Virtualization) fra BIOS-indstillinger

Da dette er et af de mest almindelige scenarier, skal vi starte med at sikre, at VT-X er aktiveret i dine BIOS-indstillinger. Din maskine har muligvis leveret med VT-X deaktiveret som standard, en tredjepartsapplikation har muligvis gjort det for dig, eller du har muligvis tidligere deaktiveret teknologien manuelt.

Under alle omstændigheder inkluderer hver bundkortproducent en mulighed for at deaktivere eller aktivere VT-X-teknologien i deres BIOS-indstillinger. Det er bare et spørgsmål om at finde ud af den nøjagtige vej til at gøre det.

Husk, at de nøjagtige trin for at få adgang til BIOS-indstillingen vil være forskellige alt efter dit bundkortproducent. Men der er nogle fælles grunde - du bliver nødt til at trykke på BIOS (OPSÆTNING) tast under den indledende opstartsprocedure for at få adgang til din BIOS-indstillinger.

Typisk er BIOS-nøglen enten en af F-taster (F2, F4, F8, F10, F12) eller Dell-nøglen (til Dell-computere). Hvis du ikke kender dinBIOS-nøgle, kan du få øje på det under den allerførste skærm (kaldet SETUP). Derudover kan du søge efter din specifikke BIOS-nøgle online i henhold til din bundkortmodel.

Når du først har fået adgang til dine BIOS-indstillinger, kan du typisk finde Virtualization Technology-posten angivet som VTx / VTd. Aktivér det, gem ændringerne i dine BIOS-indstillinger, og genstart din maskine.

Ved næste opstart skal du åbne det samme billede i VMware Workstation og se, om problemet er løst. Hvis du stadig støder på det samme problem, skal du gå ned til den næste metode nedenfor.

Metode 2: Udførelse af en CPU-ID-maskeringsprocedure

Det“CPU er deaktiveret af gæstens operativsystem”fejl kan også opstå, hvis en sikkerhedskontrol deaktiverer processoren - hvis der findes en ikke-velkomnet processor. Dette sker typisk, hvis du forsøger at flytte billedet fra en maskine med en Ivy Bridge arkitektur til en anden med Sandy Bridge arkitektur (eller omvendt).

Når dette scenarie opstår, nægter dit system at starte billedet op, medmindre CPU-id er maskeret. Denne ændring kan udføres ret let, hvis du har VMware ESXi eller et andet premiumprodukt, men med VMware-arbejdsstation er der ingen GUI-mulighed for at gøre dette.

Der er dog en måde at maskere CPU-id'et ved at ændre billedets VMX-fil. For at gøre dette skal du bruge en kraftfuld teksteditor som Notesblok ++. Her er en trinvis vejledning til, hvordan du redigerer VMX-filen af ​​billedet for at løse“CPU er deaktiveret af gæstens operativsystem”fejl:

 1. Sørg for, at du har det Notesblok ++ installeret på dit system. Hvis du ikke gør det, skal du besøge dette link (her), og klik på Hent knappen for at downloade den eksekverbare installation.
 2. Åbn den eksekverbare installation af Notepad ++, og følg vejledningen på skærmen for at installere den på dit system.
 3. Når teksteditoren er installeret, skal du sørge for, at tilstanden for dit billede er indstillet til Slukket (ikke suspenderet). Du kan gøre dette ved at klikke på rullemenuen, der er knyttet til Afspil-ikon og vælge Luk gæst fra listen.
 4. Sørg derefter for, at gæstemaskinen er valgt, og klik derefter på Rediger indstillinger for virtuel maskine (fra højre rude).
 5. I menuen Virtual Machine Settings skal du vælge fanen Hardware og derefter klikke på Harddisk (SCSI) enhed. Flyt derefter til højre rude og se den nøjagtige placering af Diskfil. Enten kopierer det, eller gemmer det i din hukommelse, da du bliver nødt til at komme til den vej i næste trin.
 6. Åbn Stifinder (eller Finder-appen, hvis du bruger Mac), og naviger til Diskfil Beliggenhed. Du skal se en masse forskellige filtyper. Blandt dem skal du finde en fil, der har .vmx udvidelse. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Redigere med Notesblok ++.

  Bemærk: Hvis du bruger Windows 10, og du ikke kan se udvidelserne i File Explorer, skal du åbne fanen Vis ved hjælp af båndet øverst og sørge for, at feltet tilknyttet Filnavneudvidelser er kontrolleret.

 7. Når .vmx-filen er åbnet med Notepad ++, skal du rulle ned til bunden af ​​konfigurationsfilen og indsætte følgende kodelinje:
  cpuid.1.eax = “0000: 0000: 0000: 0001: 0000: 0110: 1010: 0101 ″
 8. Når kodelinjen er indsat i slutningen af ​​dokumentet, skal du trykke på Ctrl + S for at gemme ændringerne og lukke Notepad ++.
 9. Start den virtuelle maskine igen fra Wmware Workstation Player-applikationen. Gæstemaskinen skal starte med succes uden“CPU er deaktiveret af gæstoperativsystemet”fejl besked.

Hvis denne metode ikke lykkedes, skal du gå ned til den endelige metode nedenfor.

Metode 3: Oprettelse af en ny virtuel maskine

Hvis de to ovennævnte metoder ikke gjorde det muligt for dig at løse problemet“CPU er deaktiveret af gæstens operativsystem”fejl, har du enten et diskkonfigurationsproblem, eller du har for nylig udført en handling, der ødelagde din virtuelle maskine.

Men uanset hvad der forårsagede fejlen, kan du løse den ved at oprette en ny gæstemaskine fra bunden. Men husk, at det betyder, at du mister alle data, der er gemt i gæstemaskinen.

Hvis du beslutter dig for at gøre dette, er her en hurtig guide til oprettelse af en ny virtuel maskine:

 1. Åbn VMware Workstation, vælg Hjem skærm fra venstre rude, og klik derefter på Opret en ny virtuel maskine fra højre rude.
 2. Vælg derefter Installationsdiskbilledfil (ISO) skifte og slå på Gennemse for at vælge billedet. Guiden registrerer automatisk operativsystemet og forbereder sig på Nem installation operation. Når ISO-filen er indlæst, skal du klikke på Næste knap.
 3. Indsæt de nødvendige legitimationsoplysninger, og tryk på Næste knappen igen.
 4. Navngiv din nye virtuelle maskine, og angiv en placering til den. Tryk derefter på Næste knappen igen.
 5. Angiv dit ønskede Disk kapacitet ved at vælge Maksimal diskstørrelse og beslutte lagringsmetoden. Klik derefter på knappen Næste igen.
 6. Endelig ramte Afslut knap for at oprette den nye virtuelle maskine.

Du vil være i stand til at køre den nye gæstemaskine uden at se“CPU er deaktiveret af gæstens operativsystem”fejl under initialen Støvle procedure.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found