Vejledninger

Hvad er sttray64.exe

Nogle brugere nåede os med spørgsmål om gyldigheden afsttray64.exeefter at have opdaget, at processen er en konstant tilstedeværelse i Task Manager. Andre er begyndt at mistænke denne proces for ondsindet aktivitet efter at have modtaget fejl, der på en eller anden måde kan spores tilbage tilsttray64.exebehandle.

Selvom der er stor chance for, atsttray64.exeproces er en legitim softwarekomponent, opfordres brugerne til at fjerne muligheden for en malware i forklædning.

Hvad er sttray64.exe?

Sttray64.exe er en underproces afstsystray.exe, som er en del af iDTAudio - en equalizer-software. Detsttray64.exeer den primære eksekverbare (ud af over 80 installerede moduler) til HD Audio codec, der bruges på 64-bit programmer under Windows.

Husk, at processen automatisk installeres med hver lydchip, der er udviklet af IDT Audio. I øjeblikket er der mange forskellige tilpasninger, der bruges af forskellige computerproducenter. Navnet på de kritiske processer forbliver dog altid det samme. Hovedformålet med denne proces er at starte, administrere og lukke bakkeikonet.

Potentiel sikkerhedsrisiko?

Fordi der er noget malware, der er kendt for at camouflere somsttray64.exeproces, anbefaler vi, at du foretager de nødvendige verifikationer. For at gøre dette skal du åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc) og findsttray64.exeproces i Processer fanen. Højreklik derefter påsttray64.exebehandle og vælge Åbn filplacering.

Hvis den afslørede placering er anderledes end C: \ Programmer \ IDT \ WDM og du ikke installerede IDT Audio-drivere på et brugerdefineret sted, har du sandsynligvis at gøre med en virusinfektion. Hvis det er tilfældet, anbefaler vi stærkt, at du scanner dit system med en kraftfuld malware-fjerner. Hvis du ikke har en klar, kan du følge vores dybdegående guide (her) om brug af Malwarebytes til at rense dit system for malware.

Skal jeg fjernesttray64.exe?

Du skal blot slettesttray64.exeeksekverbar er ikke en ideel løsning, da den sandsynligvis vil bryde HD Audio codec-pakken. Men sidensttray64.exeer ikke en væsentlig del af Windows, hvis du fjerner det sammen med den software, det tilhører, påvirker det ikke pc'ens velfungering på nogen måde.

For at afinstalleresttray64.exeog modersoftwaren skal du åbne et Run-vindue (Windows-tast + R) og skriv “appwiz.cpl”Og ramte Gå ind at åbne Programmer og funktioner. I Programmer og funktioner, find og højreklik på IDT Audio (eller Tempo Semiconductor) og vælg Afinstaller, følg derefter vejledningen på skærmen for at fjerne den fra dit system.

Bemærk: Hvis du støder på en fejl forbundet medsttray64.exeog det fortsætter, selv efter at du har afinstalleret / geninstalleret softwaren, skal du navigere til C: \ Windows \ System32 og omdøbIDTNC64.cpl til IDTNC64.old. Genstart derefter din computer og se om problemet er løst. Windows skal automatisk genskabe en nyIDTNC64.cplder producerer ikke den samme fejl.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found