Vejledninger

Sådan stoppes automatiske omdirigeringer på Google, Firefox og Edge

Mens nogle browseromdirigeringer er harmløse, har nogle potentialet til at være ondsindede og udsætter din pc for visse sikkerhedstrusler. Det er netop derfor flere og flere brugere vælger at forhindre, at deres browsere omdirigeres til forskellige websteder. Automatiske omdirigeringer er en ret almindelig begivenhed i dag - de bruges hovedsageligt til at rette din opmærksomhed mod en annonce. Men der er situationer, hvor omdirigering er ondsindet med det formål at få dig til at installere spyware eller malware på din computer.

Hvad forårsager konstante omdirigeringer på Firefox, Chrome, Opera eller Edge?

Der er flere forskellige grunde til, at du måske ser en browseromdirigering, og årsagen afhænger normalt af det websted, du besøger.

Nogle udviklere bruger denne teknik til at generere trafik til deres websteder, mens andre har brugt til at samle søgeudtryk og omdirigere brugere til websteder, hvor de modtager en provision for hver henvist besøgende. Det er ikke ualmindeligt at blive omdirigeret til et sporingswebsted, når du prøver at indlæse en webside og først derefter få lov til at gå til det ønskede websted.

Men der er også mere alvorlige tilfælde, hvor brugeren omdirigeres, mens han foretager en Google-, Yahoo- eller Bing-søgning. I dette tilfælde udfører en ondsindet browserkaprer det beskidte arbejde og kaprer søgeresultaterne og omdirigerer til en række sammenkoblede websteder.

Ekskluderer muligheden for en omdirigeringsvirus

TDL4 rootkits, boot-sæt og ondsindede browser-tilføjelser kan alle være ansvarlige for en ondsindet omdirigering. Da infektionen kan fungere lydløst uden noget tilsyneladende symptom, er det vigtigt at starte din søgen efter at fjerne omdirigeringer ved at sikre dig, at du ikke rent faktisk har at gøre med en malwareinfektion.

Når det kommer til at jagte og fjerne browserkapere og omdirigerer vira, der kan være ansvarlige for din opførsel, er der meget få sikkerhedssoftware, der kan gøre det bedre end Malwarebytes. Men den eneste forskel er, at Malwarebytes gratis scanning er lige så effektiv som de fleste af de premium muligheder derude.

Før du begynder at konfigurere dine browserindstillinger igen for at forhindre, at den accepterer omdirigeringer, anbefaler vi, at du følger denne artikel (her) og udføre en Dyb scanning med Malwarebytes. Mest sandsynligt fjerner dette eventuelle ondsindede browseromdirigeringer, der kan være ansvarlige for dit problem.

Når scanningen er afsluttet, og truslerne er fjernet, er det vigtigt at afinstallere og geninstallere den berørte browser. Dette er påkrævet, fordi ikke alle browsere har kapacitet til at regenerere de berørte filer, efter at en infektion er blevet behandlet. Med dette i tankerne skal du følge vejledningen nedenfor for at geninstallere browseren, efter at infektionen er fjernet:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “Appwiz.cpl” og tryk på Gå ind at åbne op for Programmer og funktioner skærm.
 2. Inde i Programmer og funktioner skærm, rul ned gennem listen over applikationer, og find den browser, der netop blev renset for browserkapere eller anden omdirigeringssoftware. Højreklik derefter på den, og vælg Afinstaller for at starte afinstallationsprocessen.
 3. Følg vejledningen på skærmen for at afslutte afinstallationsprocessen, og genstart derefter din computer.
 4. Ved næste opstart skal du navigere til et af nedenstående links (afhængigt af hvilken browser der er berørt) og downloade og installere webbrowseren igen:

  Firefox

  Chrome

  Opera

Hvis den berørte browser var Microsoft Edge, kan du ikke fjerne den konventionelt, da den er en indbygget del af Windows 10. I dette tilfælde skal du fjerne den AppData-mappe, hvilket tvinger dit operativsystem til at genskabe det fra starten. Her er en hurtig guide til, hvordan du gør dette:

 1. Sørg for, at enhver forekomst af Microsoft Edge er lukket.
 2. Trykke Windows-tast + Rat åbne en Løb dialog boks. Skriv derefter “C: \ Brugere \% brugernavn% \ AppData \ Local \ Packages” og tryk på Enter for at åbne den mappe, der indeholder data relateret til Microsoft Edge.
 3. Inde i mappen Packages skal du rulle ned gennem listen over applikationer og finde den mappe, der hedderMicrosoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 4. Når du ser det, skal du højreklikke på det og vælge Slet for at fjerne det.
 5. Tryk derefter på Windows-tast + R igen for at åbne en anden kørselsdialogboks. Denne type, type “Powershell” og klik Ctrl + Skift + Enter for at åbne en forhøjet Powershell-prompt. Når du bliver bedt om det af UAC (brugerkontokontrol), klik Ja at give administrative rettigheder.
 6. Inde i det forhøjede PowerShell-vindue skal du skrive følgende kommando og trykke på Enter for at geninstallere Microsoft Edge:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registrer “$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml” -Verbose}
 7. Genstart computeren, så dit operativsystem kan genskabe de nødvendige komponenter i Microsoft Edge.

Sådan deaktiveres omdirigeringer i din browser

Nu hvor du har sikret dig, at dine omdirigeringer ikke skyldes malware / adware / spyware, kan du sikkert ændre din browsers standardadfærd for at forbyde omdirigeringer.

Men husk at processen med at gøre dette vil være forskellig afhængigt af hvilken browser du bruger. Med dette i tankerne skal du følge de vejledninger, der gælder for din browser.

Deaktivering af omdirigeringer på Chrome

Google Chrome leveres allerede med en vis indbygget beskyttelse mod browseromdirigeringer. Denne sikkerhed er dog ikke perfekt og kan suppleres med en udvidelse. For ikke at nævne de tilfælde, hvor Safe Browsing er deaktiveret.

Sådan deaktiveres omdirigeringer i Chrome:

 1. Åbn Google Chrome, og klik på handlingsikonet i øverste højre hjørne. Fra den nyligt åbnede menu skal du vælge Indstillinger.
 2. I menuen Indstillinger i Chrome skal du rulle ned til bunden af ​​skærmen og udvide derefter Fremskreden menu.
 3. Gør din vej til fanen Privatliv og sikkerhed, og sørg for, at skiften er tilknyttet Sikker browsing er aktiveret.
 4. Når Sae-browsing er aktiveret, skal du se om du stadig oplever browseromdirigeringer. Hvis du er, skal du besøge dette link (her) og klikke på Føj til Chrome for at installere Skip Redirect-browseren.
 5. Efter en kort stund får du vist en bekræftelsesprompt. Klik på Ja for at acceptere installationen, vent derefter på, at handlingen er afsluttet.
 6. Besøg nogle websteder, som vi tidligere omdirigerer dig til, og se om problemet er løst.

Deaktivering af omdirigeringer på Firefox

I lighed med Chrome er Firefox også udstyret med nogle sikkerhedsfunktioner, der er i stand til at holde ondsindede omdirigeringer i skak. Og hvis det ikke er nok, kan du altid installere et ekstra tilføjelsesprogram, der forhindrer enhver form for omdirigering.

Her er en hurtig guide til deaktivering af omdirigeringer på Firefox:

 1. Åbn Firefox, og klik på handlingsknappen (ikon med tre linjer) øverst til højre på skærmen.
 2. Klik på på den nyopkomne menu Muligheder.
 3. Inde i Firefox-indstillinger menu, gå til Privatliv og sikkerhed fanen, og rul ned til Tilladelser fanen. Når du kommer dertil, skal du sørge for, at afkrydsningsfeltet relateret til Bloker pop op-vinduer er markeret. Dette trin forhindrer Firefox i at åbne omdirigerede pop op-vinduer.
 4. Rul derefter ned til Sikkerhed fanen, og sørg for, at feltet tilknyttet Bloker farligt og vildledende indhold er kontrolleret. Dette gør det, at skadelige omdirigeringer deaktiveres fra start.
 5. Hvis du allerede har håndhævet disse ændringer, og du stadig støder på sideomdirigeringer, skal du besøge linket (her) og klik på Føj til Firefox at installere et tilføjelsesprogram, der helt kan blokere omdirigeringer.

Deaktivering af omdirigeringer på Microsoft Edge

Mens Microsoft Edge ikke har en udvidelses tilføjelse, der er i stand til at blokere omdirigeringer, formår den at gøre et godt stykke arbejde med at blokere dem internt. Her er en hurtig guide til, hvordan du forhindrer omdirigeringer på Microsoft Edge:

 1. Åben Microsoft Edge og klik på handlingsknappen i øverste højre hjørne.
 2. Klik på på den nyopkomne menu Indstillinger.
 3. I Indstillinger menu, skal du klikke på Smart og sikkerhed fanen.
 4. I Smart og sikkerhed fanen, rul ned til Sikkerhed fanen, og sørg for, at de skifter, der er tilknyttet Windows Defender SmartScreen og Bloker pop op-vinduerer aktiveret.
 5. Genstart din browser for at lade ændringerne træde i kraft.