Vejledninger

Hvad er InstallAgent.exe, og skal jeg slette det?

InstallAgent.exe er en proces underskrevet af Microsoft, der tilhører Microsoft App Store. Nogle brugere har mistænkt denne eksekverbare for ondsindet opførsel efter at have bemærket, at det i nogle tilfælde holder systemet vågen (tillader ikke computeren at gå i dvaletilstand / dvaletilstand). Imidlertid, InstallAgent.exe er en legitim del af Windows Store-undersystem.

Hvis den InstallAgent.exe processen tilfældigvis er tændt i det øjeblik, hvor systemet forbereder sig til at gå i dvaletilstand / dvaletilstand, vil det ikke være i stand til at gøre det, før processen er færdig med de nødvendige kontrolbesøg. Hvis Appopdateringer er slukket fra butiksindstillingerne, kan systemet slet ikke gå i dvaletilstand / dvaletilstand.

Hvad er formålet med InstallAgent.exe?

InstallAgent.exe kaldes også Microsoft app store opdater modul. Dets job er at lede efter alle tilgængelige appopdateringer og installere dem automatisk. Det har en planlagt opgave i Opgaveplanlægning og er kendt for at blive kaldt lejlighedsvis for at udføre de krævede kontrolbesøg.

Ingen tilsyneladende sikkerhedstrussel

Vores undersøgelser fandt ingen spor af malware, der er kendt for at camouflere sig selv som InstallAgent.exe eksekverbar. Men du kan sikre dig dette ved at højreklikke på processen i Jobliste og vælge Åbn filplacering. Hvis filen findes iC: \ Windows \ SysWOW64 \ installagent.exe ellerC: \ Windows \ System32 \ installagent.exe,du kan antage, at InstallAgent eksekverbar er legitim.

Skal jeg fjerne InstallAgent.exe?

Slet InstallAgent.exe er meningsløst, fordi Windows automatisk genskaber det ved næste systemstart. Nogle brugere har også forsøgt at deaktivereAutomatiske opdateringer, håber at stoppe InstallAgent.exe processen fra at åbne igen. Men det ser ud til, at selvom denne mulighed er slået fra, kalder Windows stadig på InstallAgent.exe for at kontrollere og udføre app Store-opdateringer.

Endnu mere, i tilfælde af at Automatiske opdateringer er slået fra for Store, InstallAgent.exe processen fortsætter med at køre på ubestemt tid, hvilket forhindrer systemet i at gå i dvale eller dvale.

Sådan forhindres InstallAgent.exe i at holde systemet vågen

Der er flere metoder, du kan følge for at stoppe InstallAgent.exe fra at forhindre dit system i at gå i dvaletilstand / dvaletilstand. Nedenfor har du tre forskellige metoder, der forhindrer InstallAgent.exe processen fra at holde dit system vågen. Følg den metode, der synes mere bekvem for din situation.

Metode 1: Aktivér automatiske appopdateringer

Den nemmeste metode ud af flokken er at aktivere automatiske appopdateringer fra butik'S indstillinger for at gøre dette. Dette vil ikke tvinge InstallAgent.exe proces for at være åben på ubestemt tid.

For at gøre dette skal du blot åbne Microsoft Store (direkte fra proceslinjen eller ved at bruge Start-linjen til at søge efter "butik"). Gå derefter til butiksindstillingerne ved at klikke på handlingsmenu (ikon med tre prikker) i øverste højre hjørne og vælg Indstillinger.

Når du først har fået adgang til Indstillinger, skal du blot aktivere skiftet under Opdater apps automatisk.

Hvis du vil holde App-opdateringer slået fra, skal du følge Metode 2 eller Metode 3.

Metode 2: Kørsel af powercfg-kommandoen i kommandoprompt

En anden måde at forhindre, at InstalAgent.exe-processen holder dit system vågen, er at køre POWERCFG / REQUESTSOVERRIDE PROCESS kommando i en forhøjet Kommandoprompt. Sådan gør du:

  1. Klik på Windows startlinje (nederste venstre hjørne) og søg efter “cmd“. Højreklik derefter på Kommandoprompt, og vælg Kør som administrator.

  2. Skriv eller indsæt følgende kommando i den forhøjede kommandoprompt, og tryk på Enter:

    POWERCFG / REQUESTSOVERRIDE PROCESS System InstallAgent.exe

  3. Hvis kommandoen ikke returnerer nogen fejl, kan du antage, at processen var vellykket. Hvis du stadig finder ud af, at InstallaAgent.exe-processen forhindrer dit system i at gå i dvale, skal du følge den sidste metode nedenfor.

Metode 3: Deaktivering af de automatiske appopdateringsudløsere fra Task Scheduler

En sikker måde at stoppe InstallAgent.exe i at forhindre dit system i at gå i dvaletilstand er at deaktivere et par udløsere via Opgaveplanlægning. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

  1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en Run-kommando. Type “Taskchd.msc” og ramte Gå ind at åbne Opgaveplanlægning.
  2. I Opgaveplanlægning, brug den venstre rude til at navigere igennem Task Scheduler (Local)> Task Scheduler Library> Microsoft> Windows> WindowsUpdate.
  3. Flyt derefter til den midterste rude, og dobbeltklik på Automatisk appopdatering.

  4. Vælg derefter Udløsere fanen og fortsæt ved at klikke på hver udløser, vælg rediger, og fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for Aktiveret, derefter ramt Okay for at gemme ændringerne. Gentag denne procedure med hver trigger, der er til stede i Udløser liste.

  5. Når hver trigger er blevet deaktiveret, skal du vende tilbage til midterruden i Opgaveplanlægning, højreklik på Automatisk appopdatering og vælg Deaktiver.