Vejledninger

Fix: Kunne ikke initialisere Direct3D

Direct3D, som er en del af DirectX, er en grafisk API-interface til Windows, der bruges til at gengive den tredimensionelle grafik i applikationer eller spil. Direct3D bruger hardwareacceleration, hvis den er tilgængelig på grafikkortet, og tillader hardwareacceleration af 3D-gengivelsesrørledningen.

Manglende initialisering af det i et videospil kan betyde alle mulige ting, da forklaringen er noget for vag. Det kan være alt fra gamle drivere til manglende vigtige filer, men vi har besluttet at samle alle kendte arbejdsmetoder og samle dem i en artikel, som du kan tjekke ud!

Løsning 1: Tving spillet til at bruge DirectX11

DirectX-fejl, du ser, når de vises, når du prøver at køre spillet, kan løses ved blot at lade spillet bruge DirectX11 i stedet for DirectX9, som det forsøger at bruge som standard. Problemet er, at forskellige spil bruger forskellige metoder til at aktivere denne tweak.

Nogle gange er brugerne nødt til at redigere en konfigurationsfil i Notesblok, og nogle gange kan den rettes blot ved hjælp af indstillinger i spillet. Her præsenterer vi dog en næsten universel metode, der kan bruges til næsten ethvert spil.

 1. Naviger til det problematiske spillets installationsmappe. Hvis du ikke har foretaget nogen ændringer under installationen, skal det være Local Disk >> Program Files.
 2. Men hvis du har spillets genvej på skrivebordet, kan du blot højreklikke på det og vælge Åbn filplacering i genvejsmenuen.

 1. Find d3d9.dll-filen i mappen, højreklik på den, og vælg Omdøb indstilling i genvejsmenuen. Omdøb det til noget som d3d9.old.dll, så du har en sikkerhedskopi klar, hvis noget går galt.
 2. Spillet skal nu automatisk skifte til at bruge DirectX11, hvis det er tilgængeligt (og det er tilgængeligt for Vista og ældre).

Løsning 2: Opdater dine grafikkortdrivere

Dette er en vigtig løsning, hvis du vil foretage fejlfinding af dette problem korrekt, da DirectX og Direct3D er tæt knyttet til dit grafikkort. Grafikkortet har brug for de nyeste drivere, hvis du vil udføre en bestemt funktion, der er tilgængelig i nyere spil, der kræves af DirectX-værktøjet.

 1. Klik på startmenuknappen, skriv "Enhedshåndtering" med menuen åben, og vælg den på listen over resultater ved blot at klikke på det første resultat. Du kan også bruge Windows Key + R-tastekombinationen for at åbne dialogboksen Kør. Skriv “devmgmt.msc” i feltet og klik på OK for at køre det.

 1. Da vi vil opdatere grafikkortet, skal du udvide kategorien Displayadaptere, højreklikke på dit grafikkort og vælge indstillingen Afinstaller enhed.

 1. Bekræft eventuelle dialoger, der kan bede dig om at bekræfte dit valg, og vent på, at processen er afsluttet.
 2. Se efter din grafikkortdriver på kortets producentens websted og følg deres instruktioner, som skal være tilgængelige på webstedet. Gem installationsfilen på din computer og kør den derfra. Din computer genstarter muligvis flere gange under installationen.

Nvidia-drivere - Klik her!

AMD-drivere - Klik her!

Løsning 3: Download og installer den nyeste version af DirectX 9.0

Nogle gange kan løsningen være åbenbar, og du skal muligvis installere en nyere version af DirectX. Det er ofte tilfældet blandt spil, der ikke leverer deres egen installation af DirectX, og problemet kan løses ganske let, hvis det er tilfældet; og det er ved at opdatere DirectX til den nyeste version.

 1. Naviger til DirectX-slutbrugerens Runtime Web Installer Download-side på Microsofts officielle websted, der er linket her.
 2. Rul ned, find og klik på den røde downloadknap på stedet og følg instruktionerne, der vises på skærmen for direkte at downloade Web Installer til DirectX på din computer.

Bemærk: Microsoft vil sandsynligvis tilbyde et par af deres applikationer, når du har klikket på linket Download, men du skal fjerne markeringen i disse produkter, hvis du helst ikke vil have dem på din computer. Hvis du vælger ikke at downloade disse værktøjer, omdøbes knappen Næste til Nej tak og fortsæt.

 1. Udfør DirectX-installationen ved at følge instruktionerne fra Microsofts websted eller fra installationsguiden til DirectX. Du bliver nødt til at rulle gennem siden Vilkår og betingelser og klikke på knappen Næste.

 1. Genstart computeren, og kontroller, om fejlen “Kunne ikke initialisere Direct3D” stadig vises.