Vejledninger

Sådan får du Cortana til at bruge Chrome eller din standardbrowser

Som enhver anden teknisk gigant har Microsoft en tendens til at overskubbe deres interne produkter mod deres kunders vilje. I april 2017 forbød Microsoft mange Windows 10-brugere ved at gøre sin Edge-browser til det eksklusive valg til visning af Cortana-søgeresultater. Med andre ord, hvis du har en ældre Windows-version end Byg 15031 Insider Preview (det er du sandsynligvis), Cortana ignorerer helt dine standard browserindstillinger og bruger Bing i en Edge-browser.

Jeg kan forstå Microsofts økonomiske årsager bag denne beslutning (Edge og Bing kæmper for at holde trit med deres konkurrenter), men denne handling rasende mange ærlige Windows-brugere. Siden da, hvis du bruger Cortana til at søge på internettet efter noget, bruger den automatisk Bing til at søge på nettet og vise indholdet i et Edge-vindue.

Microsofts officielle årsag til denne beslutning er, at "Bing og Edge er designet til at levere end-to-end personlige søgeoplevelser". Selvom alle andre søgeudbydere har nogenlunde de samme muligheder, siger Microsoft, at de ikke kan levere den samme specialdesignede oplevelse. For mig virker dette bare som en undskyldning for at oversvømme dig med brugerdefinerede annoncer og betalte tjenester "skræddersyet til dine behov", Bing-stil.

Men der er en ting, vi kan være sikre på. Microsoft har haft travlt med et aktivt korstog mod værktøjer, der giver midlerne til at omgå denne urimelige virksomhedsbeslutning. Fra nu af fungerer en stor del af de værktøjer, der tidligere var effektive til at omgå Cortana's forudindstillinger, ikke længere. Imidlertid finder udviklere nye måder at tilpasse sig Microsofts inkvisition.

Hvis du er en af ​​de brugere, der nyder Cortana, men kunne klare sig uden Bing-søgeresultater i Microsoft Edge, kan du stadig tilsidesætte standardindstillingerne med de rigtige tweaks. Nedenfor har du en komplet guide til ændring af den standardbrowser, som Cortana bruger, samt ændring af standardsøgemaskine. Sørg for at følge trinene i rækkefølge. Lad os begynde!

Bemærk: Husk, at da Microsoft prøver hårdt på at begrænse effektiviteten af ​​disse værktøjer, kan nedenstående metoder muligvis stoppe med at fungere, før du kommer til at læse dette.

Trin 1: Ændring af din standardbrowser i Windows 10

Når du installerer Windows 10, bliver Microsoft Edge automatisk din standardbrowser. Hvis du udelukkende åbner din browser fra en genvej, indser du muligvis ikke, at standardbrowseren ikke er den, du ofte bruger. Brugere har også rapporteret, at større Windows-opdateringer tilsidesætter din præference, selvom du tidligere har angivet en anden browser som standardvalg.

Som et resultat, inden du flytter til Trin 2, er det vigtigt at sikre, at du angiver din standardbrowser fra Windows 10-indstillinger. Sådan gør du:

Bemærk: Disse trin fungerer muligvis med flere browsere, men vi har kun testet dem med Chrome og Firefox.

 1. Brug Cortana til at søge efter "Vælg en standardbrowser" og tryk på Systemindstillinger mulighed.

 2. Klik på ikonet under webbrowser og vælg den browser, som Cortana skal åbne dine søgninger i.

 3. Luk indstillingsvinduet for at gemme dit nye valg.

Trin 2: Indstil Cortana til at bruge din standardbrowser med EdgeDeflector

Forud for opdateringen i april 2017 ville trin 1 have været nok til at få Cortana til at vise websøgeresultater i din standardbrowser. Men siden da bruger Cortana en URI (Ensartet ressourceidentifikator) for at ændre normale URL'er, så de åbnes i Edge-browseren.

For at imødegå denne beskidte taktik kan du bruge et gratis værktøj kaldet EdgeDeflector. Programmet er i stand til at tilsidesætte Cortanas browserindstillinger, så du kan åbne søgeresultater i din standardbrowser. Her er en hurtig guide til installation af en konfiguration af dette værktøj:

 1. Besøg dette link og rul ned til Downloads afsnit. Klik på EdgeDeflector_install.exe for at downloade det.

 2. Dobbeltklik på den eksekverbare. Du får en besked, der siger, at appen er en potentiel sikkerhedsrisiko. Vær ikke opmærksom på det, klik på Mere info, og klik derefter på Kør alligevel.

 3. Accepter standardinstallationsmappen, og klik Installere. Når installationen er gennemført, skal du klikke på Tæt.

 4. Når installationen er gennemført, skal du automatisk blive bedt om en dialogboks. Vælg EdgeDeflector og marker afkrydsningsfeltet ud for Brug altid denne app. Hit Okay at bekræfte.

 5. Foretag en websøgning i Cortana, og klik på Se webresultater. Din standardbrowser bruges i stedet for Edge.

Trin 3: Indstil Cortana til at bruge Google i stedet for Bing

Når du fulgte det sidste trin fra ovenstående metode, har du måske bemærket, at selvom Cortana nu åbner dine websøgninger i din standardbrowser, bruger den stadig Bing i stedet for din almindelige søgemaskine. Da Google er mere populær end Bing, er det forståeligt, hvorfor mange brugere vil fortsætte med at bruge det.

Den eneste måde at løse dette forkert på er at installere en tilføjelse eller udvidelse for at omdirigere søgningen. Selvom der kan være andre, har vi kun været i stand til at finde omdirigeringer til søgning til Chrome og Firefox. Følg vejledningen i henhold til din standardbrowser, som du tidligere har angivet i trin 1.

Indstilling af Chrome til at åbne Cortana-søgninger i Google

Indtil videre har der været et par udvidelser, der tidligere fungerede, men siden er trukket fra Chrome's udvidelsesbutik. Der er dog en udvidelse kaldet Chrometana det ser ud til at holde ud på trods af Microsofts indsats. Her er en hurtig guide til installation Chrometana:

 1. Besøg Chrome's Webshop og søg efter “chrometana ”.
 2. Når du har fundet udvidelsen, skal du trykke på Føj til Chrome-knap.

 3. Klik på Tilføj udvidelse at bekræfte.

 4. Du skal se en pop op-dialog i nederste højre hjørne af skærmen, der signalerer, at udvidelsen er blevet føjet til Chrome. Dette er et godt tegn.
 5. Søg efter noget i Cortana for at udløse en ny dialogboks, der giver dig mulighed for at vælge standardsøgemaskinen. Vælge Google Chrome og marker afkrydsningsfeltet ud for Brug altid denne app. Hit Okay at bekræfte.

 6. Nu udføres alle dine Cortana-websøgninger af Google Søgning. Du får et kort glimt af Bing i søgefeltet, før du bliver omdirigeret til Google.

Indstilling af Firefox til at åbne Cortana-søgninger i Google

Hvis du bruger Firefox som din standardbrowser, kan du bruge Bing-Google-tilføjelsesprogrammet til at omdirigere Cortanas Bing-søgninger til Google. Denne tilføjelse har nøjagtig den samme funktionalitet som udvidelsen Chrometana. Her er en hurtig guide til installation og konfiguration af Bing-Google:

 1. Åbn Firefox, besøg Firefox-tilføjelser gem og søg efter “Bing-google”.

 2. Åbn tilføjelseslinket til Bing-Google og klik på Føj til Firefox.

 3. Vent, indtil tilføjelsen er downloadet, og klik derefter på Tilføje (øverst på skærmen).

 4. Klik på Genstart Firefox så de nye ændringer kan træde i kraft.

 5. Nu udfører Cortana automatisk websøgninger med Google-søgning i Firefox. Men husk, at Firefox skal være din standardbrowser og Kantkant skal installeres og konfigureres korrekt. Hvis det ikke er tilfældet, skal du besøge det igen Trin 1 og Trin 2.

Pak ind

Hvis du fulgte ovenstående trin, undgik du med succes Microsofts begrænsninger for at få dig til at bruge Edge-browser og Bing, når du foretager Cortana-websøgninger. Men husk at hvis Microsoft beslutter at lappe disse bedrifter, kan nogle af ovenstående metoder stoppe med at arbejde.

Bruger du en anden browser som dit standardvalg? Hvis du gør det, så lad os det vide i kommentarsektionen, hvis du fandt en udvidelse eller tilføjelse, der er i stand til at omdirigere søgninger (bortset fra Chrometana Chrome og Bing-Google).

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found