Vejledninger

Hvad er platformtjenesten Connected Devices, og skal den deaktiveres?

Connected Devices Platform Service blev introduceret i de nyere versioner af Windows og blev ikke rigtig gjort til et højdepunkt i opdateringsnoterne. Dette er grunden til, at brugere har været nysgerrige efter tjenestens funktion, da den vises i task manager. I denne artikel vil vi diskutere tjenestens funktion, og om det er sikkert at deaktivere den helt.

Hvad er platformtjeneste til forbundne enheder?

Connected Devices Platform Service (CDPSvc) er en relativt ny tjeneste, der blev introduceret i de senere versioner af Windows. Mens det var en ny tilføjelse til operativsystemet, blev tjenesten ikke rigtig et højdepunkt, og Microsoft giver ikke meget af en forklaring på dets funktionalitet. Microsoft beskriver tjenesternes funktioner som “Denne tjeneste bruges til scenarier med Connected Devices Platform”Som ikke rigtig antyder detaljeret mod den reelle funktionalitet i tjenesten.

Ifølge vores undersøgelser bruges tjenesten under Tilslutning med Bluetoothenheder og printere, scannere, musikafspillere, mobiltelefoner, kameraer osv. Forbindelsen med denne slags enheder var også mulig i de tidligere versioner af Windows, hvor tjenesten ikke eksisterede. Dette gør tjenesten lidt mistænksom og udløser kontroverser vedrørende dens funktionalitet. Nogle rapporter tyder på, at tjenesten kun bruges under forbindelse til Xbox.

Kontroverser omkring CDP-service

Der har været mange brugerrapporter om tjenesten, der bruger for meget diskplads og forårsager træg ydeevne på nogle computere. Dette rejser en masse mistanke, fordi der ikke er nogen åbenbar grund til, at tjenesten i første omgang eksisterede. Det er også kendt, at tjenesten udløser mange fejl i Windows Event Log. En af disse fejl var “Fejl7023”Der automatisk er logget ind i hændelsesloggen og ikke har nogen tilsyneladende effekt på systemets ydeevne eller andre applikationer.

Bør det være deaktiveret?

Der er en konflikt i brugernes udsagn om dette spørgsmål. Nogle brugere, der deaktiverede tjenesten, fortsatte med at bruge deres computere uden problemer eller bivirkninger. Nogle brugere har dog rapporteret, at de stødte på nogle problemer, mens de forbandt bestemte enheder til computeren. Derfor er det vores anbefaling, at hvis du ikke bruger Xbox Live eller andre Bluetooth-enheder med computeren regelmæssigt, skal du skulle gernedeaktiver servicen.

Hvordan deaktiveres tjenesten?

Hvis du har besluttet, at tjenesten ikke er nyttig for dig og er fast besluttet på at deaktivere den, skal du følge nedenstående metode for at gøre det permanent. Bemærk, at du nemt kan vende denne beslutning i fremtiden, hvis du ombestemmer dig.

  1. Tryk på “Windows” + “R”For at åbne Kør-prompten.
  2. Indtaste "Tjenester.msc”Og tryk“Gå ind“.
  3. Dobbeltklik på “Platform til tilsluttede enhederService”For at åbne dens egenskaber.
  4. Klik på "Hold op”Og klik derefter på“Start opType”Rullemenu.
  5. Vælg “brugervejledning”Valgmulighed og klik på“ansøge“.
  6. Vælg “OK” for at gemme dine ændringer.

Bemærk:Hvis du efter at have gjort dette oplever problemer under tilslutning af en bestemt enhed til computeren, kan du nemt starte denne service igen ved at klikke på "Start" i 4. trin.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found