Vejledninger

Fix: Computeren startede ved hjælp af Windows installationsmedie

Dette scenario kan spores ned til en enkelt proces på din computer: at udføre en opgradering til en ny version af Windows-operativsystemet eller installere det fra bunden, og det har bugget brugere i ganske lang tid nu.

Enten er der en komplet forvirring, som kan løses ret let, og som vil blive forklaret den første løsning, eller du bliver nødt til at udføre en seriøs fejlfinding, hvilket naturligvis er den længere og mere komplicerede vej. Problemet skal dog løses hurtigt, hvis du følger nedenstående metoder nøje!

Løsning 1: Kør processen fra et andet sted

Hvis du vil udføre en opgradering på en pc, der allerede har et operativsystem installeret, som kan startes i, har du muligvis lavet en fejl, hvis du startede fra dit gendannelsesmedie (Windows installations-dvd eller USB) og forsøgte at starte opgraderingsprocessen derfra.

Det er det sædvanlige scenario, og fejlmeddelelsen er ikke forgæves. I stedet skal du starte dit operativsystem og starte processen derfra.

 1. Fjern først installations-dvd'en eller USB'en fra din computer, når den er lukket helt ned, og start normalt op i dit Windows-operativsystem.
 2. Derefter skal du indsætte den lagerenhed, du vil bruge til at udføre og opdatere, og vente på, at den indlæses på din computer. Åbn denne pc eller denne computer på ældre versioner af Windows ved at kigge efter den i Windows Stifinder og find drevet. Hvis det er en USB, skal den vises som en flytbar lagerenhed, og en DVD vises som sådan med diskikonet.

 1. Dobbeltklik på den for at åbne, og du skal se en fil med navnet setup.exe. Kør det, og du skal se et sæt trin. Hvis det er Windows 10, du prøver at opdatere til fra en ældre version af Windows, skal du følge nedenstående trin.
 2. På "Hvad vil du gøre?" skærmbillede vælg "Opgrader denne pc nu" og klik på Næste. Det tager et stykke tid at downloade de nødvendige filer, så vær tålmodig.

 1. Læs licensbetingelserne i det vindue, der vises, og klik på Accepter bagefter. Derefter ser du vinduet Klar til installation og en Install-knap nederst til højre, så klik på det og vent på, at processen er færdig. Derefter behøver du kun at konfigurere bestemte indstillinger, som vi efterlader for dig. Problemet skal løses nu.

Løsning 2: Sæt batteriets batteri i igen

Denne løsning lyder bestemt for godt til at være sand, og vi var også skeptiske over for det, men flere brugere bekræftede, at det rent faktisk fungerer, og vi var nødt til at placere det i vores artikel. Ikke desto mindre tager processen cirka et minut, og det koster dig ikke noget, især hvis det rent faktisk løste problemet.

 1. Sluk for din bærbare computer og frakobl lysnetadapteren for at sikre, at der ikke kører nogen strøm. Slip låsen eller andre fastgørelsesenheder, der holder dit batteri på det normale sted.
 2. Skub batteriet let ud af dets rum eller opbevaringsrummet. Tryk på udløserknappen, hvis der er en, og løft forsigtigt batteriet ud af dets plads. Undgå at berøre kontakterne på selve batteriet eller inde i bugten; fugtigheden ved fingerspidserne kan reducere batteriets ledningsevne.

 1. Sørg for at holde tænd / sluk-knappen på din bærbare computer i mindst 20 sekunder for at dræne den fra enhver strøm, der måtte være tilbage. Du skal kun gøre dette, når både batteriet og lysnetadapteren er afbrudt, og din bærbare computer er lukket ned.

 1. Skub batteriet tilbage i hakket eller bugten, og luk sikkerhedslåsen for at låse det på plads. Tilslut lysnetadapteren igen, og start din computer for at prøve at installere igen.

Løsning 3: Slet en bestemt registreringsnøgle

Der er visse handlinger, du måske har prøvet på din computer, som kunne have ført til, at en bestemt registreringsdatabasenøgle blev oprettet. Denne registreringsdatabasenøgle forårsager faktisk dette problem, og sletning kan løse det på ingen tid. Hvis du forsøger at installere Windows regelmæssigt, og du modtager denne fejl, kan du prøve at følge nedenstående trin for at løse problemet.

 1. Åbn registreringseditorgrænsefladen ved at skrive “regedit” i enten søgefeltet eller dialogboksen Kør. Naviger til følgende nøgle i Registreringseditor ved at navigere i venstre rude:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control

 1. Under kontroltasten skal du kunne se en nøgle ved navn MiniNT, så sørg for at højreklikke på den og klikke på Tilladelser.
 2. Under afsnittet Gruppe eller brugernavne skal du prøve at finde dit brugernavn på listen. Hvis du ikke gør det, skal du klikke på Tilføj >> Avanceret >> Find nu. Du skal være i stand til at se din brugerkonto under sektionen Søgeresultater, så vælg den og klik på OK to gange, indtil du er tilbage i mappen Tilladelser.

 1. Vælg din konto i gruppen eller brugernavne, og marker afkrydsningsfeltet Fuld kontrol under Tilladelser for ... og anvend de ændringer, du har foretaget.
 2. Derefter kan du højreklikke på MiniNT-tasten og klikke på Slet. Bekræft dialogboksen, der vises, og genstart computeren for at anvende ændringerne. Prøv at installere Windows igen.

Løsning 4: Start i normal opstart, før du kører Windows-opsætningen

At ændre den måde, du starter på din computer på, er noget, du vælger selv, men alle vil anbefale, at du skifter til den normale starttilstand, før du prøver at starte en Windows-opsætning til ethvert formål. Det har fungeret for flere mennesker, og vi håber, det også fungerer for dig.

 1. Brug Windows + R-tastekombinationen på dit tastatur for at åbne dialogboksen Kør og skriv "msconfig", inden du klikker på OK. Hvis du bruger Windows 10, kan du også søge efter “msconfig” i Start-menuen eller søgefeltet ved siden af ​​den. Det første resultat skal være Systemkonfiguration, så sørg for at klikke på det.

 1. Bliv på fanen Generelt, og skift radioknappen under Startup-valg fra den foregående indstilling til Normal opstart, og anvend ændringerne, inden du afslutter. Genstart computeren, og kontroller, om problemet er væk.

Løsning 5: Formater det drev, du vil installere Windows på

Hvis du vil udføre en ren installation af Windows på din computer, bliver du helt sikkert nødt til at formatere det gamle drev, som inkluderer sletning af alle dine filer. Da du har besluttet at udføre en ren installation, skal du allerede have taget sig af vigtige filer, så vi springer det over. Du bør ikke springe formateringen over for alle partitioner, der har de gamle systemfiler.

Processen vil variere meget afhængigt af hvilket installationsmedie du bruger (Windows 7, Windows 8 og Windows 10). Processen er dog ret ens, så vi vil dække trinene til Windows 10, da de fleste mennesker installerer dette OS i dag.

 1. Indsæt installationsmediet, og start computeren. Opsæt indstillingerne for sprog, tid og dato osv.
 2. Hvis du aldrig har installeret Windows 10 på denne computer før, ser du Windows-aktiveringsskærmen. Indtast din Windows 10-nøgle her. Hvis du ikke har en, men du har en gyldig 7, 8 eller 8.1-nøgle, skal du indtaste den her i stedet. Du kan også springe denne del over og indtaste nøglen, når installationen er afsluttet.

 1. Gå gennem installationsprocessen normalt, indtil du ser "Hvilken type installation vil du have?" skærm. Vælg indstillingen "Brugerdefineret" for at sikre, at du udfører en ren installation og ikke en opgraderingsinstallation, der blev dækket af den første løsning.
 2. Du vil nu se "Hvor vil du installere Windows?" skærm med de partitioner, du har aktive. Vælg hver enkelt med aktuelle OS 'systemfiler, og klik på Slet. Vælg den, hvor du vil installere Windows, og følg processen. Fejlen skulle ikke vises nu.