Vejledninger

Fix: Windows Photo Viewer kan ikke åbne dette billede

Nogle brugere har rapporteret problemer med standard Windows Photo Viewer (WPV).Brugere, der støder på dette problem, ser følgende fejlmeddelelse på visse / alle fotos åbnet via Windows Photo Viewer"Windows Photo Viewer kan ikke åbne dette billede, fordi enten Photo Viewer ikke understøtter denne fil, eller hvis du ikke har de nyeste opdateringer."

Dette særlige problem rapporteres hovedsageligt i Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1. Windows 10 en anden standard fotovisning. Windows 10-brugere kan kun støde på dette problem, hvis de tidligere har ændret systemindstillingerne for at bruge WPV som standard.

Vi gik i gang og undersøgte dette spørgsmål. Her er nogle af de mest almindelige scenarier, der vil udløse dette problem:

 • Foto / billede er en filtype, der ikke understøttes af Windows Photo Viewer.
 • Foto / billedfilen er beskadiget.
 • Tredjeparts Android / iOS-suite forårsager konflikter med standardfotoviseren.
 • Filen er krypteret.
 • Operativsystemet beskæftiger sig med korrupte systemfiler.

Hvis du har problemer med dette særlige problem, skal du bruge metoderne nedenfor til at foretage fejlfinding af dit problem. Det anbefales stærkt, at du følger rettelserne i rækkefølge, indtil du formår at løse problemet. Start under alle omstændigheder Metode 1 og eliminere muligheden for en beskadiget eller ikke-understøttet fil.

Metode 1: Kontroller, om filen er beskadiget eller ikke understøttet

Før du foretager fejlfinding for systemkorruption eller softwarekonflikter, er det vigtigt at eliminere muligheden for et beskadiget foto / billede og sørge for, at formatet faktisk understøttes af Windows Photo Viewer.

WPV er et ret gammelt stykke software, så det understøtter ikke så mange filtyper. Første ting først skal du kontrollere udvidelsen af ​​den pågældende fil og se, om den faktisk understøttes af softwaren. Windows Photo Viewer kan kun åbnes.jpg, .jpeg, .tif, .tiff, .png, .gif, .bmp, .dib, og.wdp filtyper. Du kan se filtypen på billedet ved at højreklikke på filen og vælge Ejendomme.Kontroller derefter filtypen i Generel fanen ud for Type fil.

Hvis udvidelsen af ​​din fil ikke understøttes af WPV, kan du ikke åbne den med denne software. Hvis det er tilfældet, skal du henvende dig til Metode 5 for instruktioner om brug af en anden applikation til fotovisning.

Hvis du har bestemt, at filtypen understøttes af WPV, skal vi se, om filen ikke er beskadiget. Du kan gå rundt på det på flere forskellige måder - enten flytte filen til et andet system og se, om den åbner der, eller sende billedet til en ven og bede ham om at åbne det. Du kan også overføre den til en Android-telefon og åbne den via standardfotoappen (den understøtter flere filtyper end WPV).

Når du har sørget for, at filen ikke er beskadiget eller ikke understøttet, kan du starte fejlfinding med nedenstående metoder.

Metode 2: Geninstaller Android / iOS backup-pakke

Nogle brugere er begyndt at opleve dette problem straks efter opdatering af deres telefonbackup-pakke. De mistede angiveligt muligheden for at åbne billeder i Photo Viewer, så snart opdateringen blev anvendt.

I deres tilfælde var løsningen at afinstallere telefonsoftwaren og geninstallere den igen. Som det viser sig, indeholder mange af disse telefonværktøjssuiter en fotoviser, der kan forårsage kompatibilitetsproblemer med standardfotoprogrammet. Her er en hurtig guide til at fjerne det program, der er knyttet til din telefon:

 1. Trykke Windows-tast + R og skriv “appwiz.cpl“. Hit Gå ind at åbne Programmer og funktioner vindue.

 2. Se efter en post relateret til din telefons producent, og afinstaller den fra dit system. Bemærk: I dette tilfælde er HiSuite tilhørende Huawei, men du vil se en anden suite afhængigt af din telefon. For at gøre det lettere skal du bruge Forlægger kolonne for at bekræfte, at softwaren tilhører producenten af ​​din telefon.
 3. Kontroller, om du nu kan åbne billederne iWindows Photo Viewer.
 4. Geninstaller telefonsættet.

Metode 3: Fjern kryptering for denne fil

Windows har en hel historie med at vise ulige fejlmeddelelser, når de beskæftiger sig med krypterede filer. Hvis navnet på den fil, du prøver at åbne, vises med grønne bogstaver (eller den mappe, der indeholder den, er), betyder det, at filen er krypteret.

Dette sker typisk, når du prøver at åbne fotos, der er hentet manuelt fra et andet operativsystem (OS X, iOS, Android, Linux osv.). Hvis filen vises med grønne bogstaver, skal du følge nedenstående trin for at afhjælpe problemet og åbne det medWindows Photo Viewer:

 1. Højreklik på filen, og vælg Ejendomme.
 2. I Generel skal du klikke på Fremskreden knap.

 3. Fjern markeringen ved siden af ​​feltet, der hedder “Krypter indholdet for at sikre data”Og ramte Okay.

Metode 4: Kør systemfilkontrollen

Hvis du har brændt igennem alle ovenstående metoder og stadig kæmper med det samme problem, er der en stærk mulighed for, at du har at gøre med nogle korrupte systemfiler. Hvis det er tilfældet, reparerer de fleste tilfælde af korruption, der muligvis plager dit system, ved at foretage en systemfilkontrolscanning. Her er en hurtig guide til, hvordan du starter en Kontrol af systemfiler scanning:

 1. Klik på Windows startlinje (nederste venstre hjørne), og søg efter cmd. Højreklik på Kommandoprompt og vælgKør som administrator.

 2. I forhøjet Kommandoprompt, type sfc / scannow. Dette scanner alle beskyttede systemfiler og erstatter beskadigede med rene versioner.

 3. Genstart og se om problemet er løst.

Metode 5: Brug en anden appfremviserapp

Hvis filen ikke understøttes af Windows Photo Viewereller softwaren er blevet ubrugelig, kan du nemt bruge et andet program til at åbne den respektive billedfil.

Højreklik på den fil, der forårsager problemer, og gå til Åben med, vælg derefter et andet program fra listen. Maling er et godt valg, da listen over understøttede filtyper er større end WPV'er.

Bemærk: Du kan også gå til mere specialiseret software som IrfanView Graphic Viewer. Denne software er gratis og understøtter stort set enhver filtype, der bruges til fotos eller billeder. Der er også en Windows 10-app til den tilgængelig til download i Microsoft App Store.

Hvis Paint eller et andet program formår at åbne fotoet / billedet, skal du højreklikke igen>Åben med og vælg Skift standardprogram (Vælg en anden app ).

For at gøre ændringen permanent skal du vælge den app, du vil bruge fra nu af, markere afkrydsningsfeltet ud for Brug altid denne app til at åbne jpg-filer og ramte Okay.

Metode 6: Deaktiver arv

Hvis du stadig vil bruge Windows Photo Viewer til at kunne se fotografier, kan du prøve at deaktivere arvningen af ​​billedet, som giver dig mulighed for at kunne se det på trods af tilladelsesindvendinger fra dets tidligere bopæl. For at gøre det:

 1. Højreklik på det pågældende billede, og vælg "Ejendomme".
 2. Klik på "Sikkerhed" indstilling øverst og vælg "Fremskreden" knap.
 3. Klik på en af “Tilladelsesposter” og vælg “Deaktiver arv” knap.
 4. Vælg "Konverter arvede tilladelser" og vælg "Ansøge" og klik derefter på "OKAY".
 5. Efter dette skal du prøve at åbne fotografiet og kontrollere, om problemet fortsætter.

Metode 7: Installer opdateringer

I nogle tilfælde kan afventende opdateringer også udløse denne fejl, fordi Windows 'funktioner skal opdateres fra tid til anden for at kompensere for nye filformater, nye typer kryptering og for at imødekomme andre problemer. Derfor opdaterer vi i dette trin Windows for at løse dette problem. For det:

 1. Trykke “Windows” + "JEG" for at åbne indstillingspanelet.
 2. Klik på “Opdatering og sikkerhed” og vælg "Kontrollere for opdateringer ”.
 3. Windows vil nu automatisk kontrollere og downloade nye opdateringer, der skal løse problemet med Windows Photo Viewer.

Metode 8: Aktivering af miniaturevisning

Der har været rapporter om, at dette problem blev udløst, fordi Miniaturevisning ikke var aktiveret i indstillingerne. Derfor vil vi gøre det muligt for at gøre det ved at følge nedenstående trin.

 1. Åbn File Explorer, klik på "Udsigt" fanen, og vælg derefter "Muligheder" øverst til højre.
 2. Nu “Fjern markering” det "Vis altid ikoner aldrig miniaturer”-Knappen.
 3. Fjern markeringen fra “Skjul udvidelser til kendte filtyper”-Knappen.
 4. Klik på "Ansøge" og derefter videre "OKAY".
 5. Kontroller, om problemet fortsætter.

Metode 9: Scanning af USB-drev

Hvis du står over for dette problem på et specifikt USB-drev, kan du udføre en SFC-scanning på det og kontrollere, om det er årsagen til problemet. For at gøre det:

 1. Trykke “Windows” + “R” at åbne "Løb" hurtig.
 2. Indtaste “Cmd” og tryk derefter på “Ctrl” + "Flytte" + "Gå ind" at give administrative rettigheder.
 3. Indtast følgende kommando, og tryk på "Enter" for at udføre den.
  SFC / scannow / OFFWINDIR = F: \ Windows / OFFBOOTDIR = F: \

  Bemærk: Udskift “F” med navnet på USB-drevet.

 4. Kontroller, om problemet fortsætter, når scanningen er gennemført.

Bemærk:Sørg også for, at Windows Photo Viewer er valgt som standardprogram til visning af fotos. Ud over det skal du sørge for at kontrollere, om filerne kører på en anden computer.

Metode 10: Ændring af indstillinger for farvestyring

I dette trin konfigurerer vi indstillingerne for farvestyring igen, hvor vi sletter eventuelle tilknyttede profiler og ændrer bestemte konfigurationer til systemets standard. For at gøre det skal du følge nedenstående trin.

 1. Højreklik et vilkårligt sted på skrivebordet, og vælg "Skærmindstillinger".
 2. Vælg “Avancerede skærmindstillinger” og vælg derefter “Egenskaber for skærmadapter til skærm1”-Fanen.
 3. Klik på “Farvestyring” og vælg derefter “Farvestyring” knap.
 4. Klik på alle profiler en efter en, og vælg "Fjerne".
 5. Klik nu på "Fremskreden" fanen og sørg for, at alle dropdowns der er indstillet til “Systemstandard”.
 6. Sørg også for at klikke på “Genkalibrer skærm” og følg vejledningen på skærmen.
 7. Når du har gjort alt dette, skal du kontrollere, om problemet fortsætter.

Løsning 11: Registrering af applikation

I nogle tilfælde kan Windows Photo Viewers registreringsdatabase poster blive ødelagt på grund af hvilket dette problem kan oprettes. Derfor registrerer vi applikationerne i dette trin ved hjælp af en fil. For det:

 1. Højreklik hvor som helst på skrivebordet, og vælg “Ny> Tekst Dokument".
 2. Kopier og indsæt følgende kode i det nyoprettede dokument.
  Windows Registry Editor version 5.00; Skift filtypen for udvidelsen [HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes \ .jpg] @ = "PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"; Skift filtypen for udvidelsen [HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Classes \ .jpeg] @ = "PhotoViewer.FileAssoc.Tiff"
 3. Klik på "Fil> Gem som" og vælg derefter “Gem som type: Alle dokumenter“.
 4. Navngiv filen “Photo.REG” og klik på "Gemme".
 5. Filen gemmes som en registreringsdatabase-fil. Kør denne fil og kontrollere for at se, om problemet fortsætter.