Vejledninger

Fix: Midterste museknap fungerer ikke

Den midterste museknap på moderne mus har været der i et stykke tid nu. Det giver dig mulighed for at dreje på hjulet for at rulle sider eller klikke på det en gang for specielle funktioner såsom at åbne en ny fane webbrowsere osv.

Der har været adskillige tilfælde, hvor brugere rapporterede, at deres midterste museknap stoppede med at arbejde på grund af ukendte årsager. Dette problem kan have to betydninger; enten er der en hardwarefejl i musen, eller der er nogle softwarekonfigurationer, der kan være af forkerte konfigurationer eller i konflikt med hardwaren.

Tip: Før du følger de anførte løsninger, kan du prøve at tilslutte musen til en anden computer og kontrollere. Hvis problemet også vedvarer der, betyder det sandsynligvis, at der er et problem med hardwaren.

Løsning 1: Ændring af musindstillinger via applikationen

Talrige producenter inkluderer en software, der følger med musen til at kontrollere dens funktioner og binde knapper. Disse mus er normalt medium til high-end og har evnen til at binde funktioner med flere museknapper. Det er muligt, at der er en indstilling, der ikke er indstillet korrekt, eller at din midterste museknap er indstillet til at udføre en anden opgave.

Da der er adskillige musesoftware derude, kan vi ikke liste dem alle her. Åbn musesoftwaren på din computer, og kontroller, om midterste museknap (også kendt som museknap 3) er indstillet til en anden funktion. For eksempel i Logitechs Setpoint-indstillinger er den midterste museknap normalt bundet til "Autoscroll". Skift dette til “Generisk knap”. Lignende indstillinger findes for Bloody eller Razer mus. Normalt ændres indstillingerne fra Zoom til Midterste knap løser problemet.

Når du har foretaget ændringerne, skal du afbryde og tilslutte musen igen og se om dette gør tricket.

Løsning 2: Opdatering af musesoftware og kontrol af tredjepartssoftware

Som tidligere nævnt styrer musesoftware, der er inkluderet med gode mus, de funktioner, du udfører med din mus, og er ansvarlig for at interagere med operativsystemet. Der er flere tilfælde, hvor den midterste knap ikke fungerer efter en Windows-opdatering. Årsagen til dette er, at applikationen muligvis ikke er kompatibel med operativsystemet.

Efter hver større OS-opdatering ruller producentens egne softwareopdateringer ud for at imødegå ændringen og justere deres produkt i henhold til operativsystemet. Du skal gå over til den officielle webside for din mus og sørge for, at den nyeste software er installeret.

Bortset fra at opdatere musesoftwaren, skal du også sørge for, at der ikke er installeret tredjepartssoftware på din computer, der kan være i konflikt med musens standardsoftware. Denne software inkluderer museværktøjer som “KatMouse”. Sørg for, at disse værktøjer ikke forstyrrer. Hvis de er det, kan du afinstallere dem (Windows + R og appwiz.cpl).

Løsning 3: Deaktivering af udvidelser

Hvis du kan bruge den midterste museknap, mens du arbejder i browsere, kan der være en eller anden problematisk udvidelse til stede i din browser. En udvidelse er et plug-in, der udvider browserens funktionalitet. Disse udvidelser kan blive problematiske i en række forskellige tilfælde. Vi kan græde deaktivere dem og kontrollere, om dette løser noget. Bemærk, at denne løsning er beregnet til brugere, der har adgang til deres midterste museknap uden for browsere. Vi fremhæver metoden til, hvordan du deaktiverer udvidelser i Chrome.

  1. Åbn en ny fane og skriv “krom: // udvidelser”. Alle udvidelser vises her. Du kan deaktiver dem alle på én gang og se om mellemmusen fungerer efter behov.

  1. Hvis musen fungerer, kan du tænde udvidelserne igen en efter en og bestemme, hvilken der forårsagede problemet. Adblockere er kendt for at forårsage problemer, så sørg for at kontrollere dem først.

Løsning 4: Geninstallation af musedrivere

Hvis alle ovenstående løsninger ikke virker, betyder det sandsynligvis, at de drivere, der er relateret til din mus, enten er korrupte eller forældede. Drivere er den vigtigste arbejdsstyrke bag enhver hardware, og de er softwaregrænsefladen, der tillader kommunikation mellem operativsystemet og selve hardwaren.

Den bedste metode er at afinstallere musen og tilslut den igen efter genstart af dit system. På denne måde installeres standarddriverne. Dette løser problemet, hvis en nyeste driver forårsagede problemet. Hvis dette ikke virker, kan du altid opdatere driveren manuelt ved at downloade driveren fra producentens websted eller forsøge at opdatere manuelt.

  1. Tryk på Windows + R, skriv “devmgmt.msc”I dialogboksen, og tryk på Enter.
  2. Udvid afsnittet “Mus og andre pegeredskaber”. Højreklik på musen og vælg “Afinstaller enhed”.

  1. Nu træk stikket ud musen fra systemet og genstart din computer. Efter genstart skal du tilslutte musen igen. Driverne installeres automatisk.

Løsning 5: Kontrol af hardwarefejl

Hvis alle ovenstående metoder ikke virker, betyder det sandsynligvis, at der er en hardwarefejl til stede i din mus. Hvis du har garantien for musen, skal du straks gå over til butikken og få den kontrolleret.

Hvis du ikke gør det, kan du forsøge at rense musen ved at følge adskillige YouTube-selvstudier, der findes på internettet. Der er også et bredt kendt problem med hjulet i disse mus. Vær opmærksom på, at det altid er klogt at få musen kontrolleret af en professionel i stedet for selv at prøve hardwarefixet.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found