Vejledninger

Fix: Windows 10 proceslinje ikoner mangler

Startmenuen er alt i Windows 10. Det kan være et stort problem for brugerne, hvis det pludselig holder op med at arbejde. Det bliver næsten umuligt at gøre noget på din pc og kan medføre mange forsinkelser i dit arbejde.

Den vigtige proceslinje kom tilbage i Windows 10, men det var ikke, hvad nogle af brugerne forventede. Mange rapporterede, at deres proceslinje frøs eller ikke viste nogen ikoner. Vi kørte nogle diagnostiske tests og kom op med en liste over mulige løsninger. Arbejd dig ned fra toppen og forhåbentlig løses dit problem på ingen tid.

Løsning 1: Kørsel af systemfilkontrol

System File Checker (SFC) er et hjælpeprogram til stede i Microsoft Windows, der giver brugerne mulighed for at scanne deres computere for korrupte filer i deres operativsystem. Dette værktøj har været der i Microsoft Windows siden Windows 98. Det er et meget nyttigt værktøj til at diagnosticere problemet og kontrollere, om der er problemer, der skyldes korrupte filer i Windows.

Vi kan prøve at køre SFC og se, om vores problem bliver løst. Du får et af de tre svar, når du kører SFC.

 • Windows fandt ingen integritetskrænkelser
 • Windows Ressourcebeskyttelse fandt korrupte filer og reparerede dem
 • Windows Ressourcebeskyttelse fandt korrupte filer, men kunne ikke rette nogle (eller alle) af dem
 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “taskmgr”I dialogboksen og tryk Enter for at starte din computers task manager.
 2. Klik nu på File option til stede øverst til venstre i vinduet og vælg “Kør ny opgave”Fra listen over tilgængelige indstillinger.

 1. Skriv nu “powershell”I dialogboksen og kontrollere muligheden nedenunder, der siger “Opret denne opgave med administrative rettigheder”.

 1. Når du er i Windows Powershell, skal du skrive “sfc / scannow”Og ramte Gå ind. Denne proces kan tage noget tid, da hele din Windows-fil scannes af computeren og kontrolleres for korrupte faser.

 1. Hvis du støder på en fejl, hvor Windows siger, at den fandt en fejl, men ikke kunne rette dem, skal du skrive “DISM / Online / Oprydningsbillede / RestoreHealth”I PowerShell. Dette downloader de korrupte filer fra Windows-opdateringsserverne og erstatter de korrupte. Bemærk, at denne proces også kan tage noget tid i henhold til din internetforbindelse. Annuller ikke på noget tidspunkt, og lad det køre.

Hvis der blev registreret en fejl og blev rettet ved hjælp af ovenstående metoder, skal du genstarte din computer og kontrollere, om proceslinjen begyndte at fungere normalt.

Løsning 2: Geninstallation af Windows-applikationer.

De fleste af de Windows-indbyggede applikationer tillader afinstallation direkte fra deres egenskaber. Værktøjer som proceslinjen har dog ikke en sådan mulighed. Vi kan afinstallere sådanne applikationer med en PowerShell-cmdlet. Dette trick er også begrænset og giver dig ikke mulighed for at afinstallere andre vigtige applikationer som Microsoft Edge eller Cortana.

 1. Type PowerShell i dialogboksen i din startmenu. Højreklik på det første resultat, og vælg “Kør som administrator”.
 2. Nu vil vi indtaste en kommando, der geninstallerer alle standard Windows-applikationer. Hvis nogle allerede er installeret, springer det dem over og går videre til det næste. Kopier og indsæt den næste linje i din Windows PowerShell, og tryk på enter.

Get-AppxPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register“$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml”}

En genstart kan være nødvendig for at gennemføre de nødvendige ændringer. Genstart din computer og kontroller, om dette løste problemet for dig.

Løsning 3: Installer de nyeste Windows-opdateringer

Windows udruller vigtige opdateringer, der er målrettet mod fejlrettelserne i operativsystemet. En af bugs er vores sag; problemet med task manager. Hvis du holder tilbage og ikke installerer Windows-opdateringen, anbefaler vi, at du gør det. Windows 10 er det nyeste Windows-operativsystem, og nye operativsystemer tager meget tid på at blive perfekte i enhver henseende.

Der er mange problemer, der stadig afventer med OS, og Microsoft ruller hyppige opdateringer ud for at målrette disse problemer.

 1. Trykke Windows + S knap for at starte startmenuens søgefelt. Skriv “i dialogboksenWindows opdatering”. Klik på det første søgeresultat, der kommer frem.

 1. Når du er i opdateringsindstillingerne, skal du klikke på knappen, der siger “Søg efter opdateringer”. Nu kontrollerer Windows automatisk for tilgængelige opdateringer og installerer dem. Det kan endda bede dig om en genstart.

 1. Efter opdatering skal du genstarte din computer og kontrollere, om dit problem er løst.

Løsning 4: Genstart Windows Stifinder

Dette er en simpel løsning, der fungerede for mange mennesker. Hvis problemet med proceslinjen ikke er så kritisk, skal denne metode rette det med det samme. Vi behøver ikke at blande os med andre systemindstillinger og bare genstarte windows explorer.

 1. Trykke Windows + R for at applikationen Kør kan starte. Skriv “taskmgr”I dialogboksen for at starte task manager.
 2. Naviger til Fanen Processer og søg efter processen med “Windows Stifinder”.
 3. Højreklik på processen, og vælg Genstart. Dette genstarter din Windows Explorer og starter alle de åbnede filer / mapper efter opdatering. Du skal gemme dit arbejde, hvis udforskeren går ned ved genstart.

Løsning 5: Omregistrering af proceslinjen

Vi kan prøve at genregistrere proceslinjen i dit operativsystem ved hjælp af Windows PowerShell. Denne kommando er meget systemafhængig og kan forårsage et problem i dit operativsystem, hvis det ikke er installeret korrekt. Opret et gendannelsespunkt for din Windows, bare hvis ting går dårligt.

 1. Trykke Windows + R for at starte applikationen Kør. Skriv “taskmgr”I dialogboksen og tryk Enter for at starte din computers task manager.
 2. Klik nu på File option til stede øverst til venstre i vinduet og vælg “Kør ny opgave”Fra listen over tilgængelige indstillinger.

 1. Skriv nu “powershell”I dialogboksen og kontrollere muligheden nedenunder, der siger “Opret denne opgave med administrative rettigheder”.

 1. Når du er i PowerShell, skal du skrive

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registrer “$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml”}

 1. Efter udførelse af kommandoen skal du navigere til din filudforsker og åbne din lokale disk C. Naviger til følgende adresse

C: / Brugere / navn / AppData / Lokal /

Her navn er din kontos brugernavn.

 1. Find mappen med navnet “TileDataLayer”. Slet mappen. Hvis du ikke kan slette, og Windows beder om, at det allerede er i brug, skal du trykke på Windows + R og skrive “services.msc”. Find den tjeneste, der hedder “Tile Data model server”Og stop det. Gå nu tilbage til den nævnte adresse, og prøv at slette den igen.

 1. Kontroller, om din proceslinje begyndte at fungere som forventet. Du skal muligvis genstarte for at ændringerne skal træde i kraft.

Løsning 6: Oprettelse af en ny brugerkonto

Det er muligt, at din konto ikke opfylder de krav, der er angivet af UAC for at få adgang til proceslinjen korrekt. UAC er også kendt som User Access Control. Det er en infrastruktur udviklet af Microsoft. Det sikrer, at kun brugere, der er tillid til at bruge applikationer, kan få adgang til dem. Kun visse brugere kan få administrative rettigheder til at holde malware væk fra systemet. Hvis du har en begrænset konto på en computer og heller ikke har adgang til lommeregneren, betyder det, at der er en konflikt med UAC.

Du kan bede administratoren om at oprette dig en ny konto, eller hvis du har adgang til den administrative konto, skal du selv oprette en ny. Vi kan guide dig om, hvordan du opretter en ny konto, så alle kontoindstillingerne i den nye vil være de samme som din nuværende konto. På denne måde vil du ikke mærke nogen forskel og også få kørt lommeregneren perfekt.

 1. Åbn en administratorkonto. Type Indstillinger i startmenu-dialogboksen, og klik på Konti.

 1. Klik nu på “Familie og andre brugere”Valgmuligheder til stede i venstre side af vinduet.
 2. Når menuen er inde, skal du vælge “Føj en anden til denne pc”.

 1. Nu guider Windows dig gennem sin guide om, hvordan du opretter en ny konto. Når det nye vindue kommer frem, skal du klikke på “Jeg har ikke denne persons loginoplysninger”.

 1. Vælg nu indstillingen “Tilføj en bruger uden Microsoft”. Windows vil nu bede dig om at oprette en ny Microsoft-konto og vise et vindue som dette.

 1. Indtast alle detaljer, og vælg en let adgangskode, som du kan huske.
 2. Gå nu til Indstillinger> Konti> Din konto.
 3. I mellemrummet under dit kontobillede vil du se en mulighed, der siger “Log ind med en lokal konto i stedet”.
 4. Indtast dit nuværende adgangskode, når prompten kommer, og klik Næste.
 5. Indtast nu brugernavn og adgangskode til din lokale konto, og klik på “Log ud og afslut”.
 6. Nu kan du nemt skifte til en ny lokal konto og flytte alle dine personlige filer til den uden barrierer.
 7. Gå nu til Indstillinger> Konti> Din konto og vælg indstillingen “Log ind med en Microsoft-konto i stedet”.

 1. Indtast dit brugernavn og din adgangskode, og klik på Log ind.

 1. Nu kan du sikkert slette din gamle konto og fortsætte med at bruge denne. Kontroller, om din proceslinje blev bedre.

Løsning 7: Reparation af din Windows

Som en sidste udvej kan vi prøve at reparere din Windows. Det anbefales, at du sikkerhedskopierer dine data og gemmer alt dit arbejde, inden du fortsætter med denne proces. Denne proces kan også tage lidt tid, så det anbefales, at du starter den, når du er helt sikker på, at der ikke er nogen afbrydelser. Følg vores instruktion i vores artikel, der forklarer, hvordan du reparerer din Windows 10.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found