Vejledninger

Hvad er wmiprvse.exe i Windows og er det sikkert?

WMIPrvSe.exe eller som beskrivelsen i Jobliste nævner, det er en WMI-udbyder vært, som er en legitim baggrundsproces, der kører lige efter opstart af Windows 10, men den findes også i Windows 7 og 8. Den er afledt af Windows Management jegnstrumentation Provider vært Service og .exe-udvidelsen er indikationen for enexefil, der kan klippes.

Med denne funktion giver Windows en standardiseret måde for administrative scripts og software til at anmode om oplysninger om tilstanden til Windows OS og data om det. “WMI-udbydere” giver disse oplysninger, når de bliver anmodet om det. F.eks. Kunne software eller kommandoer finde oplysninger om tilstanden for BitLocker-drevkryptering, se poster fra hændelsesloggen eller anmode om data fra installerede applikationer, der inkluderer en WMI-udbyder.

Det er især nyttigt for virksomheder, der centralt styrer pc'er, især da information kan bestilles via scripts og vises på en standard måde i administrative konsoller. Med WMI Provider Host er filadministratorer på virksomhedssystemerne i stand til at konfigurere og søge efter systeminformation, netværk og applikationsinformation i netværket. Selv på et hjemmesystem kan noget installeret software muligvis bede om oplysninger om pc'en via WMI-udbyderens vært. Nogle tredjepartsapps bruger denne service til at binde sig til overvågnings- og styringstjenester i Windows. Det er placeret i C: \ Windows \ System32 som standard.

Udviklere kan også bruge WMI Provider Host til at oprette apps til overvågning af begivenheder, der kan advare brugere, når der sker vigtige hændelser. Disse programmer kan også underrette brugerne om vigtige begivenheder relateret til filen, netværket eller applikationsadministrationen lige efter hver begivenhed.

I tidligere versioner af Windows blev udbydere indlæst i processen med Windows Management-tjenesten (WinMgmt.exe), der kører under LocalSystem-sikkerhedskontoen. Fejl fra en udbyders side medførte, at WMI-tjenesten mislykkedes, og når den næste anmodning til WMI blev tjenesten genstartet. Men fra Windows XP er WMI en del af en delt servicehost med forskellige andre tjenester for at undgå stop af alle tjenester, når en enkelt udbyder fejler, og udbydere er en del af en separat værtsproces ved navn Wmiprvse.exe. Flere forekomster af Wmiprvse.exe kan køre på samme tid under forskellige konti: LocalSystem, NetworkService eller LocalService. Kernen i WMI, dvs. WinMgmt.exe, indlæses i Svchost.exe som er en delt Local Service-vært. Når vi kigger igennem processen i Process Explorer, afsløres det, at WmiPrvSE er en del af Microsofts webbaserede Enterprise Management (WBEM), den fælles informationsmodel (CIM) og Microsoft Operations Manager (MOM, som nu kaldes SCOM [System Center Operations Manager.])

MOR (SCOM) er en arrangør og afsender af begivenheder og analyser. Det håndterer sikkerhedstilladelser, netværkspålidelighed, diagnostik, datasundhed, rapportskrivning og ydeevneovervågning.

CIM er et sæt standarder, der giver mulighed for overensstemmelse mellem elementer, der administreres af en IT-infrastruktur.

WBEM er en systemadministrations-teknologiprotokol, der er baseret på internetstandarder, der knytter sig til grænsefladen for, hvordan et program eller et operativsystem styres. WMI er mere eller mindre Microsofts måde at bruge WBEM på.

Web-Based Enterprise Management (WBEM) er en standard af Distribueret Management Task Force (DMTF), der er implementeret i Windows som WMI (et sæt udvidelser til Windows Driver Model), så Windows-servere og arbejdsstationer kan tilhøre virksomhedsnetværk, der bruger fjerninfrastrukturovervågnings- og kontrolapplikationer i overensstemmelse med WBEM og Common Information Model (CIM) ). En WMI "udbyder" -rutine indsamler og transmitterer information til overvågningsapplikationen om ydelsen af ​​en proces eller delsystemet.

Vi kan også sige, at Windows-apps uden WmiPrvSE ikke let kunne administreres, fordi værtsprocessen, der tillader den nødvendige styring af tjenester til at fungere, ikke fungerer. Brugere og administratorer modtager sandsynligvis ikke underretninger, når der opstår fejl. I Process Explorer kan vi se, at WmiPrvSE er et barn af svchost.exe.

Den findes i underkatalogen "WBEM" til "C: \ Windows \ System32". Det er en kerne Windows-systemfil og kan ikke afinstalleres. Flere forekomster af det kan køre ad gangen, hver er en "vært", der implementerer en WMI "udbyder" -rutine.

Opgaver gennem programmering eller skriptsprog gennem WMI daglig ledelse kan udføres f.eks. muligheden for at genstarte en computer eksternt, manuelt starte en proces på et eksternt system. WMI er også i stand til visninger, forespørgsel, oprettelse af begivenheder og fjernbetjening.

Du kan også bruge WMI selv til at finde en række nyttige stykker information, der normalt ikke eksponeres i Windows-grænsefladen på din pc. For komplette detaljer, besøg Microsoft WMI kommandolinjeværktøjer f.eks. i billedet nedenfor bruges WMIC-kommandoen til at kende detaljer om pc'en.

Microsoft har også en liste over inkluderede WMI-udbydere på sin hjemmeside.

Registrerings- og systemfilplaceringer for WmiPrvSE

Nedenstående er placeringsregistrerings- og systemfilplaceringer for Wmiprvse.exe:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Wbem \ CIMOM \ CompatibleHostProviders HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Wbem \ CIMOM \ SecuredHostProviders HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ WOW6432Node \ Class \ Class 1-adresse \ Class \ WINDCODE \ SOFTWARE \ WOW6432N13 \ 44 System32 \ wbem \ WmiPrvSE.exe 

WmiPrvSE.exe bruger normalt ikke mange systemressourcer, men hvis en anden proces på dit system opfører sig dårligt, så bruger WmiPrvSE.exe meget CPU.

WmiPrvSE.exe er sikkert eller ej

WmiPrvSE.exe er nødvendigt for at Windows fungerer korrekt og er en sikker proces af Microsoft. Du bør ikke lukke det ned eller rod med det, men det vil ikke medføre en katastrofal fejl i systemet.

Under normale forhold har WmiPrvSE et lille systemfodaftryk og kører kun, når du først starter Windows. Hvis processen forårsager problemer, er det sandsynligvis en dårligt skrevet software eller en virus, der kan få tjenesten til at skubbe CPU-brugen til unormalt høje niveauer, der kan gøre Windows næsten ikke reagerer til tider. Fjernelse af den defekte app eller virus er løsningen på at løse fejl relateret til Wmiprvse.exe. Husk, at før brugeren repareres, skal brugeren først deaktivere eller standse WMI-processen og servicen.

Hackere opretter filer med virusscripts og navngiver disse filer / scripts efter wmiprvse.exe for at sprede en virus på internettet.

Wmiprvse.exe er placeret i biblioteket C: \ WINDOWS \ System32 \ Wbem. Og i alle andre tilfælde er wmiprvse.exe en virus, spyware, trojan eller orm. Tjek det med dit antivirusprogram.

Kontroller, om pc'en er inficeret med wmiprvse.exe malware.

Pas på følgende symptomer for at se, om der er mistanke om, at pc'en kan være inficeret med wmiprvse.exe malware:

 • Udsving i internetforbindelse
 • For meget CPU-forbrug af wmiprvse.exe
 • PC er meget langsom
 • Browseren omdirigeres automatisk til irrelevante websteder.
 • Uopfordrede annoncer og pop op-vinduer begynder at vises
 • Skærmen fryser konstant

Følg trinene nedenfor for at diagnosticere pc'en for mulig malware / virusangreb på wmiprvse.exe:

 1. Trykke CTRL + ALT + DEL taster for at åbne Jobliste.
 2. Hvis filen wmiprvse.exe er ikke placeret i C: \ Windows \ System32, kør derefter en fuld scanning af dit antivirusprogram for at slippe af med virus / malware.

Der er også andre fejl, når du prøver at installere en anden software

 • Exe-applikationsfejl.
 • exe er ikke et gyldigt Win32-program.
 • exe har fundet en fejl og skal lukkes. Vi beklager ulejligheden.
 • Kan ikke finde wmiprvse.exe.
 • exe ikke fundet.
 • Fejl ved start af program: wmiprvse.exe.
 • exe kører ikke.
 • exe mislykkedes.
 • Fejl i program sti: wmiprvse.exe.

Kør derefter en fuld scanning af dit antivirusprogram for at slippe af med virus / malware. Følgende er eksempler på nogle malware forklædte som Wmiprvse.exe

 1. Virus: Win32 / Virut.BOsom blev opdaget af Microsoft.
 2. 25CU14/TROJ_SPNR.25D514 som blev opdaget af TrendMicro.

Derfor er det altid en god ide at kontrollere WmiPrvSE.exe-processen på pc'en, hvis det er en trussel eller ej.

Bedste fremgangsmåder til løsning af WmiPrvSE-problemer

En ren og pæn pc er det grundlæggende krav for at undgå problemer med WmiPrvSE. Følg nedenstående trin for at sikre dig, at du er sikker:

 1. Løb cleanmgr

 2. Så løb sfc / scannow,
 3. Afinstaller de programmer, der ikke længere kræves,
 4. Se efter Autostart-apps ved hjælp afmsconfig

 5. Aktiver Windows 'automatiske opdatering.
 6. Udfør periodiske sikkerhedskopier, eller indstil gendannelsespunkter. Og hvis du lider af et problem, så prøv at huske den sidste handling, du udførte, eller den sidste applikation, der blev installeret, før problemet dukkede op for første gang.
 7. Bruggenoptagekommando til identifikation af de processer, der forårsager problemer.
 8. Selv for de alvorlige problemer, prøv at reparere på trods af geninstallation af Windows, til Windows 8 og 10 skal du udføre
  DISM.exe / Online / Oprydningsbillede / Restorehealth

  kommando. Hvilket reparerer operativsystemet uden tab af data.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found