Vejledninger

Hvad er SBAMSvc.exe og skal jeg fjerne det?

Flere Windows-brugere har stillet os spørgsmål om en mystisk eksekverbar kaldet SBAMSvc.exe.Mens nogle brugere har opdaget det, efter at det blev markeret som en adware af en sikkerhedssuite, siger andre, at de konsekvent ser det i Task Manager som en af ​​de største CPU- og RAM-hoggers. Som det viser sig, findes den eksekverbare på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10.

Hvad er SBAMSvc.exe?

Efter at have undersøgt denne eksekverbare, viser det sig, at den legitime fil installeres sammen med Vipre Antivirus + Antispyware. Hjælpeprogrammet er underskrevet af Sunbelt-software og er beskrevet som et antivirus, antispyware, anti-rootkit og anti-malware tæt integreret i en enkelt sikkerhedsløsning. Det er den åndelige efterfølger af CounterSpy AntiSpyware.

Det SBAMSvceksekverbar er den største proces, der bruges af Vipre Antivirus - og den der bruger mest systemressourcer.

Den samme SBAMSvc.exe-fil kan dog også installeres af System Suite 9 og Ad-Aware - to andre antiviruspakker, der næsten er identiske med Vipre Antivirus. Begge er notorisk kendt for at hugge mange systemressourcer.

Husk, at de fleste brugere, der rapporterer problemer med denne specifikke eksekverbare, siger at den har automatisk indlæsningsfunktioner og ender med at blive indlæst, selv efter at de specifikt stoppede sin opstartstjeneste.

Er SBAMSvc.exe sikkert?

Mens den ægte SBAMSvc.exe ikke skal betragtes som en sikkerhedstrussel, rapporterer brugerne, at den opfører sig på samme måde som adwareprogrammer. Dette giver stadig ikke anledning til bekymring, medmindre du undersøger, og du finder ud af, at du har at gøre med malware i forklædning.

Da Windows-udgivelser blev mere sikre, havde malware-producenter ingen anden måde end at forsøge at skjule deres eksekverbare filer som legitime filer med forbedrede tilladelser for at kunne infiltrere systemer. Derfor er det så vigtigt at sikre, at du ikke har at gøre med en virus, der gemmer sig under navnet den legitime SBAMSvc.exe fil.

I scenarier som dette er der flere forskellige trin, du skal følge for at eliminere muligheden for en virusinfektion.

Først skal du overveje din særlige situation. Hvis du tidligere har installeret Vipre Antivirus, System Suite 9 eller Ad-Aware, chancerne er, at du har at gøre med den legitime eksekverbare, selvom det kun er en restfil.

Men hvis du ikke ved noget om nogen sinde at installere nogen af ​​disse sikkerhedssuiter, skal du undersøge, om filen er legitim. I dette tilfælde er det bedste sted at starte at se placeringen. Tryk på for at se placeringen Ctrl + Skift + Esc for at åbne Task Manager.

I Task Manager skal du vælge fanen Processer og derefter rulle ned og identificere SBAMSvc.exefil. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Åbn filplacering fra den nyligt viste kontekstmenu.

Hvis placeringen er anderledes end “Programfiler \ Ad-Aware Antivirus”, “Programfiler \ VIPRE \” eller “\ Program Files \ SystemSuite9 \" og du ikke installerede sikkerhedspakken et tilpasset sted, der er stor chance for, at du har at gøre med en sikkerhedstrussel.

Hvis filen er placeret et mistænkeligt sted, er den bedste fremgangsmåde at uploade filen til en viradatabase for at afgøre, om det helt sikkert er en sikkerhedstrussel eller ej. For at gøre dette skal du besøge dette link (her) og upload SBAMSvc.exefil. Start derefter analysen, og vent på, at resultaterne genereres.

Bemærk: Hvis analysen ikke fandt nogen sikkerhedstrusler, skal du springe afsnittet "Håndtering af sikkerhedstruslen" over og gå direkte til ‘Skal jeg fjerne SBAMSvc.cxe?”,da du allerede har bekræftet, at du har at gøre med en legitim fil.

Hvis analysen afslørede nogle sikkerhedsmæssige bekymringer, skal du gå videre til næste afsnit nedenfor, hvor vi viser en strategi til fjernelse af virus, der hjælper dig med at slippe af med infektionen.

Håndtering af sikkerhedstruslen

Hvis den SBAMSvc.exefilen ikke var placeret et sikkert sted, og den virusinspektion, du gjorde med VirusTotal, afslørede nogle sikkerhedsproblemer, vi anbefaler stærkt, at du installerer en sikkerhedsscanner, der er i stand til at identificere og håndtere malwareinfektionen.

Virus som denne med tilsløringsfunktioner er typisk vanskelige at opdage, og ikke alle sikkerhedssuiter kan håndtere dem ordentligt. Det hjælper, hvis du har en betalt AV-klient, men hvis du ikke har det, anbefaler vi, at du udfører en dyb scanning med Malwarebytes. det er helt gratis og hjælper dig med at identificere og fjerne langt størstedelen af ​​malware, der kan køres med tilsløringsfunktioner.

Det lykkedes os endda at finde nogle omtaler af brugere, der formåede at rense denne fil ved hjælp af Malwarebytes. Hvis du ikke ved, hvordan du udfører en dyb scanning med Malwarebytes, skal du følge instruktionerne (her) for trin til at slippe af med virusinfektionen.

Hvis scanningen afslører infektionen og fjerner den med succes, skal du gå ned til næste afsnit og se om SBAMSvc.exevises stadig i Task Manager med høj ressourceforbrug. Hvis det er tilfældet, skal du gå ned til næste afsnit nedenfor.

Skal jeg fjerne SBAMSvc.exe?

Hvis du tidligere har bekræftet, at du ikke har at gøre med et sikkerhedsbrud, og du stadig vil fjerne SBAMSvc.exe,du kan gøre det uden at frygte nogen konsekvenser for dit operativsystems funktion.

Som vi tidligere etablerede, SBAMSvc.exetilhører en tredjeparts sikkerhedssuite, så sletning har ikke nogen indvirkning på din pc (bortset fra at miste muligheden for at bruge det tredjepartsantivirus, der bruger filen).

Hvis du er fast besluttet på at fjerne SBAMSvc.exefølg instruktionerne i det næste afsnit nedenfor.

Sådan fjernes SBAMSvc.exe?

Hvis du har foretaget alle ovenstående verifikationer for at bekræfte, at den fil, du har at gøre med, er ægte, er alt, hvad der er tilbage at gøre nu, at fjerne den konventionelt. Men husk, at hvis du beslutter dig for blot at slette den eksekverbare, er chancerne for, at den vises igen i din Jobliste efter et stykke tid med samme grad af ressourceforbrug.

Flere berørte brugere har bekræftet, at SBAMSvc.exefilen har regenerative funktioner - Hvis du kun fjerner denne proces og lader resten af ​​sikkerhedspakken være intakt, vil værktøjet genskabe processen.

For at forhindre dette sker skal du fjerne SBAMSvc.exesammen med dets overordnede ansøgning. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved at bruge menuen Programmer og funktioner. Her er en hurtig guide med alt hvad du skal gøre:

  1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Når du er inde i Løb vindue, skriv “appwiz.cpl”Og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktionervindue.
  2. Når du er inde i Programmer og filer vindue, rul ned gennem listen over applikationer og find den 3. parts AV-suite, der blev installeret sammen med Vipre Antivirus, System Suite 9 eller Ad-Aware.
  3. Så snart det lykkes dig at finde det, skal du højreklikke på det og vælge Afinstaller fra den nyligt dukkede kontekst-menu.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at afslutte afinstallationen, genstart computeren og se om SBAMSvc.exevises ikke længere inde i Jobliste ved næste systemstart.