Vejledninger

Hvad er 'gamebarpresencewriter.exe' og hvordan man deaktiverer det

I de seneste opdateringer frigav Microsoft en funktion, der hedder "Game Bar" i Windows, som giver brugerne mulighed for at registrere deres oplevelse, når de spiller spil. Dette er en meget nyttig funktion og bliver praktisk, da du ikke behøver at forlade spillet eller aktivere et tredjepartsprogram til at optage din session. I stedet starter spilbjælken automatisk, når du spiller et spil og lader dig bruge værktøjer ved hjælp af genvejstaster. Den eksekverbare 'gamebarpresencewriter'Er processen til udførelse af Game Bar-funktionaliteten.

Du kan nemt få adgang til Game Bar, når du spiller et hvilket som helst spil ved at trykke på Windows + G. Det indeholder muligheder for at tage et skærmbillede, optage dit gameplay eller hurtigt starte Xbox-applikationen.

Der var dog mange brugere, der rapporterede, at denne applikation forårsagede unormal brug af CPU eller hukommelse, hver gang de startede et spil på deres computere. Desuden var der også tilfældet, hvor en fejl dukkede op, fordi Game Bar-filerne ikke var tilgængelige i systemet til brug. Når man holdt fejl til side, var der alvorlige tilfælde af, at folk ikke kunne deaktivere Game Bar fra at starte sig selv, når de åbnede et spil.

Der er et par løsninger til løsning af disse problemer. Hvis du oplever høj CPU- eller hukommelsesforbrug, når du spiller spil, kan vi prøve at deaktivere spilbjælken og kontrollere, om dette løser problemet. Hvis dette ikke fungerer, kan vi prøve at deaktivere hele DVR-enheden og spilbjælken fra registreringsdatabaseindstillinger på din computer. Bemærk, at du har brug for administrative rettigheder for at udføre løsningen.

Det skal også bemærkes, at nogle Xbox-spil er afhængige af spil-DVR for deres problemfri drift. Hvis du deaktiverer det, kan de blive ustabile og producere uventede fejl. Hvis de gør det, kan du altid tilbagekalde ændringerne ved hjælp af samme metode.

Løsning 1: Slå Game Bar fra i Xbox-appen

Game Bar er primært en funktion i Xbox-applikationen, der findes i din Windows. Vi vil først prøve at deaktivere Game Bar direkte fra Xbox-applikationen og se om dette gør nogen forskel. Hvis dette ikke virker, overvejer vi at deaktivere Xbox DVR eller Game Bar ved hjælp af registreringsdatabasen.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “Xbox”I dialogboksen, og åbn applikationen.
 2. Klik på ikonet Indstillinger til stede nederst til venstre på skærmen. Vælg nu “Spil-DVR”Fra listen over faner og fjern markeringen muligheden ”Optag spilklip og skærmbilleder ved hjælp af Game DVR”.

 1. Genstart computeren, så ændringerne finder sted, og kontroller, om det aktuelle problem er løst.

Løsning 2: Deaktivering af spilbjælke ved hjælp af Registreringseditor

Hvis du på en eller anden måde ikke kan slå Game Bar fra ved hjælp af Xbox-applikationen, kan vi prøve at slå den fra ved hjælp af registreringseditoren. Bemærk, at registreringseditoren er et kraftfuldt værktøj, og at ændre nøgler, som du ikke har nogen idé om, kan gøre din pc ubrugelig. Det er altid klogt at tage en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, før du foretager ændringer i den.

 1. Tryk på Windows + R, skriv “regedit”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i registreringseditoren, skal du navigere til følgende nøgle:
HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ GameDVR
 1. Søg efter nøglen “AppCaptureEnabled”Og ændre dens værdi til‘0’. '0' betyder slukket og '1' betyder til.

 1. Naviger nu til følgende nøgle:
HKEY_CURRENT_USER \ System \ GameConfigStore
 1. Se efter nøglen “GameDVR_Enabled”Og dobbeltklik på den for at åbne dens egenskaber. Skift dens værdi til ‘0’. '0' betyder slukket og '1' betyder til.

 1. Trykke Okay for at gemme ændringer og afslutte. Genstart computeren, og kontroller, om det aktuelle problem er løst.

Løsning 3: Deaktivering ved hjælp af Indstillinger

Hvis du stadig ikke er i stand til at deaktivere funktionerne ved hjælp af ovenstående to løsninger, kan vi prøve at deaktivere dem ved hjælp af dit standardindstillingsprogram. Bemærk, at denne funktion blev inkluderet i indstillingerne efter skaberenes opdatering. Hvis du ikke har den version installeret, kan du muligvis ikke udføre nedenstående løsning.

 1. Tryk på Windows + S, skriv “indstillinger”I dialogboksen, og tryk på Enter.
 2. Når du er i indstillingerne, skal du klikke på Gaming og vælge “Game bar” ved hjælp af navigationen til stede i højre side af skærmen.
 3. Fjern markeringen indstillingen “Optag spilklip, skærmbilleder og udsend ved hjælp af Game bar”.

 

 1. Genstart din computer og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Løsning 4: Deaktivering af spilbjælke ved hjælp af pop op-indstillinger

Hvis du under alle omstændigheder har afinstalleret Xbox-applikationen fra din computer, kan du muligvis ikke ændre indstillingerne og deaktivere Game Bar som forklaret tidligere i artiklen. I dette tilfælde er løsningen ret enkel; vi vil deaktivere Game Bar til at starte, når du starter et spil ved hjælp af dets egne indstillinger.

 1. Lad Game Bar gyde på din computer, når du starter et spil, eller hvis det ikke gør det, skal du trykke på Windows + G for at starte det.
 2. Når Game Bar er startet, skal du klikke på “Indstillinger”Ikon til stede i højre side af bjælken.

 1. Fjern markeringen alle følgende muligheder startende fra den første:

Åbn spilbjælken, når du bruger (Xbox) på en controller

Vis spilbjælke, når jeg spiller spil i fuld skærm, som Microsoft har bekræftet

Husk dette som et spil

 1. Efter at have foretaget de nødvendige ændringer, genstart din computer, og kontroller, om det aktuelle problem blev løst.

Bemærk: Der er også andre løsninger såsom at afinstallere Xbox-applikationen, tage ejerskab af gamebarpresencewriter.exe eller tage ejerskab af registreringsdatabasefiler. I nogle tilfælde fungerer de, men i andre forværrer de problemet. Derfor tilbageholdte vi os i at nævne disse metoder for læserne. Hvis du stadig vil udføre disse løsninger, er Google din bedste ven.

Løsning 5: Gennem et batch-script

Hvis ingen af ​​ovenstående metoder fungerede, vil vi prøve at køre et batch-script, som først hæver sig selv til tillid til installeret tilladelse og derefter udfører følgende kommando:

REG ADD "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ WindowsRuntime \ ActivatableClassId \ Windows.Gaming.GameBar.PresenceServer.Internal.PresenceWriter" / v "ActivationType" / t REG_DWORD / d 0 / f

Sørg for, at du er logget ind som administrator, inden du fortsætter. Du kan altid fjerne nøglen manuelt senere, hvis du vil ved at navigere til placeringen gennem Registreringseditor manuelt til den adresse, der er nævnt ovenfor.

 1. Download løsningen herfra. Sørg for at udpakke hele mappen.
 2. Højreklik derefter på batch-scriptet, og vælgKør som administrator.
 3. Efter kørsel skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found