Vejledninger

Fix: makecab.exe kører ved opstart

Du læser denne artikel, hvis du har bemærket processen 'makecab.exe', der kører enten ved din opstart eller med forskellige intervaller i hele din session. Denne proces er kendt for at have uregelmæssige mønstre og bruger en masse ressourcer (CPU / hukommelse). Selv om denne proces er forbundet med nogle virus i flere tilfælde; det er en legitim proces, der bruges af Windows-operativsystemet.

Programmet ‘makecab.exe’ bruges til at komprimere CBS-logfiler, der kan være store filer. Dette gøres, så CBS-filerne ikke bruger meget diskplads på din computer. Disse CBS-logfiler kan være store filer (i nogle tilfælde ~ 20 GB), hvis de ikke komprimeres af processen. Denne usædvanlige opførsel skabes normalt, når der er en mislykket Windows-opdatering på din computer. Når Windows scanner for opdateringer ved opstart, finder den ofte disse CBS-logfiler og forsøger at komprimere dem ved hjælp af processen under diskussion.

Normalt er den hyppige kørsel af processen normal. Hvis processen starter ved din opstart eller med regelmæssige intervaller men forsvinder om et stykke tid, gider ikke løsningen. Dette er ganske normal opførsel. Men hvis du får øget brug af processen makecab.exe, skal du fortsætte med resten af ​​artiklen.

Løsning: Sletning af logfilen eller identifikation af forældreprocessen

Normalt løses dette problem efter sletning af logfilen, som Windows handler i denne usædvanlige opførsel. Før du fortsætter med at slette logfilen, er det umagen værd at åbne procesovervågningen og kontrollere, hvad den overordnede proces er, der kører den eksekverbare.

Process Explorer er et værktøj fra Microsoft, der viser dig oplysninger om, hvilke DLL'er der er blevet åbnet / indlæst sammen med alle detaljerne om, hvilken overordnet proces der startede det. Det giver dig information om de forbrugte ressourcer, CPU-brug osv. Vi kan prøve at kontrollere for processer ved hjælp af DCOM og fejlfinde, hvorfor de bruger det.

  1. Download Process Explorer fra det officielle Microsoft-websted.
  2. Når du har pakket pakken ud i en tilgængelig mappe, skal du starte den. Du vil blive mødt af en række processer sammen med deres detaljer. Klik på "Fil”Øverst til venstre og vælg“Vis detaljer for alle processer”. Du kan kræve administratorrettigheder for at udføre denne handling

  1. Find nu processen “makecab.exe”, Højreklik på den og vælg Egenskaber. Naviger til fanen Billede. Her vil du se synderen, dvs. hvilken proces der bruger den eksekverbare.

  1. Grav lidt og find applikationen / tjenesten. Du kan let deaktivere som service ved hjælp af “tjenester.msc”Eller afinstallere et program.

Hvis du ikke kan finde nogen overordnede processer, der kører den eksekverbare på din computer, skal du navigere til det bibliotek, hvor alle logfiler findes og slette logfilerne. Du kan endda kopiere dem til et andet sted og omdøbe dem, hvis du ikke har det godt med at slette filerne.

  1. Tryk på Windows + E for at starte File Explorer og navigere til følgende adresse:

C: \ Windows \ Logs \ CBS

 

  1. Slet logfilerne præsentere og genstarte computeren. Forhåbentlig løses det aktuelle problem med det samme.

Hvis du stadig bemærker høj CPU-brug eller hyppig kørsel af processen, når du starter din computer eller med jævne mellemrum, kan du overveje at scanne din computer grundigt. Som vi nævnte i starten, er der også noget malware eller virus, der skjuler sig selv som processen.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found