Vejledninger

Fix: Windows Update-fejl 80072EFE

Fejl 80072EFE udløses normalt, når der er problemer med internetforbindelsen. Dette kan være på en klientside eller på Windows-serveren, da vi ikke har adgang til den server, vi kun har fejlfinding på klientsiden.

De hex-koder oversættes tilERROR_INTERNET_CONNECTION_ABORTED.

Det80072EFE-fejl er primært et problem med Windows Vista og Windows 7. Men det er også kendt, at det vises på Windows 10 (ofte forårsaget af malware, der tilhører rootkit-familien). Hvis du følger den originale dokumentation, antyder fejlkoden en afbrydelse af forbindelsen. Dette kan betyde en flaky linje eller en kabelafbrydelse, men det kan også være et rødt flag, der er et ondsindet rootkit, der forstyrrer din internetforbindelse. Dette problem kan dog også være forårsaget af tredjeparts firewalls eller antiviruspakker, der er alt for beskyttende, når de fører tilsyn med din dataudveksling. En anden potentiel synder er korruption i de Windows-filer, der er ansvarlige for opdatering af dit operativsystem.

Bemærk: Hvis du støder på80072EFE-fejl når du udfører en OS-opdatering på Windows-telefoner som Nokia Lumia, er problemet enten på serversiden, eller det er en defekt netværksindstilling. Vent under alle omstændigheder et par timer og se om opdateringen er i stand til at gennemføres. Hvis problemet fortsætter, kan du prøve at bruge en proxyserver eller en VPN-app og analysere din internetforbindelse gennem den. Hvis opdateringen stadig ikke installeres, skal du udføre en hård nulstilling og prøve igen.

Hvis du kun har opdaget dette problem, skal du starte din fejlfindingsopgave ved at sikre dig, at din internetforbindelse fungerer korrekt. Vent derefter et par timer, og prøv at udføre opdateringen igen. Mens du venter, er det en god ide at genstarte din router / modem for at tvinge det til at tildele dine DNS-indstillinger igen. Hvis problemet faktisk var på serversiden eller en forkert konfiguration af netværket, skulle det automatisk løses, og opdateringen skulle installeres med succes.

Når du er sikker på, at problemet ikke er serversiden, er der et par trin, du kan følge for at slippe af med 80072EFE-fejl.Følg metoderne nedenfor i rækkefølge, indtil du finder en løsning, der fungerer for dig.

Metode 1: Brug tdsskiller.exe til at fjerne rootkit-filer

Da en interferens med malware kan skade meget mere end at forhindre dig i at opdatere, starter vi med det. Det80072EFE-fejler ofte forbundet med en familie rootkit malware, der hører til vinde.32 TDDS-familie. Dette rootkit er kendt for at forhindre sikkerhedsopdateringer i at komme igennem og vil også i høj grad begrænse de reaktionære kapaciteter Windows Defender.

Heldigvis er det ekstremt let at fjerne de ondsindede rootkit-filer. Kaspersky labs frigav en eksekverbar fil, der fjerner rootkit-filerne med et par enkle klik. Her er en hurtig guide til brug tdsskiler.exe:

Bemærk: Kører tdsskiller eksekverbar på systemer uden malware-problemer vil ikke have en negativ effekt på din computer. Selvom du mener, at dit system ikke er inficeret, anbefales det, at du ikke springer denne første metode over.

 1. Download tdsskiller.exe fra det officielle link.
 2. Kør den eksekverbare og klik på Start scanning.

 3. Hvis TDSSKiller finder godbidder, fortsætter den automatisk med at dræbe dem. Når processen er afsluttet, skal du genstarte dit system.
 4. Se efter opdateringer igen i Windows-opdateringen, og se om de formår at installere korrekt.

Metode 2: Deaktivering af firewalls og antivirus

Hvis du brugte tdsskiller.exe uden resultater, lad os afgøre, om din tredjeparts antivirus-suite eller firewall ikke fungerer. Tredjeparts firewalls eller antiviruspakker kan fungere forkert og bestemme, at Windows-opdateringsforbindelsen er usikker. Dette ender med at forhindre dit Windows OS i at anvende de nødvendige opdateringer. Der er mange konflikter mellem Windows Defender og tredjeparts sikkerhedsløsninger, der vil producere80072EFE-fejl. Her er en liste over firewalls, der vides at forårsage dette problem:

 • Norton Internet Security
 • Panda Firewall
 • Zone Alarm Firewall
 • McAfee firewall
 • AVG-firewall

Hvis du har en af ​​ovenstående firewalls fra tredjeparter, skal du deaktivere dem, genstarte dit system og prøve at udføre opdateringen igen. Selvom du har en anden firewall-software, skal du prøve at deaktivere den, før du udfører Windows-opdateringen.

Metode 3: Sletning af CatRoot2-mappen

Det catroot2 mappe er en Windows-systemmappe, der kræves af Windows Update-processen. Når du opdaterer via Windows-opdatering, er catroot2-mappen ansvarlig for lagring af underskrifter fra Windows Update-pakken. Når det viser sig, vil sletning af indholdet af catroo2-mappen fjerne korruption og løse flere Windows-opdateringsproblemer, herunder80072EFE-fejl.

Bemærk: Sletning af catRoot2 mappen ikke forårsager funktionsfejl på dit system.

Hvis du beslutter at følge denne metode, skal du først deaktivere den kryptografiske tjeneste, da den bruger en fil inde i CatRoot2-mappen.

Her er en hurtig guide til deaktivering af Kryptografiske tjenester og sletning af CatRoot2 folder:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb vindue. Type Services.msc og tryk på Gå ind at åbne Tjenester panel.

 2. Rul ned og dobbeltklik på Kryptografiske tjenester. Næste, vælg Generel fanen i Egenskaber for kryptografiske tjenester vindue. Derfra skal du klikke på Hold op for at slå tjenesten fra, hvis den allerede er aktiveret. Hvis det er deaktiveret, kan du gå videre til næste trin.

 3. Naviger til C: \ Windows \ System32 og find Catroot2 folder. Højreklik på den, og vælg Slet. Du skal bruge administratorrettigheder for at fuldføre denne handling.

  Bemærk: Husk, at din brugerkonto skal konfigureres som administrator for at kunne slette Catroot2. Hvis du ikke kan slette Catroot2-mappen, kan du prøve at omdøbe den i stedet. Du kan bruge ethvert givet navn. Hvis det også mislykkes, skal du prøve at genstarte i sikker tilstand og forsøge at slette Catroot2-mappen igen.

 4. Gå tilbage tilEgenskaber for kryptografiske tjenestervindue i Generel fanen og klik på Start knappen for at genstarte Kryptografiske tjenester.

 5. Genstart computeren, og prøv at anvende Windows opdatering igen.

Metode 4: Nulstilling af den lokale gruppepolitik for Windows

Hvis du arbejder med en brugerdefineret Windows-gruppepolitik, kan dine indstillinger muligvis forhindre Windows opdatering fra at udføre de nødvendige opdateringer. Nogle brugere har rapporteret, at nulstilling af deres lokale gruppepolitiske indstillinger eliminerede80072EFE-fejlog tillod Windows at opdatere normalt.

Her er en hurtig guide til tilbagevenden til standard lokal gruppepolitik:

 1. Trykke Windows-tast + R at åbne en Løb vindue. Type gpedit.msc og ramte Gå ind at åbne Lokal redaktør for gruppepolitik.

 2. Gå til Lokal computerpolitik> Computerkonfiguration> Administrative skabeloner og klik på Alle indstillinger for at vælge det.

 3. Brug nu panelet på højre side til at identificere de poster, der er enten Aktiveret eller Handicappet. Du kan gøre det lettere for dig selv ved at klikke på Stat knappen øverst i kolonnen. Dette sorterer posterne og hjælper dig med lettere at få øje på ændrede politikker.

 4. Dobbeltklik på enhver politik, der er enten Aktiveret eller handicappet og indstil tilstanden til Ikke konfigureret. Sørg for, at hver post er indstillet til Ikke konfigureret når du er færdig.

 5. Når du er vendt tilbage til standardgruppepolitikken, skal du genstarte din maskine og tvinge Windows opdatering igen.

Konklusion

Vi håber bestemt, at metoderne ovenfor har været en succes i at hjælpe dig med at komme forbi80072EFE-fejlog opdater din Windows. Hvis du stadig har dette problem på en gyldig Windows-licens, skal du kontakte en Microsoft-kundeservicemedarbejder. Nogle brugere har rapporteret, at denne særlige fejlkode (80072EFE) blev rettet, efter at Microsoft havde rettet deres Produktkode.

Hvis en Microsoft-tekniker bekræfter, at din licenskode er gyldig, skal du rette din opmærksomhed mod din hardware. Som nævnt ovenfor signalerer fejlmeddelelsen en netværksafbrydelse. Dette kan meget vel betyde en defekt internetadapter eller et dårligt kabel. Hvis du har en dynamisk IP, kan du også prøve at ringe til din internetudbyder og bede dem om at oprette en statisk IP til din maskine.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found