Vejledninger

Fix: Windows Image Acquisition High CPU

Windows Image Acquisition (WIA) er en Microsoft-drivermodel, der gør det muligt for grafiksoftwaren at kommunikere med hardware såsom printere, scannere, digitale kameraer og andet videoudstyr. Det er standard- og hovedbilled-API til alle versioner af Windows, der starter fra Windows NT.

Hvis du oplever høj CPU-brug fra Windows Image Acquisition, betyder det sandsynligvis, at der enten er nogle problemer med din billedhardware, eller at nogle moduler på din computer er forkert konfigureret. Denne tilstand med høj CPU-brug er normalt dæmpet uden megen anstrengelse.

Hvad forårsager høj CPU-brug af Windows Image Acquisition?

Der er meget ligefremme grunde til, at du måske oplever den høje CPU-brug af Windows Image Acquisition. Nedenfor er årsagerne til, hvilket flertal af brugerne står over for problemet:

  • Fejlkonfiguration af Windows Image Acquisition API. Hvis der er forkerte parametre, eller hvis tjenesten sidder fast på et bestemt tidspunkt, kan du opleve høj CPU-brug.
  • Det printer eller scanner som du har tilsluttet til systemet, kan være i en fejltilstand, eller der kan være afventende job, der ikke kommer igennem.
  • Det modul af Windows Image Acquisition er korrupt og går derfor igen og igen i en fejltilstand. Normalt sker dette i meget sjældne tilfælde.

Hvordan fikser man høj CPU-brug ved Windows Image Acquisition?

Størstedelen af ​​de brugere, der rapporterede dette problem, kørte Windows 10 på deres maskiner. Denne CPU-brug er hovedsageligt forbundet med den service, der kører i baggrunden for at håndtere alle grafikrelaterede opgaver fra ekstern hardware. Ud over høj CPU-brug har brugere også rapporteret, at de står over for høj Disk-brug på grund af tjenesten. Løsningerne nedenfor løser alle de anførte problemer.

Løsning 1: Genstart Windows Image Acquisition

Den enkleste løsning, der fungerer for de fleste brugere, er at genstarte Windows Image Acquisition-tjenesten. Hvis genstart af tjenesten ikke virker, kan du prøve at dræbe den. Selv om det kan være en hindring, når du bruger billedhardware, der er tilsluttet din computer, vil vi være i stand til at diagnosticere, om problemet er relateret til dit operativsystem eller den tilsluttede hardware.

  1. Tryk på Windows + R, skriv “tjenester.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Når du er i servicevinduet, skal du søge efter Windows Image Acquisition (WIA), højreklik på den og vælg Ejendomme.

  1. Klik på Hold op for at stoppe kørslen af ​​tjenesten. Åbn nu din task manager og se om billedoptagelsen gik ned.

  1. Hvis tjenesten genstarter automatisk igen, kan du prøve at indstille opstartstypen som handicappet og så Hold op servicen. Kontroller nu igen, hvis den høje CPU / disk stadig vedvarer.

Løsning 2: Kontrol af din billedhardware

En anden løsning til at stoppe den høje CPU / Disk-brug på grund af Windows Image Acquisition er at kontrollere din billedhardware og alle de ventende job. Billedbehandlingshardwaren inkluderer, men er ikke begrænset til printere, scannere, kameraer osv. Du skal koble fra din billedhardware og genstart den. Når du tilslutter det igen, skal du sørge for, at du følg løsning 1 for at genstarte tjenesten.

Du kan også prøve annullering af alle eksisterende job der afventer. Der er normalt et ikon til stede på din proceslinje vedrørende alle ventende job. Klik på den og slet alle job. Genstart computeren ordentligt, og kontroller, om den høje CPU / diskforbrug forsvandt.

Løsning 3: Reparation af systemfiler

Hvis begge ovenstående metoder ikke virker, betyder det sandsynligvis, at dine systemfiler er korrupte, og på grund af dem går tjenesten Windows Image Acquisition helt op. Du skal prøve at køre følgende kommando i en forhøjet kommandoprompt (windows + S, skriv 'kommandoprompt', højreklik og vælg 'Kør som administrator') for at rette eventuelle korrupte registreringsdatabase eller manglende filer.

sfc / scannow

Ud over ovenstående kommando, hvis tjenesten kommer ud af kontrol, og din computer er ubrugelig, bør du overveje at installere en ny version af Windows på din computer.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found