Vejledninger

Fix: NVIDIA nForce Networking Controller fungerer ikke

NVIDIA nForce Networking Controller er en chip, der styrer netværkskommunikation loddet til bundkortet, og det er en af ​​de enheder, der bruges til at styre internetforbindelse. På den anden side bruges det ofte til at gruppere forskellige internetforbindelser, og det klassificeres ikke som en af ​​de vigtigste enheder på din computer.

Stadig, hvis du bruger denne enhed til at udføre noget af din daglige rutine på computeren, bliver du nødt til at få det rettet og få det til at fungere igen. Der er flere fejlmeddelelser, som den kan vise, såsom:

Netværksadapteren "NVIDIA nForce Networking Controller" oplever driver- eller hardware-relaterede problemer

Følg instruktionerne nedenfor for at prøve at løse problemet ved hjælp af nogle af de metoder, der er bekræftet som succesrige af nogle af brugerne.

Løsning 1: Opdater driverne til NVIDIA nForce Networking Controller

Dette er det mest basale, men alligevel mest nyttige trin til løsning af det aktuelle problem. Du kan bare prøve at opdatere driverne til denne enhed og kontrollere, om problemet stadig opstår. Da enheden ikke er så standard på de fleste Windows 10-pc'er, kan du muligvis installere nye drivere direkte fra NVIDIA-webstedet.

 1. Klik på startmenuknappen, skriv Enhedshåndtering, og vælg dette værktøj fra listen over resultater øverst. Du kan også bruge Windows Key + R-knapperne på dit tastatur, der trykkes samtidigt for at åbne dialogboksen Kør. Indtast “devmgmt.msc” i dialogboksen Kør, og klik på OK.

 1. Udvid afsnittet Netværkskort i Enhedshåndtering ved at klikke på pilen lige ved siden af ​​det, højreklik på NVIDIA nForce Networking Controller og vælge indstillingen Afinstaller enhed.

 1. Bekræft eventuelle dialoger, der vises, og bed dig om at bekræfte dit valg og for at processen er færdig.
 2. Se efter din NVIDIA nForce Networking Controller-driver på enhedsproducentens websted og følg deres instruktioner. Gem installationsfilen på din computer og kør den derfra. Din computer genstarter muligvis flere gange under installationen.

Bemærk: De nyeste drivere findes på dette link, hvis du bruger Windows 7 eller på dette link, hvis du bruger Windows XP eller ældre.

 1. Kontroller, om problemet er løst nu, og om enheden endelig begynder at fungere.

Løsning 2: Skift NVIDIA nForce-controllers MAC-adresse

Ændring af MAC-adressen ser ud til at have hjulpet utallige NVIDIA nForce-brugere med at etablere korrekt internetforbindelse, og det er en af ​​de løsninger, du bestemt ikke bør gå glip af under fejlfinding. Vi har udarbejdet to forskellige metoder til løsning af problemet, da den første ikke altid fungerer.

Via Enhedshåndtering:

 1. Klik på startmenuknappen, skriv Enhedshåndtering, og vælg dette værktøj fra listen over resultater øverst. Du kan også bruge Windows Key + R-knapperne på dit tastatur, der trykkes samtidigt for at åbne dialogboksen Kør. Indtast “devmgmt.msc” i dialogboksen Kør, og klik på OK.

 1. Udvid afsnittet Netværkskort i Enhedshåndtering ved at klikke på pilen lige ved siden af ​​det, højreklik på NVIDIA nForce Networking Controller, og vælg indstillingen Egenskaber.
 2. Naviger til fanen Avanceret i vinduet Egenskaber, og vælg posten Netværksadresse i listen over egenskaber til venstre. På venstre side skal du ændre værdiindstillingen enten til “00936ECC8ED5” eller til “00-93-6E-CC-8E-D5”. Disse adresser blev tilfældigt genereret, og de var i stand til at løse problemet. Du kan også vælge en anden, hvis du vil.

 1. Kontroller, om problemet er væk med din internetforbindelse og din NVIDIA nForce Controller.

Via Regedit:

Årsagen til, at der også er en registreringseditor-metode, er, at netværksadresseindstillingerne undertiden ikke vises i fanen Avanceret i vinduet Egenskaber på nForce-controlleren, og du skal prøve lykken med registreringsdatabasen.

 1. Find oplysninger om din NVIDIA nForce Networking Controller ved at klikke på Start-menuen eller søgeknappen direkte til den og skrive "cmd" eller "Command Prompt". Højreklik på det første resultat, og vælg Kør som administrator i kontekstmenuen.
 2. Du kan også bruge Windows Key + R-kombinationen ved at trykke på disse taster samtidigt, skriv "cmd" i feltet og klikke på Enter.

 1. Indtast kommandoen nedenfor, og sørg for at trykke på Enter-tasten bagefter. Skriv beskrivelsen og den fysiske adresse for den netværksenhed, du bruger i øjeblikket (NVIDIA nForce Controller), hvis navn svarer til den type forbindelse, du bruger til at oprette forbindelse (Ethernet, Wi-Fi osv.).

ipconfig / alle

 1. Indtast kommandoen vist nedenfor, og klik på Enter-tasten. Skriv GUID'en ned, som vises mellem parenteserne "{...}" ved siden af ​​den fysiske adresse, du tidligere fandt.

netkonfiguration rdr

 1. Åbn Registreringseditor-hjælpeprogrammet. Du kan åbne den ved at åbne dialogboksen Kør på samme måde som du gjorde ovenfor (Windows-tast + R) og skrive "regedit".

 1. Naviger til registreringsdatabasenøglen, der vises nedenfor, og udvid den ved at klikke på pilen ved siden af ​​den eller ved at klikke på den.

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class \ {4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.

 1. Find din adapter ved at åbne mapperne "0000", "0001" osv. Og sammenligne DriverDesc nøgle til den beskrivelse, du skrev ned ovenfor.
 2. Højreklik på den mappe, der matcher din netværksenhed via beskrivelsen, og vælg Ny >> strengværdi. Du skal navngive det "NetworkAddress" ved at dobbeltklikke på det og skrive "NetworkAddress" i navnet.

 1. Indtast din nye MAC-adresse i feltet "Værdidata". MAC-adresser består af 12 cifre, og der bør ikke være noget, der adskiller bogstaverne og cifrene. Du kan bruge den, vi har præsenteret nedenfor (00936ECC8ED5).
 2. Genstart din computer for at aktivere de ændringer, du har foretaget, og du kan kontrollere, om ændringerne blev anvendt korrekt.
 3. Åbn igen kommandopromptvinduet, og kør kommandoen “ipconfig / all” og kontroller den fysiske adresse ved siden af ​​din aktive netværksenhed. Det nye sæt numre skal være på plads. Kontroller, om NVIDIA nForce Controller nu fungerer korrekt.

Løsning 3: Opsæt visse indstillinger til din adapter

Det ser ud til, at kommunikationen mellem routere og NVIDIA nForce Networking Controller ikke er øverst i spillet, og dette specifikke problem opstår ofte for brugere, der bruger en trådløs forbindelse til at oprette forbindelse til internettet. Heldigvis kan dette nemt løses ved at ændre bestemte indstillinger, som normalt er tilgængelige i Kontrolpanel.

 1. Skriv “Enhedshåndtering” i søgefeltet ved siden af ​​startmenuknappen for at åbne vinduet Enhedshåndtering, hvor du kan se alle installerede enheder på din computer. Du kan også bruge Windows Key + R-tastekombinationen, så du kan åbne dialogboksen Kør. Skriv “devmgmt.msc” i feltet, og klik på OK eller Enter-tasten.

 1. Udvid afsnittet "Netværkskort". Dette viser alle netværkskort, som computeren har installeret i øjeblikket. Højreklik på den NVIDIA nForce Networking Controller, du vil redigere, og vælg Egenskaber.
 2. Naviger til fanen Avanceret i vinduet Egenskaber, og prøv at finde de to muligheder kaldet Linkhastighed og Duplex-tilstand eller blot Hastighed / Duplex-indstillinger. Hvis du finder dem, skal du ændre indstillingen Værdi i højre side til henholdsvis din aktuelle forbindelseshastighed eller Fuld dupleks og anvende de ændringer, du har foretaget.

 3. Kontroller, om nForce-controlleren er begyndt at fungere korrekt.

Løsning 4: Tildel netværksindstillinger manuelt

Nvidia nForce-teknologien er ret gammel, og den bør undgås, især hvis du bruger nye operativsystemer og nye enheder. Men hvis du sidder fast med denne netværksadapter, vil du måske selv indtaste bestemte netværksindstillinger og se, om det løste problemet for dig, som det gjorde for andre brugere.

 1. Åbn en administrativ kommandoprompt ved at søge efter “cmd” enten i startmenuen eller søgefeltet ved siden af ​​den. Højreklik på resultatet af kommandoprompten, og vælg indstillingen Kør som administrator.

 1. Alternativt kan du trykke på Windows-tasten og R-bogstavet på tastaturet samtidigt for at åbne Kør-værktøjet. Indtast "cmd" i feltet, og brug Ctrl + Shift + Enter-tastekombinationen for at åbne den administrative kommandoprompt.
 2. Indtast følgende kommando, og sørg for at rulle ned mod den netværksadapter, du bruger i øjeblikket (NVIDIA nForce), og vær opmærksom på følgende indstillinger: IP-adresse, DNS-server, standardgateway og undernetmaske.ipconfig / alle

 1. Åbn dialogboksen Kør ved at trykke på Windows-logotasten + R-tasten sammen. Indtast derefter “ncpa.cpl” i den, og klik på OK.
 2. Den samme effekt kan også opnås ved at åbne Kontrolpanel. Skift indstillingen Vis efter til Kategori, og klik på Netværk og internet. Klik på knappen Netværk og delingscenter for at åbne den. Prøv at finde indstillingen Skift adapterindstillinger i venstre side af vinduet, og klik på den.

 1. Nu hvor internetforbindelsesvinduet er åbent, skal du dobbeltklikke på din aktive netværksadapter, som skal tilhøre NVIDIA nForce.
 2. Klik derefter på Egenskaber, og find Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4) -posten på listen. Klik på den for at vælge den, og klik på knappen Egenskaber nedenfor.

 1. Bliv på fanen Generelt, og skift begge radioknapper i vinduet til "Brug følgende IP-adresse" og "Brug følgende DNS-serveradresser". Vær opmærksom på de data, du har samlet ovenfor, og skriv dem i de felter, der vises.
 2. Hold "Valider indstillinger ved afslutning" markeret, og klik på OK for at anvende ændringerne med det samme. Kontroller, om du modtager NVIDIA-netværksadapterfejl nu.
$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found