Vejledninger

Fix: Windows Defender Blocking Avast Antivirus (VisthAux.exe)

Der har været et tilbagevendende problem med Avast-antivirus, hvor en af ​​dens eksekverbare filer (visthaux.exe) er blokeret fra kørsel af Windows Defender. Fejlmeddelelsen forbundet med dette problem er “Din organisation brugte Windows Defender Application Control til at blokere denne app“.

Efter at have undersøgt problemet er det meget sandsynligt, at problemet er eksklusivt for Windows 10 og kun forekommer den Teknisk forhåndsvisning og Insider bygger. Insider builds og tekniske previews testes ikke ordentligt og skaber ofte en bred vifte af uventede problemer. På grund af dette er det mindre end ideelt at bruge tredjeparts antivirusprogrammer med Insider builds og Pre Release builds.

Hvis du er tredjeparts, blokeres Avast-antivirus af det indbyggede Windows Defender-antivirusprogram, der er et par metoder, du kan følge for at løse problemet. Nedenfor har du et par rettelser, som brugere i en lignende situation har brugt til at rette op på denne adfærd. Følg hver potentielle rettelse i rækkefølge, indtil du finder en metode, der forhindrer Windows Defender i at blokere Avasts VisthAux.exe.

Metode 1: Gå væk fra Insider Builds

Dette problem opstår på grund af ustabiliteten, som mange Insider-builds har. Hvis du vil holde dig væk fra denne slags problemer, er den bedste tilgang at flytte væk fra Insider-programmet og begynde at bruge den nyeste stabile Windows 10-build.

Hvis du beslutter dig for at gøre dette, er der en hurtig guide til, hvordan du stopper med at få Insider bygger:

 1. Trykke Windows-tast + R for at åbne en Run-boks. Skriv derefter “ms-indstillinger: windowsinsider”Og ramte Gå ind at åbne Windows Insider-program indenfor Indstillinger menu.
 2.  I Windows Insider-programmet skal du klikke på Stop Insider Preview builds og ramte Ja at bekræfte.

 3. Klik derefter på Rul mig tilbage til den sidste Windows-udgivelse.
 4. Genstart din pc for at vende tilbage til den seneste stabile build ved næste opstart.

Metode 2: Afinstallation af Avast og fjernelse af eventuelle resterende filer

Da problemet sandsynligvis opstår på grund af en konflikt mellem det indbyggede antivirusprogram og tredjeparts sikkerhedssuite, er din bedste chance for at håndtere problemet og fortsætte med at bruge en Insider Build at fjerne Avast. Du kan gøre det konventionelt via programmer og funktioner, men det anbefales, at du bruger det officielle Avast-afinstallationsværktøj til at fjerne alle sidste spor af tredjeparts antivirusprogrammet.

Her er en hurtig guide til, hvordan du afinstallerer Avast med det officielle afinstallationsværktøj og fjerner hele Avast-koden:

 1. Besøg dette link (her) og download den nyeste version af avastclear.exe.
 2. Gå til startknappen (nederste venstre hjørne), og hold Flytte knappen, mens du trykker på Genstart (under menuen nedskudt) for at starte i fejlsikret tilstand.

 3. Når dit system starter i fejlsikret tilstand, skal du åbne avastclear.exe.

  Bemærk: Hvis du installerede Avast i en brugerdefineret mappe, skal du bruge menuen til at søge efter den manuelt, før du klikker på Afinstaller knap.

 4. Når processen er afsluttet, skal du genstarte din computer og se, om problemet er løst ved næste opstart.

Metode 3: Deaktivering af Windows Defenders realtidsbeskyttelse

Hvis du vil fortsætte med at bruge Insider Builds og dit Avast-antivirus, kan du prøve at deaktivere Windows Defenders realtidsbeskyttelse. Men husk at dette ikke garanteres at være effektivt på lang sigt, da du måske oplever andre problemer med din tredjeparts sikkerhedssuite.

Her er en hurtig guide til, hvordan du deaktiverer Windows Defenders realtidsbeskyttelse for at forhindre, at den blokerer Avast-eksekverbar:

 1. Trykke Windows + R for at åbne en Run-boks. skriv derefter “ms-indstillinger: windowsdefender”Og ramte Gå ind for at åbne Windows Defender.

 2. Tryk på Åbn Windows Defender Security Center knap.
 3. Klik på Virus- og trusselsbeskyttelse, vælg derefter Virus- og trusselsbeskyttelsesindstillinger.

 4. Deaktiver skift relateret til Real time beskyttelse og Cloud-leveret beskyttelse.

 5. Genstart din computer og se om den ulige adfærd er stoppet ved næste opstart.